Τελικά το καστορέλαιο βοηθά τις βλεφαρίδες να μακρύνουν;

Μαρία Ροδίτη
Τελικά το καστορέλαιο βοηθά τις βλεφαρίδες να μακρύνουν;

Εδώ θα σου λυθούν όλες οι απορίες!

Σε ποια γυναίκα δεν αρέσουν οι υγιείς και πυκνές βλεφαρίδες; Όλες θέλουμε να έχουμε μακριές και πλούσιες βλεφαρίδες, οι οποίες με τη βοήθεια της μάσκαρα θα γίνουν ακόμα πιο εντυπωσιακές και θα μας χαρίσουν ακαταμάχητο βλέμμα.

Πολλές γυναίκες, ωστόσο, έχουν αραιές βλεφαρίδες και ψάχνουν διαρκώς για serums ή diy συνταγές, ώστε να τις δυναμώσουν και να τις… μακρύνουν. Ίσως κι εσύ να έχεις ακούσει ότι το καστορέλαιο είναι πολύ ευεργετικό για τις βλεφαρίδες. Ξέρεις, όμως, πώς ακριβώς τις βοηθάει;

Στην ουσία το καστορέλαιο ενυδατώνει τις βλεφαρίδες και τις κάνει να μοιάζουν πιο πυκνές και λαμπερές. Επίσης, βοηθά ώστε να μη σπάνε και άρα να είναι πιο υγιείς. Ωστόσο, κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι οι βλεφαρίδες μακραίνουν με το καστορέλαιο.

castor oil

Credit photo: @bronzeoils_




Αν σκέφτεσαι να εντάξεις κι εσύ το καστορέλαιο στην beauty routine σου και στην περιποίηση των βλεφαρίδων, θα πρέπει να είσαι προσεκτική στη χρήση του. Δηλαδή, δεν πρέπει να το απλώνεις κοντά στα μάτια για να μην ερεθιστούν. Για αρχή, δοκίμασε να απλώσεις μια μικρή ποσότητα στην περιοχή του λαιμού ή στο αυτί, ώστε να διαπιστώσεις αν σου προκαλεί αλλεργία ή κάποιον δερματικό ερεθισμό.

queen gr new copy



Αν όλα είναι καλά, πάρε ένα βαμβακάκι ντεμακιγιάζ, ρίξε μερικές σταγόνες καστορέλαιου και με απαλές κινήσεις ταμποναριστά πέρασέ το από τη γραμμή των βλεφαρίδων. Καλό είναι να το κάνεις το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο και μόλις ξυπνήσεις το πρωί να πλύνεις καλά το πρόσωπό σου.

Διάβασε ακόμα: Με το νέο NIVEA MicellAIR Rose Water, η επιδερμίδα σου ανθίζει κάθε μέρα!