Hangover Beauty Tips: 5 μικρές συμβουλές για να "σώσεις" την επιδερμίδα σου!

Βιβή Αγγελάκη
Hangover Beauty Tips: 5 μικρές συμβουλές για να "σώσεις" την επιδερμίδα σου!

Απλά και πρακτικά beauty tips

Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, Πρωτοχρονιά, έξοδοι, γιορτές, ξενύχτια. Πέρασες ωραία, χόρεψες, ήπιες και με το παραπάνω και έρχεται η Δευτέρα (αναφέρομαι στη σημερινή μέρα) που ξυπνάς και αντικρίζεις δύο μεγάλους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, αισθάνεσαι τα πόδια σου πρησμένα και την επιδερμίδα σου πιο ξηρή και αφυδατωμένη από ποτέ! Ήρθε η ώρα να κάτσεις λίγο παραπάνω στο σπίτι και να αφιερώσεις χρόνο στο να κάνεις το απαραίτητο pampering στον εαυτό σου! Παρακάτω σου έχουμε 5 πολύτιμα beauty tips για να ακολουθήσεις:

- Από μέσα προς τα έξω: Το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση στον οργανισμό και κατ’ επέκταση στην επιδερμίδα μας, οπότε βάλε στο πρόγραμμα να πιείς 8 τουλάχιστον ποτήρια! Εναλλακτικά, φτιάξε έναν ανάμεικτο φυσικό χυμό με μήλο, μπανάνα και καρότο, μιας και εξαιτίας την περιεκτικότητάς τους σε φυσικά σάκχαρα, τα φρούτα αυξάνουν τα επίπεδα ζάχαρης στο αίμα. Κι αν μέσα στα New Year's Resolutions σου είναι να δώσεις ένα επιπλέον boost στην επιδερμίδα σου, τότε δεν έχεις παρά να εντάξεις στην καθημερινότητά σου ένα συμπλήρωμα διατροφής, όπως το BioSil® όπου χάρη στις τρεις πολύτιμες πρωτεΐνες που περιέχει, το κολλαγόνο, την ελαστίνη και την κερατίνη ενισχύει τον οργανισμό και συμβάλλει στην ομορφιά του δέρματος γενικότερα.

15870987 1325866170818750 1574048866 n

-Πες «ΝΑΙ» στις μάσκες προσώπου! Αν είσαι λάτρεις των diy συνταγών, τότε με ένα κλικ εδώ θα βρεις μία τέλεια μάσκα προσώπου για να νικήσεις το hangover με υλικά αποκλειστικά από την κουζίνα σου. Αν πάλι, βαριέσαι... τότε μόλις βρήκες το SOS Kit (Mask Party Kit από τα Sephora) που έχει όλα όσα χρειάζεται η επιδερμίδα σου για να συνέλθει: Kαθαριστικό επίθεμα για τη μύτη με άνθρακα (nose strip), μάσκα προσώπου για ματ αποτέλεσμα με πράσινο τσάι, μάσκα ματιών για ομοιόμορφη επιδερμίδα με πέρλα, ενυδατική μάσκα χειλιών με τριαντάφυλλο, ενυδατική μάσκα χεριών με αλόη βέρα ακόμη και δροσιστική μάσκα ποδιών με λεβάντα!

15841249 1325866067485427 727322 n

-Το μυστικό του πάγου. Αν το πρόσωπό σου δείχνει πρησμένο, τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις το μυστικό της Kate Moss αλλά και πολλών άλλων διάσημων κυριών, προκειμένου να εξαφανίσουν τα σημάδια του hangover άμεσα και χωρίς κόπο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γεμίσεις μία λεκάνη με παγωμένο νερό και παγάκια (αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις όπως η Kate μερικές ροδέλες αγγουριού) και να βυθίσεις το πρόσωπό σου για μερικά δευτερόλεπτα. Εναλλακτικά μπορείς να μπορείς να περάσεις ένα παγάκι ή μία πετσέτα βρεγμένη με παγωμένο νερό στο πρόσωπό σου.

deae2

-Επένδυσε σε ένα serum που θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα σου μετά το ξενύχτι και θα επαναφέρει τη λάμψη της. Με ανανεωμένη σύνθεση, ο ορός της νέας γενιάς Idéalia της Vichy, εμπλουτίζεται με αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή εσπεριδοειδών, τονωτική αδενοσίνη και εκχύλισμα ρίζας γλυκόριζας για φωτεινότητα, για να επιταχύνει τη μεταμόρφωση της κανονικής επιδερμίδας σε ιδανική! Extra tip: Άπλωσέ το ταμποναριστά στην επιδερμίδα σου, ασκώντας πιέσεις με τις άκρες των δακτύλων σου.

15841555 1325866110818756 127689314 n

- Μαύροι κύκλοι- Σακούλες- Πρησμένα μάτια: Το αλκοόλ προκαλέι κατακράτηση στο πρόσωπό σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις αφού βράσεις δύο φακελάκια χαμομήλι ή τσάι, να τα τοποθετήσεις στο ψυγείο για να κρυώσουν. Στη συνέχεια βάλε τα πάνω στα μάτια σου για 15- 20 περίπου λεπτά και όταν τα βγάλεις θα δεις αμέσως τη διαφορά!

Use cold green tea bags to decrease puffiness under your eyes