10 ολοκαίνουργια concealer που καλύπτουν τα πάντα και tips για να τα χρησιμοποιήσεις σωστά

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
10 ολοκαίνουργια concealer που καλύπτουν τα πάντα και tips για να τα χρησιμοποιήσεις σωστά

Fake it ‘till you make it! Έχουμε τα κονσίλερ που θα κρύψουν όλα όσα θέλεις να καλύψεις και πολύτιμα tips για τέλεια εφαρμογή.

Για πολλές γυναίκες, το να βρουν το τέλειο concealer, μοιάζει με την αναζήτηση του Indiana Jones για το Άγιο Δισκοπότηρο, στην ταινία «Indiana Jones and the Last Crusade». Είναι ένα «επικίνδυνο» ταξίδι γεμάτο λάθη και απογοήτευση. Γιατί όμως; Γιατί, όπως και το Άγιο Δισκοπότηρο, το concealer συνοδεύεται από πολλούς μύθους και παρανοήσεις.

indianajonesholygrail

Ναι, προφανώς και το ίδιο το προϊόν καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα αλλά μόνο στο 50%. Ο τρόπος με τον οποίο το χρησιμοποιούμε, το είδος του κονσίλερ που διαλέγουμε και το χρώμα που τελικά βάζουμε είναι το άλλο 50%.

Editor’s Choice: Τα 10 νέα προϊόντα που πρέπει να έχεις στο beauty ραντάρ σου

Ακόμα και ο Indiana Jones χρειάστηκε βοήθεια

Όπως ο Indiana Jones δεν θα μπορούσε να βρει το άγιο δισκοπότηρο χωρίς τη βοήθεια του πατέρα του Sean Connery (αν δεν έχεις δει την ταινία σπεύσε, την έχει το Netflix), χωρίς τις γνώσεις του και το σύνολο της συντροφιάς του, έτσι και το κονσίλερ δεν μπορεί να κάνει δουλειά μόνο του.


via GIPHY


Πρέπει να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου, να επιλέξεις το χρώμα σωστά, να το φορέσεις με τον κατάλληλο τρόπο και έτσι, μαζί με τη σύνθεσή του, να καταλήξεις να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα που αναζητάς.

Αρκετά όμως με τις παρομοιώσεις. Πριν κάνεις scroll προς την παρακάτω gallery, για να δεις όλα τα νέα concealers που έχουμε λατρέψει και σου προτείνουμε, θα σου πούμε μερικά πράγματα που θα σε οδηγήσουν στο Άγιο Δισκοπότηρο του μακιγιάζ.

Το lip balm είναι το προϊόν που μπορείς να χρησιμοποιήσεις από την κορυφή ως τα νύχια

concealer tips 3

Το σωστό χρώμα

Το ιδανικό χρώμα για εσένα είναι ακριβώς ίδιο με το χρώμα της επιδερμίδας σου ή ελάχιστα πιο σκούρο. ΟΧΙ πιο ανοιχτόχρωμο. Τα ανοιχτόχρωμα concealers τονίζουν τους μαύρους κύκλους περισσότερο και δεν καλύπτουν τα σπυράκια.

Η σωστή σύνθεση

Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, χρειάζεσαι ένα κρεμώδες προϊόν. Αν έχεις λιπαρό δέρμα, ένα υδαρό και πιο ελαφρύ είναι κατάλληλο για εσένα. Σε αντίθεση με το τι μπορεί να νομίζεις, η πιο παχιά σύνθεση, δεν ισούται με περισσότερη κάλυψη.

Mani-pedi color blocking: Τα πιο ωραία βερνίκια νυχιών της αγοράς

concealer tips q

Η σωστή τοποθέτηση

Για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους, πρέπει να δημιουργείς ένα ανάποδο τρίγωνο κάτω από τα μάτια σου, όχι ένα ημικύκλιο. Ακόμα, πρέπει να βάζεις λίγο στην εσωτερική γωνία, ακριβώς στο πλάι της μύτης σου, για να φωτίσεις τυχόν σκιές.

Όσο για τα σπυράκια, πριν βάλεις κονσίλερ επάνω τους, πέρνα λίγη βάση για σκιά από το σημείο για να είσαι σίγουρη ότι θα παραμείνει καμουφλαρισμένο και κάνε απαλές, ταμποναριστές κινήσεις.


via GIPHY


Τώρα που ξέρεις τι να κάνεις και πώς να διαλέξεις το σωστό κονσίλερ, δες παρακάτω τα δέκα καλύτερα που μόλις έφτασαν στην αγορά. Εμείς τα δοκιμάσαμε και τα λατρεύουμε ήδη.

Το μυστικό της JLo με το highlighter για λάμψη διαρκείας στο μακιγιάζ