Ανακαλύψαμε το μυστικό λάμψης της επιδερμίδας και δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι

Μαρία Ροδίτη
Ανακαλύψαμε το μυστικό λάμψης της επιδερμίδας και δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι

Πρέπει επειγόντως να μπει στο beauty «οπλοστάσιό» σου!

Είμαστε σίγουρες πως κι εσύ παρακολουθείς σχεδόν καθημερινά όλα τα new entries στον χώρο της ομορφιάς. Κραγιόν, σκιές, μάσκαρα και eyeliners, αλλά κυρίως skincare προϊόντα και συστατικά. Άλλωστε, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο το μακιγιάζ μας έχει μπει σε δεύτερη μοίρα λόγω της χρήσης της μάσκας, οπότε η φροντίδα του δέρματός μας είναι προτεραιότητα.

Και δη η ενυδάτωση. Γιατί χωρίς την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας δεν μπορούμε να εξαλείψουμε ούτε λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ούτε να δημιουργήσουμε έναν ανθεκτικό δερματικό φραγμό, ούτε – βέβαια- να έχουμε λαμπερό δέρμα, που ακτινοβολεί. Και μπορεί μέχρι σήμερα να είχες χρησιμοποιήσει ή να είχες ακούσει για το υαλουρονικό οξύ και τα κεραμίδια που είναι τα top συστατικά ενυδάτωσης της επιδερμίδας, όμως ένα άλλο συστατικό έρχεται να πάρει την πρωτιά και να κυριαρχήσει το τελευταίο διάστημα.

provitamini b5

Μιλάμε για ένα skincare συστατικό, το οποίο -αφού πρώτα χαρίζει βαθιά ενυδάτωση- προσφέρει εν συνεχεία ασυναγώνιστη λάμψη. Πραγματικά, μετά από λίγες χρήσεις θα δεις πως το δέρμα σου θα είναι φωτεινό και υγιές όσο ποτέ άλλοτε. Ποιο είναι εν τέλει αυτό το συστατικό; Η προβιταμίνη Β5.

Τι είναι, όμως, η προβιταμίνη Β5; Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα skincare συστατικό, το οποίο μπορείς να βρεις σε πολλές συνθέσεις. Λέγεται και παντοθενικό οξύ και αποτελεί μία από τις οκτώ απαραίτητες βιταμίνες Β, που έχει ανάγκη το σώμα μας. Βρίσκεται στις περισσότερες τροφές και, ως εκ τούτου, οι περισσότερες δεν έχουμε έλλειψη σε αυτήν τη βιταμίνη.

Ωστόσο, όταν χρησιμοποιούμε τοπικά την προβιταμίνη Β5 επιταχύνουμε την επούλωση, βοηθάμε το δέρμα να μαλακώσει, αλλά και να συγκρατήσει την υγρασία. Θες να μάθεις κι άλλα για αυτό το θαυματουργό συστατικό; Κάνε scroll στην παρακάτω gallery!

Διάβασε ακόμα: 5 under 5€! 5 μυρωδάτα αφρόλουτρα που κοστίζουν κάτω από 5€