Κορονοϊός: Πόσο ασφαλές είναι να έρθει η μανικιουρίστ σου για μανικιούρ στο σπίτι;

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Κορονοϊός: Πόσο ασφαλές είναι να έρθει η μανικιουρίστ σου για μανικιούρ στο σπίτι;

Τι πρέπει να σκεφτείς;

Αυτές τις ημέρες –και για όσο χρειαστεί- μένουμε σπίτι! Έχουμε πατήσει ένα pause στην κανονική ροή της ζωής μας και κάνουμε τα πάντα από τη θαλπωρή του σπιτιού μας προσέχοντας εμάς και τους ανθρώπους γύρω μας. Η βόλτα για μανικιούρ λοιπόν δεν είναι επιλογή. Βέβαια… πολλές σκέφτονται «Η βόλτα δεν είναι επιλογή, το μανικιούρ γιατί;» και εντάξει το ακούμε. Πολλές κάναμε τα νύχια μας στο σπίτι πολύ πριν ξεσπάσει η πανδημία και, αν η μανικιουρίστ συνεχίζει τα ραντεβού της, γιατί να μην… Μείνουμε σπίτι κάνοντας μανικιούρ; Θα σου εξηγήσουμε!

Conran emn S17 005

Οι βασικοί τρόποι προφύλαξης από τον ιό είναι το πολύ καλό πλύσιμο και η απολύμανση των χεριών μας, η απολύμανση των πραγμάτων που έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας (βλ. κινητό) και η –προσωρινή- κοινωνική απομόνωση. Όσο επιμελής και αν είναι η μανικιουρίστ σου με τους κανόνες υγιεινής και τα επιπρόσθετα μέτρα που επιβάλλει η κατάσταση… η ασφάλειά σου αλλά και η δική της δεν είναι εξασφαλισμένη! Υπάρχουν τόσα «Και αν...» που, αν τα βάλεις στη ζυγαριά, η ασφάλειά σου κερδίζει το όμορφο μανικιουρ.

Cushnie et Ochs ham S17 003

Ακόμα μαθαίνουμε πράγματα για αυτόν τον ιό που εξαπλώνεται ε δραματικούς και πρωτοφανείς ρυθμούς και δεν είναι ώρα για να πάρεις το ρίσκο, μόνο και μόνο για ένα μανικιούρ. Ναι, σίγουρα δεν τίθεται θέμα ματαιοδοξίας, καταλαβαίνουμε. Το μανικιούρ είναι κάτι που μας ανεβάζει ψυχολογικά και αυτή την ψυχολογική ανάταση την έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ αλλά μην το κάνεις και παρακάλεσε τη μανικιουρίστ σου, αν κάνει ακόμα ραντεβού στο σπίτι, να σταματήσει.

Wauchob ham S17 005

Υπάρχουν τόσα πράγματα από τα οποία πρέπει να προφυλαχτούμε, τόσες οι μηχανικές κινήσεις που κάνουμε, που είναι αδύνατον να νιώσεις και να είσαι ποτέ 100% ασφαλής, κυρίως αν η μανικιουρίστ σου έρχεται σε εσένα μετά από ραντεβού σε άλλη πελάτισσα. Όχι, δεν θέλουμε να καταστραφούν οικονομικά οι μανικιουρίστ τις λατρεύουμε. Όχι, δεν θέλουμε να κινδυνολογούμε αλλά πρέπει.

Macdonald ham S17 001

Το μένουμε σπίτι σημαίνει μένουμε σπίτι μόνοι μας. Φερόμαστε σα να έχουμε τον ιό ακόμα και αν δεν τον έχουμε προκειμένου να φρενάρουμε την εξάπλωση. Μόνο έτσι θα επανελθει η ζωή μας στο φυσιολογικό και θα ξεχυθούμε στα nail bars και τα κομμωτήρια για όλες τις beauty υπηρεσίες που τόσο θα μας λείψουν.

Acne ham F16 012

Κάνουμε λοιπόν υπομονή, πληρώνουμε ίσως προκαταβολικά ένα μανικιούρ-πεντικιούρ στη μανικουρίστ μας για να μην χάσει το εισόδημά της και κάνουμε τα νύχια μας όταν όλα θα έχουν πια τελειώσει. Και μην ανησυχείς, δεν θα σε αφήσουμε έτσι, έρχεται DIY φωτιά!

Διάβασε ακόμα: DIY Time! Τα μόνα tips που χρειάζεσαι για να βάψεις τέλεια τα μαλλιά σου στο σπίτι