Γιαούρτι: 5 top beauty χρήσεις του

Γιαούρτι: 5 top beauty χρήσεις του

Και απίστευτα αποτελεσματικές

Είναι από τα πιο υγιεινά, γευστικά και δροσερά σνακς για όλες τις ώρες τις ημέρας! Εκτός όμως από τη μεγάλη διατροφική του αξία, το γιαούρτι μπορεί να δώσει τη λύση σε πολλά προβλήματα της επιδερμίδας μας –και όχι μόνο-, κάνοντάς την πιο λαμπερή!

Το γιαούρτι περιέχει πρωτεΐνες, αλλά και ριβοφλαβίνη, βιταμίνες Β, φολικό οξύ, γαλακτικό οξύ, κάλιο, φώσφορο, ιώδιο και ψευδάργυρο. Αποτελεί σημαντικό μέρος της διατροφής μας, καθώς και για τη φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών.

Εμείς βρήκαμε 5 beauty χρήσεις του για την επιδερμίδα σου, τα μαλλιά, αλλά και το σώμα που ούτε σου περνούσαν ποτέ από το μυαλό και σου τις παρουσιάζουμε.

#1. Ενυδατώνει την επιδερμίδα

Κουρασμένη και ξηρή επιδερμίδα; Κάνε απαλό μασάζ με γιαούρτι σε υγρό δέρμα. Άφησε το για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Το γαλακτικό οξύ είναι ένα φυσικό οξύ υδροξυλίου που βοηθά στην απολέπιση, ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα.

yogurt1

#2. Φτιάχνεις απίστευτο scrub για τα πόδια σου

Ανακάτεψε ½ φλιτζάνι τριμμένο καρύδι με περίπου 1 φλιτζάνι γιαούρτι. Τρίψε αυτό το μίγμα στα πόδια σου για να ανακουφίσεις τα πόδια σου από τους κάλους και τα μπαλώματα, αλλά και για να βελτιώσεις την υφή του δέρματος σου. Το γιαούρτι είναι ένα φυσικό ενυδατικό, ενώ η υφή του τριμμένου καρυδιού θα απαλύνει τα πέλματα των ποδιών σου.

#3. Conditioner για τα μαλλιά σου

Πάρε ένα δοχείο γιαούρτι χωρίς ζάχαρη μαζί σου στο ντους και άπλωσε το στα βρεγμένα μαλλιά σου. Άφησε το για λίγο να απορροφηθεί, κάνε μασάζ στα μαλλιά σου για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε. Τα ενεργά συστατικά στο γιαούρτι μπορούν όχι μόνο να ενυδατώσουν τις προβληματικές περιοχές στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά μπορούν επίσης να καταπολεμήσουν τον κνησμό και τον έντονο ερεθισμό.

ansiktsmask kvinna 000014159226 full 973x1280

#4. Φυσικές ανταύγειες στα μαλλιά σου

Εάν τα μαλλιά σου έχουν από φυσικού τους μία πιο ανοιχτή απόχρωση, ανακάτεψε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού με 1 φλιτζάνι γιαούρτι, άπλωσε το στα μαλλιά σου και άφησε το για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, λούσε τα μαλλιά σου, όπως κάνεις συνήθως.

#5. Απομακρύνει ουλές και ακμή

Έχεις σημάδια, θαμπάδα ή ακμή; Προσθέστε στο γιαούρτι σου βρώμη (για την αφαίρεση ακμής), χυμό λάιμ (για να απαλλαγείς από κηλίδες και σημάδια του δέρματος), ή καρότα και μέλι (για άψογη λαμπερή επιδερμίδα) φτιάξε ένα μείγμα, εφάρμοσε στο πρόσωπο και στο λαιμό σου και ξέπλυνε έπειτα από 30 λεπτά. Χρησιμοποίησε το τακτικά για καλύτερα αποτελέσματα.