Sam McKnight: Μας μίλησε για τα hair looks που δημιούργησε στο Alexandre Vauthier Couture SS/22 show

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Sam McKnight: Μας μίλησε για τα hair looks που δημιούργησε στο Alexandre Vauthier Couture SS/22 show

To catwalk στο Couture show του Alexandre Vauthier γέμισε πολυτελείς δημιουργίες με έμφαση στη λεπτομέρεια και ο Sam McKnight συμπλήρωσε τα outfits με cool girl χτενίσματα, όπως μόνο εκείνος ξέρει. Επικοινωνήσαμε μαζί του για τις λεπτομέρειες και μάθαμε τα πάντα.

COUTURE SS/22

Αντλώντας έμπνευση από την τέχνη, την αρχιτεκτονική και τη μόδα της δεκαετίας του 20’ στο Παρίσι και το Βερολίνο, ο Alexandre Vauthier πλημμύρισε την πασαρέλα του SS/22 Couture show του στο Παρίσι, με παγιέτες, έντονες σιλουέτες, φτερά βολάν και έντονα χρώματα όπως το βαθύ κόκκινο και το ασημί.



Φορέματα με διαφάνειες, γούνινα πανωφόρια, σακάκια και κομψά αλλά τολμηρά σύνολα, μας θύμισαν γιατί λατρεύουμε την Couture Week του Παρισιού. Παράλληλα, τα effortless looks των μοντέλων, ήταν μία ωδή στην Γαλλική ομορφιά. Ο Sam McKnight βρέθηκε μετά από καιρό backstage στην Couture εβδομάδα μόδας και έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: Δημιούργησε αβίαστα sexy και αριστοκρατικά χτενίσματα, επιμελώς ατημέλητα, αληθινά και «ακριβά».


https://www.instagram.com/reel/CZNEFJGKO90/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ενώ τα couture shows αποτελούν πρόσφορο έδαφος για extra χτενίσματα, με όγκο και αξεσουάρ, ο Sam χαμήλωσε τους τόνους, «εξέτασε» τα μαλλιά του κάθε μοντέλου και το αποτέλεσμα ήταν χτενίσματα που εντυπωσιάζουν με την απλότητά τους. Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην μιλήσουμε μαζί του για αυτό το comeback, για την έμπνευση πίσω από τα hairstyles και φυσικά για να μάθουμε το μυστικό των perfectly undone… done hair!

Vauthier HC clp S22 016

Lloyd Simmonds: Μας μίλησε για το μακιγιάζ στο Haute Couture SS/22 show του Alexis Mabille

Πώς ένιωσες που ξαναβρέθηκες backstage στην couture week του Παρισιού;

Ήταν υπέροχη η επιστροφή μου στους ρυθμούς των παρασκηνίων, με τον Alexandre, τον οποίο λατρεύω και με τόσα πολλά νέα, πανέμορφα μοντέλα. Ένιωσα υπέροχα να περιτριγυρίζομαι από ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά που αγαπώ.


https://www.instagram.com/p/CZKeDEHI45D/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ποια ήταν η έμπνευση πίσω από τα χτενίσματα; Τι σου ζήτησε ο Alexandre;

Θέλαμε να δημιουργήσουμε αβίαστα μοντέρνα, cool girl χτενίσματα σε υγιή μαλλιά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, θέλαμε τα μαλλιά να δείχνουν αληθινά, υγιή, ανεπιτήδευτα αλλά «ακριβά».


https://www.instagram.com/tv/CZTwiLqoA-3/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στην ανάρτησή σου στο Instagram, περιέγραψες τα χτενίσματα ως φυσικά Cool Girl με μία ιδέα από Happy Endings, θα μας το εξηγήσεις;

Ήταν ένα παιχνιδιάρικο λογοπαίγνιο με αναφορά στα προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε backstage στα μαλλιά των μοντέλων για να πετύχουμε τα looks. Χρησιμοποίησα το αγαπημένο μου Cool Girl Barely There Texture Mist, το τέλειο σπρέι υφής για τα αβίαστα, σέξι χτενίσματα γεμάτα υφή.

sam products

Στις άκρες, χρησιμοποίησα το Happy Endings Nourishing Balm. Είναι ένα ελαφρύ, θρεπτικό balm εμπλουτισμένο με Προ-Βιταμίνη B5, κερατίνη και βούτυρο καριτέ, το οποίο καταπολεμά το φριζάρισμα, μαλακώνει τα μαλλιά αλλά παράλληλα χαρίζει υφή και χαρακτήρα. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το λογοπαίγνιο με τα «φυσικά Cool Girl χτενίσματα, με μία ιδέα από Happy Endings».

Ήταν ωστόσο, και ένας τρόπος για να περιγράψω πώς έχουν εξελιχθεί τα Cool Girl μαλλιά αυτή τη σεζόν, με υγιή, «χαρούμενα» άκρα, παραμένοντας ωστόσο φυσικά και πιστά την natural υφή των μοντέλων.

Vauthier HC clp S22 006

Holiday Exclusive: Party hair tips από τον Sam McKnight


Πώς μπορούμε να αντιγράψουμε τα ανεπιτήδευτα, sexy χτενίσματα που μας ξετρέλαναν στην πασαρέλα;

Όπως παρατήρησες, δεν είχαν όλα τα μοντέλα το ίδιο χτένισμα. «Εξετάσαμε» τα μαλλιά του κάθε μοντέλου και κάναμε styling προσαρμοσμένο στην κάθε μία γυναίκα ξεχωριστά. Βελτιώσαμε τη φυσική υφή των μαλλιών τους και τη φροντίσαμε ιδιαιτέρως, ώστε να μεταμορφωθούν στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.


https://www.instagram.com/p/CZKosKxNql_/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Συνεπώς, αν τα δικά σου μαλλιά χρειάζονται ενυδάτωση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα θρεπτικό balm όπως το Happy Endings. Αν σου λείπει η υφή, αν δηλαδή έχεις άτονα μαλλιά, μερικοί ψεκασμοί με ένα σπρέι υφής θα βοηθήσουν πολύ, ενώ αν έχεις λιπαρότητα στη ρίζα ή θέλεις να φρεσκάρεις τις αφέλειες ή τη φράντζα σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ξηρό σαμπουάν.

Vauthier HC clp S22 010

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας, τα μαλλιά σου θέτουν τους κανόνες και δίνοντάς τους αυτό που χρειάζονται θα έχεις ένα super cool girl αποτέλεσμα. Όσο για τα εργαλεία, για να τονίζω τους φυσικούς κυματισμούς στα μαλλιά κάποιων μοντέλων χρησιμοποίησα ένα ψαλίδι για μπούκλες. Το αγαπημένο μου tip είναι οι απαλές κινήσεις. Πρέπει να τυλίγεις πολύ απαλά την τούφα γύρω από το ψαλίδι και να την κρατάς εκεί για ένα ή δύο δευτερόλεπτα, όχι παραπάνω. Επίσης, το μυστικό για απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, είναι να εναλλάσσεις τη φορά του τυλίγματος σε κάθε τούφα.

Vauthier HC clp S22 028

Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό του perfectly undonedone, signature χτενίσματός σου;

Να μην προσπαθείς για την τελειότητα και να κάνεις ό, τι καλύτερο μπορείς με αυτά που διαθέτεις. Με λίγη ποσότητα προϊόντων και ελάχιστη προσπάθεια μπορείς να καταφέρεις πολλά. Πολλά επιμελώς ατημέλητα χτενίσματα καταλήγουν αν δείχνουν… επιτηδευμένα όταν τα παιδεύεις πολύ. A little goes a long way.


https://www.instagram.com/p/CZWU0OOL__e/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αυτά μου απάντησε ο υπέροχος Sam και, όσες φορές και αν μιλήσουμε, αδυνατώ να επεξεργαστώ το ότι επικοινωνώ με τον θρύλο του hairstyling, αλλά και το πόσο ευγενείς, ιδιοφυής και θαυμάσιος είναι. Πάω τώρα να γίνω cool girl με happy endings, ελπίζω και εσύ.

Damien Boissinot: Μας αποκάλυψε το μυστικό για να αντιγράψουμε το χτένισμα του show του οίκου Chanel