Τα top 8 λάθη που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις στα γιορτινά σου χτενίσματα!

Βιβή Αγγελάκη
Τα top 8 λάθη που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις στα γιορτινά σου χτενίσματα!

Πρόλαβέ τα!

Τα λάθη είναι ανθρώπινα, τα λάθη όμως στο γιορτινό μας look σίγουρα μπορούν να προβλεφθούν και φυσικά να αποφευχθούν! Σε αυτό το τελευταίο (στην πρόληψη, δηλαδή) θα σταθούμε αυτή τη φορά, κάνοντας focus σε όσα πρέπει να αποφύγουμε στο γιορτινό μας hairlook.


Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Λάθος # 1: Τα extensions της Ραπουνζέλ

via GIPHY

Για να μην παρεξηγηθώ, όχι δεν είμαστε κατά των extensions, αλλά πραγματικά δε γινόταν να μην συμφωνήσουμε με την άποψη του hairstylist Nathaniel Hawkins, ο οποίος πιστεύει πως ακόμη και τα πολύ ίσια extensions πολλές φορές δείχνουν περίεργα πάνω στο κεφάλι των γυναικών. «Αντί να βάλει μία γυναίκα extensions για να ενισχύσει απλά το μήκος των μαλλιών της, καλύτερα να τα χρησιμοποιήσει για να δώσει όγκο και να κάνει τα μαλλιά της να φαίνονται πιο γεμάτα. Καλό είναι να περιοριστεί στα 2 μάξιμουμ 5 εκατοστά πιο μακριά!» Γι αυτό το λόγο προτείνει να τα extensions να κόβονται πολύ κοντά στο φυσικό μήκος των μαλλιών για ένα πιο ανεπιτήδευτο look.

Λάθος #2: Υπερφόρτωση... με αξεσουάρ

spring summer 2016 hair accessory trends fashionisers

Ναι, τα αξεσουάρ- κοσμήματα αλλά και γενικότερα τα αξεσουάρ είναι ο πιο εύκολος τρόπος να αναβαθμίσεις το hairlook σου, όμως πολλές φορές η αναβάθμιση συνοδεύεται από την υπερβολή. Και την υπερβολή δεν τη θέλεις στα μαλλιά σου! Επίλεξε ένα αξεσουάρ και τοποθέτησέ το όμορφα στο πλαϊνό μέρος των μαλλιών σου. Αρκεί για να εντυπωσιάσεις!

Λάθος #3: Υπερφόρτωση... με προϊόντα hairstyling

via GIPHY

Άσε κάτω τη λακ... Σε βλέπω! Ναι, μπορεί να θες να είσαι σίγουρη πως το λαμπερό χτένισμά σου θα παραμείνει σταθερό όλη τη βραδιά, όμως η ποσότητα δε θα κάνει τη διαφορά... Το αντίθετο μάλιστα. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δημιουργήσεις ένα sticky αποτέλεσμα στα μαλλιά σου, το οποίο να είσαι σίγουρη πως δεν θα σε κολακεύει καθόλου –μα ΚΑΘΟΛΟΥ, όμως! Το ίδιο φυσικά ισχύει με οποιοδήποτε προϊόν hairstyling (κρέμες, serums, πομάδες...). Γι αυτό το λόγο επένδυσε σε ένα καλής ποιότητας προϊόν και φυσικά μη ξεχνάς το must-have των γιορτινών χτενισμάτων, το ξηρό σαμπουάν, που μπορεί να απορροφήσει τόσο τη λιπαρότητα όσο και να βοηθήσει στο hairstyling.

Λάθος #4: Κρεπάρεις... Και ψεύδεσαι και κρεπάρεις!

via GIPHY

«Too big to be true»: Μία φράση που σίγουρα δεν θέλεις να πουν ή να ακούσεις για τα μαλλιά σου αυτές τις γιορτές! Άσε τους πειραματισμούς με τα bouffant hair και σταμάτα να τους δίνεις ανεξέλεγκτο «ύψος», κρεπάροντάς τα ασύστολα. ΌΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ!

Λάθος #5: Τσιμπιδάκια παντού και κατηγορηματικά ΟΧΙ στα κλάμερ

amber jewellery large hair claw clip clamp hair accessory 14cm black or brown p35 3548 medium


Πες ΌΧΙ στα πολλά τσιμπιδάκια στα μαλλιά και άφησε τα κλάμερ στο σπίτι. Επιβάλλεται νομίζω μέρες που είναι!

Λάθος #6: Την έκανες την υπερβολή σου

Long Blonde Big Updo Hairstyle


Ναι μιλάω για την υπερβολή στα μαλλιά σου και στο χτένισμά σου! Άσε τους «μεγαλοπρεπείς» κότσους, τα αυστηρώς στυλιζαρισμένα χτενίσματα και προτίμησε4 κάτι πιο ανάλαφρο και φυσικό.

Λάθος #7: Κάθε μέρα δεν είναι γιορτή (aka είσαι πολύ απλή)!

ff5e209d54b1747c0bdc080445f511c9


Από την άλλη πλευρά, το να κάνεις ρεβεγιόν πιάνοντας τα μαλλιά σου ως συνήθως (π.χ σε μία κοτσίδα) δεν νομίζω πως θα δείξει τον ενθουσιασμό σου για αυτές τις γιορτινές μέρες... Κάνε, λοιπόν, μία εξαίρεση και δοκίμασε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα (ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ)! Κι αν ψάχνεις για hair inspo δες τα χτενίσματα που έχουμε επιλέξει εδώ στο queen!

Λάθος #8: Εργαλεία θερμότητας σε νωπά ή ακόμη χειρότερα, βρεγμένα μαλλιά

image


Η υπομονή είναι προτέρημα. Το να περιμένεις λίγο να στεγνώσουν φυσικά τα μαλλιά σου, πριν χρησιμοποιήσεις την ισιωτική ή το ψαλίδι για μπούκλες, ακόμη και το πιστολάκι, πίστεψέ με, είναι σωτήριο! Κι όμως αυτά τα 10-15 λεπτά μπορεί να κάνουν τη διαφορά και να προστατέψουν τα μαλλιά σου από τη φθορά και την αφυδάτωση που προκαλεί η θερμότητα. Χρησιμοποίησε το πιστολάκι όταν έχουν στεγνώσει φυσικά τα μαλλιά σου κατά ένα μεγάλο βαθμό και φυσικά –ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ- μην χρησιμοποιήσεις τις καυτές συσκευές hairstyling στα εντελώς βρεγμένα μαλλιά σου!

Είσαι έτοιμη!

via GIPHY