Πόσο συχνά πρέπει τελικά να κουρεύεσαι;

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Πόσο συχνά πρέπει τελικά να κουρεύεσαι;

Ξέρεις; Ε; Ξέρεις;!

Η απάντηση στην ερώτηση «κάθε πότε πρέπει να κουρεύεσαι» διαφέρει από κορίτσι σε κορίτσι: «Όταν δεν πάει άλλο», «ε… ποτέ», «όταν έχω αρχίσει να εκνευρίζομαι». Αυτές όμως δεν είναι απαντήσεις. Είναι σαχλαμάρες #sorrynotsorry.

1503818758 katy perry cut off hair

Είτε θέλεις να διατηρήσεις το μήκος σου είτε απλά να μακρύνεις τα μαλλιά σου, πρέπει να κουρευτείς, αυτό είναι δεδομένο. Το θέμα είναι κάθε πότε πρέπει να το κάνεις και αυτό θα απαντήσουμε σήμερα. Για πάμε να δούμε…

thick hair

Αν έχεις χοντρά και σκληρά μαλλιά
Μία φορά το δίμηνο
Η τρίχα σου αντέχει αρκεί να την ενυδατώνεις με μάσκες και να την περιποιείσαι σωστά με λάδια και προϊόντα προστασίας από τη θερμότητα. Κάθε δύο μήνες μπορείς να κουρεύεσαι γιατί τόσο χρειάζεται η κάθε τρίχα για να ξεκινήσει να κάνει ψαλίδα και κατά συνέπεια να σπάει ή να δείχνει άσχημη.

fine hair gif

Αν έχεις λεπτά και εύθραυστα μαλλιά
Μία φορά το μήνα
Είναι τα μαλλιά που μπορεί αν δείχνουν τέλεια για μερικές μέρες και ένα πρωί να έχουν μεταμορφωθεί σε εφιάλτη. Τα σπάνε τα πάντα από τη βούρτσα και το λαστιχάκι σου ως και το φτάρνισμα της συναδέλφου στο διπλανό γραφείο. Για να τα διατηρείς υγιή και για να τα βοηθήσεις να μακρύνουν πρέπει να πηγαίνεις στο κομμωτήριο για καθάρισμα μία φορά το μήνα. Άντε, μία φορά κάθε ενάμιση μήνα.

processed hair

Αν έχεις επεξεργασμένα μαλλιά
Μία φορά κάθε 15 μέρες
Τα επεξεργασμένα μαλλιά είναι τα μαλλιά που έχουν υποστεί ντεκαπάζ και χημικές εργασίες όπως η περμανάντ. Είναι τα μαλλιά με τις κατεστραμμένες άκρες που μόνο όμορφες δεν είναι. Για να τα κάνεις να δείχνουν όμορφα και υγιή, πρέπει να κόβεις μερικά χιλιοστά κάθε δύο εβδομάδες. Μη φοβάσαι, δεν θα κοντύνουν επικίνδυνα, το αντίθετο! Θα μακρύνουν!

virgin haair

Αν έχεις άβαφα, κανονικά μαλλιά
Κάθε 3-4 μήνες
Το ότι δεν έχεις πειράξει τα μαλλιά σου είναι είτε θαύμα είτε σημαίνει πως είσαι περίπου 15-16 ετών (ή και λιγότερο). Είσαι τυχερή! Η τρίχα σου είναι σε άψογη κατάσταση και δεν χρειάζεται να κουρεύεσαι συχνότερα από 3 ή 4 μήνες. Αν ωστόσο θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου, θα προτείναμε να επισκέπτεσαι το κομμωτήριο κάθε 2 μήνες για ένα καθάρισμα αν και δεν πρέπει, θα το κάνεις μόνο αν έχεις σκοπό.

Διάβασε ακόμα:

Αυτή είναι η κίνηση που κάνουν όλοι οι makeup artists πριν ξεκινήσουν το μακιγιάζ των ματιών

Αυτά είναι τα αντηλιακά που πρέπει να συνεχίσεις να φοράς τον χειμώνα

H Αθηνά Οικονομάκου άλλαξε χρώμα μαλλιών και μάθαμε όλες τις λεπτομέρειες από το Νικόλα Βιλλιώτη