Αυτό που θα σώσει την αφυδατωμένη επιδερμίδα και τα μαλλιά σου δεν είναι το λάδι

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Αυτό που θα σώσει την αφυδατωμένη επιδερμίδα και τα μαλλιά σου δεν είναι το λάδι

Είναι το υαλουρονικό οξύ και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις από την κορυφή ως τα νύχια

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα του Αυγούστου και –ανεπίσημα- του καλοκαιριού. Φυσικά το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ και ο καύσωνας το αποδεικνύει αλλά έχουμε γυρίσεις στις πόλεις μας και οι εξορμήσεις μας στην παραλία πλέον θα γίνονται μόνο το ΣΚ. Τώρα λοιπόν είναι που καταλαβαίνουμε πόσο έχει αφυδατωθεί η επιδερμίδα του σώματος και του προσώπου μας αλλά και τα μαλλιά μας.

Με κάθε μέρα που περνάει, παρατηρούμε το μαύρισμά μας να φεύγει, τα μαλλιά μας να μην πειθαρχούν και το πρόσωπό μας κάνει «τα δικά του». Τι εννοούμε όταν λέμε «τα δικά του»; Θα σου εξηγήσουμε. Το λιπαρό αλλά αφυδατωμένο δέρμα γίνεται διπλά λιπαρό. Το μεικτό αλλά αφυδατωμένο δέρμα έχει έντονη λιπαρότητα και ξηρότητα ταυτόχρονα. Η ξηρή επιδερμίδα υποφέρει από κνησμό και πολύ ξηρά σημεία ενώ το κανονικό δέρμα μπορεί να ξεφλουδίζει.

Όλα αυτά είναι σημάδια ότι το δέρμα δεν περνά καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Αυτό που θέλεις (και πρέπει) να κάνεις λοιπόν είναι να το ενυδατώσεις αλλά να το ενυδατώσεις σωστά. Πολλά συστατικά είναι μεν ενυδατικά αλλά δεν είναι κατάλληλα για την ενυδάτωση όλων των επιδερμίδων. Υπάρχει ωστόσο ένα που μπορεί να ενυδατώσει κάθε τύπο επιδερμίδας, μπορεί να ανακουφίσει το σώμα, ακόμα και τα μαλλιά. Ξέρεις ποιο είναι…

Είναι το υαλουρονικό οξύ που μπορεί να συγκρατήσει πολλές φορές το βάρος του σε υγρασία και να το μεταφέρει βαθιά στην επιδερμίδα και τα μαλλιά. Είναι ένα συστατικό που υπάρχει έτσι κι αλλιώς στην επιδερμίδα μας και έτσι δεν επιβαρύνει κανέναν τύπο δέρματος και φυσικά φροντίζει σε βάθος τα μαλλιά. Αυτό που χρειάζεσαι λοιπόν είναι υαλουρονικό οξύ από την κορυφή ως τα νύχια και θα σε βοηθήσουμε.

Στην παρακάτω gallery συγκεντρώσαμε όλα τα προϊόντα τα οποία θα αντικαταστήσουν όλα αυτά που χρησιμοποιείς για την περιποίησή σου μέχρι το δέρμα σου να ισορροπήσει ξανά και να επιστρέψεις στη ρουτίνα σου. Έχουμε καθαριστικό,. Κρέμα μαλλιών, ορό προσώπου, κρέμα σώματος, κρέμα ματιών και πολλά άλλα. Κάνε ένα scroll για να τα δεις όλα και βάλτα στην περιποίησή σου, θα σε σώσουν.

Διάβασε ακόμα: 5+1 detox μάσκες για να σώσεις το δέρμα σου από τη... μάσκα!