ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μιλήσαμε με την makeup artist της Lily Collins στο Emily in Paris και μάθαμε τα πάντα!

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μιλήσαμε με την makeup artist της Lily Collins στο Emily in Paris και μάθαμε τα πάντα!

Η Aurelie Payen δέχτηκε να μας μιλήσει και να μοιραστεί μαζί μας μυστικά, συμβουλές αλλά και προϊόντα που χρησιμοποίησε για το μακιγιάζ της σειράς!

ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Αν δεν έχεις δει ακόμα το Emily in Paris… σε ζηλεύουμε! Ναι, σε ζηλεύουμε γιατί έχεις κάτι να περιμένεις τώρα στην καραντίνα και θα σου προτείναμε να το βάλεις στην watchlist σου άμεσα. Αν πάλι έχεις δει τη σειρά για την οποία μιλούν όλοι, τότε έχεις πάθει μία μικρή εμμονή με το Παρίσι, τα οutfits, τα beauty looks και τα φρύδια της Lily. Πρέπει να ομολογήσω ότι το ίδιο έπαθα και εγώ -η κυνική- γι᾽αυτό έβαλα σκοπό να βρω την Aurelie Payen, makeup artist της Lily στη σειρά, για να μου πει όλες τις λεπτομέρειες του μακιγιάζ της.

Με εχθρό μου τον κορονοϊο, ομολογώ –ξανά- πως δυσκολεύτηκα αλλά τελικά τα κατάφερα. Η Aurelie απάντησε στα μηνύματά μου παρ᾽όλο που ήταν σε διακοπές (πώς τα κατάφερε δεν ξέρω) και μέσα σε μερικές ημέρες (και παρά τις δυσκολίες) ολοκληρώσαμε τη συνέντευξη. Είναι από τις πιο γλυκές, ευγενικές και πρόθυμες celebrity makeup artists που είχα ποτέ την τιμή να μιλήσω και μία από τις πλέον ταλαντούχες. Ιδού τι είπαμε…

aurelie payen lily collins

Πώς ήταν να δουλεύεις με τη Lily Collins, ένα από τα πιο φρέσκα πρόσωπα αυτή τη στιγμή;
Κάθε μέρα που δούλεψα με τη Lily ήταν γεμάτη χαρά. Δεν έχω συναντήσει ξανά κάποιον τόσο ταλαντούχο, παθιασμένο και εργατικό. Δεν παραπονιέται ποτέ, είναι μία απόλαυση να δουλεύεις μαζί της και ασφαλώς είναι μοναδικά όμορφη αλλά αυτό το βλέπεις.

Ποια δημιουργική διαδικασία ακολουθείς; Πώς δηλαδή επιλέγεις την παλέτα σου για το κάθε look;
Ήθελα το μακιγιάζ να είναι ελαφρύ και φρέσκο αλλά με λίγο χρώμα στα χείλη για να του δίνει περισσότερο χαρακτήρα. Δημιουργήσαμε όμως και μερικά πιο εντυπωσιακά μακιγιάζ στα μάτια ή τα χείλη όποτε η Emily πήγαινε σε κάποιο μεγάλο event. Το υγρό eyeliner για παράδειγμα έγινε ο πρωταγωνιστής του μακιγιάζ της Emily.

emily in paris 1

Η Emily αλλάζει κατά τη διάρκεια της σειράς και γίνεται πιο Παριζιάνα. Πώς μεταφράζεται αυτό στο μακιγιάζ της;
Καθώς η Emily ανακαλύπτει το Παρίσι και όλες τις πιθανότητες που είχε για να πραγματοποιήσει τα όνειρά της, η εξέλιξη του στιλ και του μακιγιάζ της αντανακλούν αυτές τις αλλαγές. Ήταν ήδη πολύ θηλυκή και λίγο τελειομανής. Φυσικά, όσο περισσότερο χρόνο περνούσε στο Παρίσι, γινόταν ολοένα και πιο εκλεπτυσμένη και το μακιγιάζ της με τη σειρά του γινόταν διακριτικά εντονότερο.

Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο look; Μπορείς να διαλέξεις;
Κανονικά θα έπρεπε να πω ότι μου είναι αδύνατον αλλά έχω αγαπημένο, ναι. Είναι το look της Emily στην Όπερα φυσικά! Εμπνευσμένο από την Audrey Hepburn, ήταν απλά τέλειο και η Emily ένα όνειρο σε αυτή τη σκηνή.

emily in paris opera

Τα φρύδια της Lily είναι συγκλονιστικά και τα ζηλεύουμε όλες. Θα μας πεις μερικά tips για το πώς τα τόνιζες στη σειρά ώστε να τα αντιγράψουμε;
Στην πραγματικότητα δεν έκανα πολλά γιατί η Lily έχει μοναδικά φρύδια. Πυκνά και καλοσχηματισμένα. Και να μην ήταν έτσι όμως, σαν Παριζιάνα πλέον, δεν θα έβαφε τα φρύδια της έντονα και δεν το έκανα και εγώ. Σε όλα τα μακιγιάζ χρησιμοποιούσα το αγαπημένο μου Anastasia Beverly Hills Clear Brow Gel που είναι διάφανο και συγκρατεί το σχήμα των φρυδιών όλη μέρα. Έπειτα, τόνιζα τις γραμμές του φρυδιού με ένα κονσίλερ, έναν τόνο πιο ανοιχτό από το χρώμα της επιδερμίδας της Lily.

emily in paris eyebrows fridia

Η γαλλική ομορφιά είναι απλή και κομψή και στο queen.gr πιστεύουμε και ακολουθούμε τη γαλλική less is more προσέγγιση στο μακιγιάζ. Θα μοιραστείς μαζί μας τα tips για ένα τέλειο parisian girl look;
Οι γαλλίδες φορούν ελάχιστο μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της ημέρας και λίγο πιο έντονο το βράδυ. Η μοναδική μου συμβουλή είναι να χρησιμοποιείς το foundation πολύ φειδωλά ώστε να φαίνεται το δέρμα σου και αν θέλεις κάτι πιο έντονο για βράδυ βάλε λίγο eyeliner ή κόκκινο κραγιόν. Ναι, τόσο απλά!

Ποια είναι τα προϊόντα που δεν μπορείς να αποχωριστείς με τίποτα;
Αυτή είναι μία πολύ δύσκολη ερώτηση! Λατρεύω το μακιγιάζ και την περιποίηση και δεν ξέρω τι να πρωτοπώ. Αν έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξω ωστόσο, θα διάλεγα τις μάσκες περιποίηση της εταιρίας 111SKIN, την κλασική Creme De La Mer που δεν αλλάζω με τίποτα, τη μαύρη Diorshow μάσκαρα που λατρεύω, την τερακότα του οίκου Guerlain (απλά δεν υπάρχει καλύτερη), το lip balm της Dr. Barbara Strum… Είναι τόσα πολλά, μπορώ να συνεχίσω αν θες αλλά θα μιλάμε για άλλες τόσες μέρες!

aurelie payen favorites

Πιστεύεις ότι, το να περιποιείσαι την επιδερμίδα σου είναι εξίσου σημαντικό με το να βρεις το τέλειο μακιγιάζ ;
Συμφωνώ 100% με αυτό που είπες. Το να περιποιείσαι την επιδερμίδα σου είναι το πιο σημαντικό πράγμα αν θέλεις να έχει αποτέλεσμα το μακιγιάζ. Η σωστή βάση καθορίζει το αποτέλεσμα και όταν λέω βάση εννοώ την επιδερμίδα, όχι το foundation. Mάλιστα, μου αρέσει να μην χρησιμοποιώ πολύ foundation, μερικές φορές και καθόλου. Κάνει το look πιο φυσικό, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

emily in paris lily collins lipstick sephora

Πεθαίνουμε να μάθουμε τα κραγιόν που χρησιμοποίησες στη σειρά, είναι οι τέλειες αποχρώσεις!
Όλοι αυτό θέλουν να μάθουν, jοιn the club! Περιμένουν μάλιστα να απαντήσω πως χρησιμοποίησα εξεζητημένα brands αλλά όχι, χρησιμοποίησα κραγιόν που θα αγόραζε και η Emily στο Παρίσι. Για το look της στην Όπερα για παράδειγμα, χρησιμοποίησα το Sephora Collection Lip Stain στην απόχρωση Always Red. Είναι ένα πολύ φωτεινό και κομψό κόκκινο, τέλειο για βράδυ. Αντίστοιχα, στις καθημερινές εμφανίσεις της Emily τις πρώτες ημέρες στο Παρίσι, χρησιμοποίησα το κλασικό MAC Lipstick στην απόχρωση Whirl.

emily in paris lily collins lipstick mac

είχες μόνο μία συμβουλή να δώσεις στις Ελληνίδες ποια θα ήταν αυτή;
Αφενός να σας πως ότι είστε πανέμορφες και αφετέρου να σας ζητήσω να χρησιμοποιείτε το μακιγιάζ για να τονίσετε την ομορφιά σας, όχι για να την κρύψετε!

Διάβασε ακόμα: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚO! Μιλήσαμε με την key makeup artist της σειράς Ratched για τα looks που δημιούργησε