Ξεφλουδίζουν τα νύχια σου; Μάθε γιατί!

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Ξεφλουδίζουν τα νύχια σου; Μάθε γιατί!

Υπάρχουν τέσσερις πιθανοί λόγοι!

Τα νύχια που δεν μακραίνουν με τίποτα, είναι ενοχλητικά. Τα νύχια που σπάνε είναι εκνευριστικά. Τα χειρότερα από όλα όμως είναι τα νύχια που ξεφλουδίζουν. Αν έχεις τέτοια νύχια τότε ξέρεις ότι το βερνίκι δεν κρατάει περισσότερο από 2 μέρες, ότι δεν γίνεται τίποτα ακόμα και αν τα μουλιάσεις σε λάδι κοκ. Τι συμβαίνει όμως; Γιατί ξεφλουδίζουν τα νύχια σου; Γιατί; ΓΙΑΤΙ; Υπάρχουν τέσσερα ενδεχόμενα…

rawpixel 256640 unsplash

#1 Σου λείπει σίδηρο
Αν δεν τρως αρκετό κρέας, φακές και λοιπές τροφές που έχουν σίδηρο τότε ίσως πρέπει να ξεκινήσεις να παίρνεις κάποιο συμπλήρωμα. Εκτός από το ξεφλούδισμα των νυχιών, η έλλειψη σιδήρου μπορεί να σου προκαλέσει και άλλα προβλήματα.

manicure answers for every lady how to prevent nail breakage 1

#2 Νομίζεις πως τα νύχια σου είναι εργαλεία
Όσο χρησιμοποιείς τα νύχια σου για να ξεκολλάς αυτοκόλλητα, για να ανοίγεις κουτάκια αναψυκτικών και γενικά για δουλειές, δεν επιτρέπεται να αναρωτιέσαι γιατί ξεφλουδίζουν. Ok?

Blugirl ham S16 024

#3 Κάνεις συνέχεια ημιμόνιμο μανικιούρ
Δεν φταίει το ίδιο το μανικιούρ τόσο όσο το μούλιασμα με το ασετόν για την αφαίρεση. Αφυδατώνει το νύχι και αυτό μετά ξεφλουδίζει. Προσπάθησε να μην κάνεις τόσο συχνά ημιμόνιμα.

QuitWashingDishesByHand

#4 Πλένεις τα πιάτα χωρίς γάντια
Όσο περισσότερο μουλιάζουν τα νύχια τόσο αποδυναμώνονται και κατά συνέπεια ξεφλουδίζουν. Προσπάθησε να περιορίσεις το χρόνο που τα χέρια σου είναι στο νερό όσο μπορείς.

Διάβασε ακόμα:

10 τρόποι για να φορέσεις το καφέ κραγιόν

Trend Alert! Ήρθε η ώρα να φορέσεις πορτοκαλί ρουζ

H Δέσποινα Καμπούρη έχει 5 μυστικά ομορφιάς να μοιραστεί μαζί σου