Ο καθένας με τον πόνο του

Ο καθένας με τον πόνο του

Και σε κάθε σπιτικό οι οικογενειακές συνήθειες έχουν αλλιώς...

Πάρτε το απόφαση, λοιπόν, και μην κάνετε τη ζωή του συζύγου και των πεθερικών σας δύσκολη. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στο δικό σας σπίτι, είχατε μάθει από τους γονείς σας να χειρίζεστε με διαφορετικό τρόπο ορισμένες περιστάσεις. Για παράδειγμα, τις οικογενειακές γιορτές ενδέχεται να είχατε συνηθίσει να μην τις περνάτε και τόσο οικογενειακά. Ίσως το βλέπατε ως αφορμή για διακοπές και όχι ως ευκαιρία για οικογενειακό δέσιμο και ποιοτικό χρόνο μαζί. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να συμβαίνει και με όλες τις υπόλοιπες οικογένειες του κόσμου, οι οποίες –όπως είναι λογικό- φτιάχνουν τις δικές τους παραδόσεις.

Στις γιορτές των μελών της οικογένειας υπάρχει η πιθανότητα εσείς να μην παίρνατε καν δώρα ο ένας στον άλλο ή να παίρνατε κάτι συμβολικό, κατανοώντας πως δεν υπάρχει λόγος να καταξοδεύεστε ο ένας για τον άλλο. Στην οικογένεια του συζύγου όμως, διαπιστώνετε πως αυτά τα πράγματα τα παίρνουν πολύ στα σοβαρά και πως το θέμα δώρο απαιτεί ένα σεβαστό κεφάλαιο του προϋπολογισμού σας.

Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείτε να τους αλλάξετε όμως. Αποδεχτείτε τις οικογενειακές παραδόσεις των πεθερικών σας, αλλά φροντίστε να διατηρήσετε κάποιες ισορροπίες ώστε να μην ξεφύγουν τελείως τα πράγματα.