SPF στα καλλυντικά: Αρκεί για να σε προστατεύσει από τις ακτίνες του ήλιου;

Μαρία Ροδίτη
SPF στα καλλυντικά: Αρκεί για να σε προστατεύσει από τις ακτίνες του ήλιου;

Τι λένε οι ειδικοί;

Όσο ο καιρός περνάει και μπαίνουμε πιο «βαθιά» στην άνοιξη, ο ήλιος λάμπει περισσότερο. Αυτό, φυσικά, μας κάνει πολύ χαρούμενες, μας φτιάχνει τη διάθεση και μας δημιουργεί την ανάγκη να ονειρευτούμε ένα όμορφο και ανέμελο καλοκαίρι. Κάνει, όμως, και πιο ευαίσθητο και ευάλωτο το δέρμα μας.

Βλέπεις, οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να μας ζεσταίνουν, αλλά έχουν την ικανότητα να βλάπτουν την επιδερμίδα μας. Εκτός από τα πιθανά εγκαύματα, που συνήθως συμβαίνουν το καλοκαίρι, ο ήλιος είναι υπεύθυνος για την πρόωρη γήρανση, για την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Και αυτό σίγουρα δεν το θέλεις.

Ποια είναι η λύση, λοιπόν; Ένα καλό αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Αυτό ακούμε καθημερινά να λένε οι δερματολόγοι και αυτό πρέπει να κάνουμε. Ωστόσο, πολλές από εμάς δεν τηρούμε αυτήν την οδηγία με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμε το δέρμα του προσώπου μας. «Εντάξει, το foundation μου έχει SPF20. Αρκετό είναι για αυτήν την εποχή», έχεις πει ουκ ολίγες φορές κοιτάζοντας τον εαυτό σου στον καθρέφτη λίγο πριν αρχίσεις να βάφεσαι.

make up foundation

Η αλήθεια είναι πως πολλές από εμάς έχουμε αυτήν την τάση να παραλείπουμε το αντηλιακό μας θεωρώντας πως η ένδειξη SPF πάνω στο make up, την BB Cream ή άλλα καλλυντικά είναι αρκετή για να μας προστατεύσει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Το σωστό, όμως, δεν είναι αυτό. Το SPF των προϊόντων μακιγιάζ δεν είναι καθόλου αρκετό για να μας προστατεύσει από την υπεριώδη ακτινοβολία. Ναι μεν προστατεύει ελαφρώς, αλλά όχι εξ ολοκλήρου.

Στην παρακάτω gallery, λοιπόν, θα σου εξηγήσουμε αναλυτικότερα γιατί δεν πρέπει να εφησυχάζεις και να μένεις μόνο στο SPF των καλλυντικών σου και, βέβαια, γιατί το αντηλιακό πρέπει να είναι ο καλύτερος φίλος της επιδερμίδας σου. Κάνε scroll και… καλή μελέτη!

Cover photo: @ruchi.aga55

Διάβασε ακόμα: Το δερματικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τη Δέσποινα Καμπούρη ίσως να το αντιμετωπίζεις κι εσύ