Βότκα: 5 απίστευτες beauty χρήσεις της που θα σε ενθουσιάσουν

Μαρία Ροδίτη
Βότκα: 5 απίστευτες beauty χρήσεις της που θα σε ενθουσιάσουν

Το αγαπημένο σου ποτό μπορεί να καταναλωθεί… και με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Στο άκουσμα της λέξης «βότκα» όλες σκεφτόμαστε Σαββατόβραδα σε κάποιο ωραίο bar, σφηνάκια, beach parties που συνοδεύονται από cocktails με βάση τη βότκα και γενικότερα ό,τι έχει να κάνει με τη διασκέδαση και τις όμορφες στιγμές. Πώς θα σου φαινόταν, όμως, αν χρησιμοποιούσες τη βότκα για να… γίνεις πιο όμορφη;

Κι όμως, το αγαπημένο σου ποτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην beauty routine σου και να σε βοηθήσει να περιποιηθείς τα μαλλιά και την επιδερμίδα σου. Μάθε παρακάτω τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να την εντάξεις στην καθημερινότητά σου:

Χαρίζει λάμψη στα μαλλιά

Η βότκα έχει ουδέτερο pH, το οποίο συμβάλλει στη λάμψη των μαλλιών, ενώ «πολεμάει» και το φριζάρισμα. Ανάμειξε ένα σφηνάκι βότκα με το conditioner σου, κάνε απαλό μασάζ στα μαλλιά και ξέπλυνε καλά.

hair 2

Καθαρίζει καλά το τριχωτό της κεφαλής

Η βότκα έχει την ιδιότητα να απομακρύνει από τα μαλλιά όλα τα βακτήρια και τους ρύπους που συσσωρεύονται και να τα καθαρίζει σε βάθος. Ανάμειξε ένα σφηνάκι βότκα με το σαμπουάν σου και κάνε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Στο τέλος, ξέπλυνε καλά.

Είναι το απόλυτο toner για το πρόσωπό σου

Ανάμειξε ίση ποσότητα βότκας και νερού και βρέξε ένα cotton pad με το μείγμα. Στη συνέχεια, με κυκλικές και απαλές κινήσεις καθάρισε το πρόσωπό σου. Με το μείγμα αυτό θα απομακρυνθούν όλα τα βακτήρια από την επιδερμίδα σου, ενώ αμέσως θα λάμψει το δέρμα σου.

skin

Βότκα… ενάντια στην κακοσμία του στόματος

Μετά το βούρτσισμα των δοντιών με οδοντόκρεμα, κάνε πλύσεις στο στόμα με λίγη βότκα και θα δεις αμέσως ότι θα φύγει οποιαδήποτε κακοσμία και θα έχεις ευχάριστη μυρωδιά στην αναπνοή.

Κάνει πιο ασφαλές το ξύρισμα

Μετά από την αποτρίχωση που κάνεις με το ξυραφάκι σου, βούτηξέ το μέσα σε βότκα για να απολυμανθεί. Έτσι, δε θα μεταφέρεις τυχόν μικρόβια και βακτήρια που υπάρχουν από τη μία χρήση στην επόμενη. Εκτός αυτού, το ξυραφάκι σου θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Διάβασε ακόμα: Gwyneth Paltrow: 8 λόγοι που έχει υπέροχη επιδερμίδα στα 47 της