Η ακμή εξαιτίας της μάσκας είναι πολύ αληθινό πρόβλημα αλλά μπορείς να προστατευτείς

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Η ακμή εξαιτίας της μάσκας είναι πολύ αληθινό πρόβλημα αλλά μπορείς να προστατευτείς

Θέλει μερικές προσθήκες στην περιποίησή σου και αρκετή προσοχή!

Η ακμή είναι κάτι που δεν θέλουμε να μας συμβεί ποτέ και τα κορίτσια που έχουν περάσει ακμή δεν θέλουν να τους ξανά-συμβεί σε καμία περίπτωση. Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα που μπορεί να σε ρίξει ψυχολογικά και το συζητάμε τώρα όχι γιατί είναι Σεπτέμβριος και η ακμή υποτροπιάζει. Το συζητάμε γιατί σε λίγο θα αρχίσουμε να βγάζουμε σπυράκια από τη συνεχόμενη χρήση της μάσκας.

Το κλίμα που δημιουργείται κάτω από τη μάσκα βλέπεις, είναι υγρό και ζεστό δηλαδή τέλειο για την ανάπτυξη των βακτηρίων της ακμής. Αν μάλιστα έχουμε φορέσει μεικάπ από κάτω και είναι οι μέρες που περιμένουμε να αδιαθετήσουμε τότε το θέμα γίνεται σοβαρό. Υπάρχουν όμως λύσεις και καμία από αυτές δεν απαιτεί την αφαίρεση της μάσκας.

Η μάσκα είναι αδιαπραγμάτευτο ότι θα φορεθεί. Δεν το συζητάμε καν. Το τι θα φορέσεις όμως κάτω από τη μάσκα είναι που μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά και να σε προστατεύσει από τα σπυράκια. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να… παρακάμψεις ένα βήμα, δηλαδή το μεικάπ. Δεν το χρειάζεσαι και υπάρχουν εναλλακτικές αν θέλεις να καλύψεις κάποιες ατέλειες.

Το δεύτερο βήμα είναι ο πολύ καλός καθαρισμός της επιδερμίδας σου πριν φορέσεις τη μάσκα και αμέσως αφού τη βγάλεις. Τα ενδιάμεσα βήματα που θα σε σώσουν θα τα βρεις στην παρακάτω gallery και σου τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα γιατί είναι αυτά που μας έχουν σώσει.

Cover photo @lysbyeni

Διάβασε ακόμα: Αυτό που θα σώσει την αφυδατωμένη επιδερμίδα και τα μαλλιά σου δεν είναι το λάδι