Age Proud: Το νέο trend που σε θέλει να είσαι περήφανη για την ηλικία σου!

Age Proud: Το νέο trend που σε θέλει να είσαι περήφανη για την ηλικία σου!

Αποτελεί μία από τις πιο δυναμικές γυναίκες της εποχής μας και όπως ο χρόνος έχει αποδείξει, έχει καταφέρει να προβλέψει με επιτυχία κάποια από τα επικρατέστερα trends των τελευταίων ετών -ενδεχομένως και της χιλιετίας! Η λίστα με τις κορυφαίες τάσεις που κάθε χρόνο ετοιμάζει, συνιστά τη «βίβλο» των σύγχρονων εταιρειών και όσα λέει, λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τους πλέον διακεκριμένους leaders στον κόσμο.

Ο λόγος για τη Marian Salzman, την Αμερικανίδα trendsetter η οποία τα τελευταία χρόνια έχει μιλήσει πρώτη για κάποιες από τις κορυφαίες τάσεις της σύγχρονης εποχής: Από την επικράτηση των metrosexual και των… single γυναικών στην εμμονή με την «καθαρή διατροφή», την άνοδο των διάσημων influencers και την πρόβλεψη πως ο ύπνος είναι το… νέο σεξ ! Ναι, ήδη από το 2007 η Marian είχε μιλήσει για όσα τώρα αποκαλύπτουν οι έρευνες, όπως το ότι σήμερα, οι νέοι ηλικίας 18 έως 29 ετών δεν κάνουν σεξ!

Τώρα, λοιπόν, η ομολογουμένως χαρισματική Salzman, η οποία εργάζεται ως αντιπρόεδρος για θέματα Global Communication για τη Philip Morris International- την καπνοβιομηχανία που μας μύησε σε ένα smoke-free μέλλον- μιλά για το νέο trend που ήρθε στις ζωές μας για να αλλάξει όλα όσα πιστεύαμε για το θέμα της ηλικίας σήμερα. Και αυτό διότι, σύμφωνα με την ίδια, εισερχόμαστε με βήματα γοργά σε μία Age Proud εποχή!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι στο εξής, οι γυναίκες δεν θα νιώθουν άσχημα να μιλούν για την ηλικία τους. Αντιθέτως, θα αισθάνονται περήφανες για τα χρόνια που «μετρούν». Ενδεικτικό της επιρροής της Salzman -και των προβλέψεών της- είναι το γεγονός ότι από την ώρα που μίλησε για το νέο αυτό trend, τα hashtags #BeAgeProud και #BeBoldClaimOld κάνουν ήδη τον γύρο του Διαδικτύου, με πολλές γυναίκες να παίρνουν τον λόγο, αποκαλύπτοντας με αυτοπεποίθηση την ηλικία τους.

Το ίδιο ακριβώς έκανε και η Salzman. «Με λένε Marian και είμαι 60 χρονών. Πριν από 20 χρόνια δεν θα σου έλεγα την ηλικία μου αλλά σήμερα, είναι τιμή μου να το κάνω», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της η επιτυχημένη trendspotter. Σύμφωνα με τον ίδια, η εποχή που οι γυναίκες έλεγαν ψέματα για την ηλικία τους έφτασε στο τέλος της και τώρα είναι η ώρα να αντιμετωπίσουμε το θέμα της με γήρανσης με θετικότητα. Κυρίως, όμως, έφτασε η στιγμή να ενημερωθούμε πληρέστερα σε ό,τι αφορά στο θέμα της υγιούς γήρανσης.

ghranmshs

Η Marian Salzman

Μίλα για την ηλικία σου και #BeAgeProud

Στην περίπτωση που πλησιάζεις τα δεύτερα «-άντα» ή μόλις «πάτησες» τα πρώτα «-ήντα» τότε ενδεχομένως έχεις αρχίσει να αντιλαμβάνεσαι ότι όσο τα χρόνια περνούν, τόσο πιο δύσκολα αποκαλύπτεις την ηλικία σου. Η αλήθεια είναι πως για πολλές βιομηχανίες -και δυστυχώς πολλούς άντρες- οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας είναι ολίγον τι… «αόρατες». Οι δηλώσεις που πριν από μερικούς μήνες είχε κάνει ο Γάλλος συγγραφέας Γιαν Μουά είναι ενδεικτικές! Ισχυριζόμενος -μεταξύ άλλων- πως δεν θα μπορούσε να ερωτευτεί μια 50χρονη γυναίκα (γιατί -όπως είπε- ένα σώμα ηλικίας 50 ετών είναι λιγότερο ευχάριστο από ένα σώμα 25!), ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και φανέρωσε με τον πλέον θλιβερό τρόπο τη βαθιά σεξιστική νοοτροπία που έχει επικρατήσει έως τις μέρες μας.

jjj

Η Sharon Stone στα 60ά γενέθλιά της

Τον τελευταίο καιρό, όμως, τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν. Μοντέλα, ηθοποιοί και περσόνες με γκρίζα μαλλιά που έχουν περάσει προ πολλού τα 50 κάνουν τις εμφανίσεις τους στα ντεφιλέ, σε δημοφιλείς σειρές, στα social media και τα εξώφυλλα των μεγαλύτερων fashion περιοδικών στον κόσμο! Από τις Sharon Stone και Angela Bassett οι οποίες γιόρτασαν τα 60ά τους γενέθλια «ανεβάζοντας» στο Instagram φωτογραφίες με τα μπικίνι τους, στην 81χρονη Jane Fonda η οποία λάμπει σε κάθε εμφάνισή της και την 97χρονη σχεδιάστρια και fashion icon, Iris Apfel (η οποία, μάλιστα, εκπροσωπεί τώρα το πρακτορείο μοντέλων που βρίσκεται πίσω από τις Bella Hadid και Karlie Kloss).

Τα παραδείγματα είναι πολλά και όπως όλα δείχνουν οι… Insta-grannies (ναι, καλά διάβασες, οι… γιαγιάδες του Instagram) ήρθαν για να μείνουν. Ας θυμηθούμε απλώς το γεγονός ότι η 50χρονη σήμερα Christy Turlington «έκλεισε» το σόου μόδας του Marc Jacobs τον περασμένο μήνα και ότι πολλά ακόμη διάσημα τοπ μόντελ των ‘90s -όπως η 65χρονη Christie Brinkley και η Stephanie Seymour- κάνουν δυναμικό comeback στη βιομηχανία της μόδας, προσφέροντας στις νεότερες γενιές τη γοητεία και την εμπειρία τους.

21

Η απίθανη Iris Apfel

Ζούμε πιο πολύ, γερνάμε καλύτερα

Για τη Marian Salzman, σύντομα δεν θα αισθανόμαστε την ανάγκη να κρύβουμε την ηλικία μας και να αισθανόμαστε πως η ζωή μας -ως γυναίκες και επαγγελματίες- τελειώνει μόλις φτάνουμε τα πρώτα «-ήντα». Για να το πετύχουμε αυτό, όμως, πρέπει να κατανοήσουμε ότι με το να διστάζουμε να αποκαλύψουμε ή να μιλήσουμε για την ηλικία μας, υποτιμούμε ουσιαστικά τους εαυτούς μας.

Σήμερα, ζούμε και εργαζόμαστε περισσότερο και μάλιστα, κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας, παραμένουμε υγιείς. Γιατί να μην ζούμε καλά και να αισθανόμαστε όμορφα με τους εαυτούς μας ακόμη και μετά τα 50, λοιπόν;

Ας προσπαθήσουμε να φροντίσουμε το σώμα και την υγεία μας, ας προσέξουμε τη διατροφή μας, ας βάλουμε την άσκηση στη ζωή μας, ας περιορίσουμε τις αρνητικές συνήθειες, ας ζήσουμε και εμείς smoke-free. Ας κάνουμε, δηλαδή ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε μία καλή ποσότητα ζωής μεγαλώνοντας και ας αφήσουμε στην άκρη τις εμμονές κι τις προκαταλήψεις. Ας αρχίσουμε απλώς να δείχνουμε όσο χρονών είμαστε και όχι δέκα ή 20 χρόνια νεότερες. Με λίγα λόγια, ας αισθανθούμε καλά με την ηλικία μας και ας βιώσουμε τη γήρανση με φυσικότητα και θετικότητα!

Για την Marian Salzman, πάντως, τα 80 θα είναι σύντομα τα νέα 60, όπως ακριβώς τα 40 είναι πλέον τα νέα 20!

Marian, σε λατρεύουμε!