Έρευνα: Η μυρωδιά του λεμονιού σε κάνει να νιώθεις πιο αδύνατη + 10 προϊόντα για σένα

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Έρευνα: Η μυρωδιά του λεμονιού σε κάνει να νιώθεις πιο αδύνατη + 10 προϊόντα για σένα

AMAZING! Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Sussex, η μυρωδιά του λεμονιού μπορεί να σε κάνει να νιώθεις πιο ανάλαφρη και πιο αδύνατη. Σου τα εξηγούμε όλα και σου προτείνουμε 10 προϊόντα με μυρωδιά λεμονιού!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του πανεπιστημίου του Sussex, ο εγκέφαλός μας έχει πολλά νοητικά… «μοντέλα» όσον αφορά την εμφάνιση του σώματός μας, τα οποία είναι απαραίτητα για την επιτυχή αλληλεπίδραση με το περιβάλλον μας.

Αυτά τα «μοντέλα», η αντίληψη του σώματός μας δηλαδή, κάνουν συνεχώς update αντιδρώντας στα αισθητιριακά ερεθίσματα που λαμβάνουμε. Η μελέτη του πανεπιστημίου του Sussex, έγινε για να αποδείξει ότι, η όσφρηση μπορεί να επηρεάσει την εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας για το σώμα μας, αλλά και τα συναισθήματά μας προς αυτό. Είναι η πρώτη μελέτη επάνω στο θέμα ever και τα ευρήματά της συγκλονιστικά!



Λεμόνι, το θαυματουργό!

Βλέπεις, η έρευνα έδειξε ότι το άρωμα του λεμονιού, έκανε τους συμμετέχοντες να αισθάνονται πιο ανάλαφροι και αδύνατοι. Αντιθέτως, το άρωμα της βανίλιας τους έκανε να νιώθουν ότι έχουν περισσότερο βάρος.

Βούτυρο καριτέ: 10 ευεργετικές ιδιότητες και 10 προϊόντα για να το βάλεις στη ρουτίνα σου

Η καθηγήτρια Πολυαισθητικών Εμπειριών και επικεφαλής του εργαστηρίου SCHI στο Πανεπιστήμιο του Sussex, Marianna Obrist, δήλωσε: «Προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι το λεμόνι σχετίζεται με λεπτές σιλουέτες, αιχμηρά σχήματα και ήχους υψηλής έντασης, ενώ η βανίλια συνδέεται με παχιές σιλουέτες, στρογγυλεμένα σχήματα και ήχους χαμηλής έντασης. Αυτό αποδεικνύει ότι τα ρινικά ερεθίσματα μπορούν να αλλάξουν την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας».

lemons

Η Marianna Obrist συμπλήρωσε επίσης ότι: «ένα από τα ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας, ήταν ότι ο ήχος, φαίνεται να έχει ισχυρότερη επίδραση στην ασυνείδητη συμπεριφορά, ενώ το άρωμα έχει ισχυρότερη επίδραση στη συνειδητή συμπεριφορά»!

5 τρόποι για να εντάξεις τη σκόνη matcha στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Το λεμόνι και η αντίληψη του σώματός μας

Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό και πόσο σημαντικό είναι;! Το άρωμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ατόμων με διαταραχές αντίληψης του σώματος, για να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή μας. Το λεμόνι και η υπέροχη μυρωδιά του, μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το σώμα μας και το πώς αισθανόμαστε με τον εαυτό μας!

mirodia lemoni

Εμείς λατρεύουμε έτσι κι αλλιώς το φρέσκο, αναζωογονητικό άρωμα του λεμονιού αλλά τώρα, σκοπεύουμε να το φορέσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Και προφανώς θα σε βοηθήσουμε να κάνεις το ίδιο.

Στην gallery που ακολουθεί, έχουμε 10 προϊόντα με το μεθυστικό άρωμα του λεμονιού (και τις ευεργετικές του ιδιότητες) και σε προσκαλούμε να τα δεις, να τα αποκτήσεις και να νιώσεις τέλεια με τον εαυτό σου! Hooray!

DIY Time! Πώς θα φτιάξεις μάσκα αποτοξίνωσης με υλικά που έχεις στο σπίτι