Να τι συμβαίνει στο δέρμα σου όταν κάνεις peeling

Μαρία Ροδίτη
Να τι συμβαίνει στο δέρμα σου όταν κάνεις peeling

Όσα πρέπει να ξέρεις για τη διαδικασία της χημικής απολέπισης.

Το peeling (aka χημική απολέπιση) υπάρχει εδώ και χρόνια στη ζωή μας και στη skincare routine μας. Παλαιότερα, μπορούσαμε να κάνουμε peeling μόνο στην καρέκλα του δερματολόγου ή αισθητικού μας, ενώ τα τελευταία χρόνια κάνουμε χημική απολέπιση και στο σπίτι μας. Τι ακριβώς είναι, όμως, η χημική απολέπιση;

Στην ουσία, χημική ή αλλιώς peeling είναι η απολέπιση που γίνεται με οξέα φρούτων ή με άλφα υδροξυ-οξέα (AHAs), όπως το γλυκολικό οξύ. Είναι ιδανική για ώριμες επιδερμίδες, ειδικά μάλιστα αν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή ή αντιμετωπίζεις θέμα με φωτογήρανση ή κηλίδες.

Αυτό που κάνει η χημική απολέπιση στο πρόσωπό σου είναι το εξής: το απολεπιστικό ακουμπά στο δέρμα σου και «σπάει» τους δεσμούς των κυττάρων με αποτέλεσμα να αποβάλλεται το επιφανειακό στρώμα της επιδερμίδας σου. Παράλληλα, προκαλείται διέγερση του δέρματος, η οποία αυξάνει την ανακύκλωση των δερματικών κυττάρων και την επιδερμική αναγέννηση. Το αποτέλεσμα είναι να έχεις ένα λαμπερό, φωτεινό και απαλό δέρμα.

Πρέπει, ωστόσο, να προσέξεις κάποια πράγματα! Δεν πρέπει να κάνεις υπέρ-χρήση peeling στο σπίτι, ούτε φυσικά στο ιατρείο του δερματολόγου σου. Ο γιατρός σου είναι αυτός που θα σε συμβουλεύσει για το πότε έχεις ανάγκη τη χημική απολέπιση και σε τι συχνότητα πρέπει να την κάνεις. Επιπλέον, καλό είναι να είσαι προσεκτική στους συνδυασμούς skincare προϊόντων που κάνεις στο σπίτι. Τι εννοούμε; Κάνε scroll στην παρακάτω gallery και θα στα εξηγήσουμε όλα.

Διάβασε ακόμα: Έντονα χρώματα: Κάν’ το όπως η Ηλιάνα, με τη βοήθεια του make up artist της, Γιάννη Σίσκου