Άσε τη ρετινόλη! Η ρετινάλη είναι το νέο και πιο δραστικό αντιγηραντικό συστατικό

Μαρία Ροδίτη
Άσε τη ρετινόλη! Η ρετινάλη είναι το νέο και πιο δραστικό αντιγηραντικό συστατικό
Freepik Company S.L. - www.freepik.com

Η ρετινάλη είναι το next big thing στο skincare και ήρθε η ώρα να το δοκιμάσεις.

Σίγουρα γνωρίζεις τη ρετινόλη. Λέω για αυτό το συστατικό που έχει super αντιγηραντική δράση και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις προληπτικά, για να προλάβεις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αλλά και για να εξαλείψεις αυτές που ήδη έχουν εμφανιστεί στο δέρμα σου. Η ρετινόλη, η οποία είναι παράγωγο της βιταμίνης Α, μπορεί να κάνει κυριολεκτικά θαύματα. Πρώτον, «γεμίζει» τα κενά του προσώπου, παράγει κολλαγόνο, ανανεώνει τα κύτταρα και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Γι’ αυτό ακριβώς χαρακτηρίζεται ως το απόλυτο αντιγηραντικό συστατικό!

Στον κόσμο της ομορφιάς, ωστόσο, τίποτα δεν διαρκεί… για πάντα. Και το λέω αυτό γιατί τώρα τελευταία έχει εμφανιστεί ένα νέο συστατικό που έρχεται να πάρει τη δόξα και τη θέση της ρετινόλης: η ρετινάλη.

10 προϊόντα με ρετινόλη για να εξαφανίσεις άμεσα λεπτές γραμμές και ρυτίδες

Η διαφορά της ρετινόλης με τη ρετινάλη

Η ρετινόλη και η ρετινάλη λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο, όμως έχουν και τις διαφορές τους. Ειδικότερα, η ρετινάλη είναι ιδανική για τις γυναίκες άνω των 50 ετών. Κι αυτό, γιατί μπορεί να δράσει ως και 11 φορές πιο γρήγορα από τη ρετινόλη.

https://www.instagram.com/p/CbxjHMig4kk

Εκτός αυτού, η ρετινάλη απολεπίζει πιο βαθιά συγκριτικά με τη ρετινόλη και για αυτό ακριβώς συστήνεται σε πιο ώριμες επιδερμίδες, που θέλουν να δουν σημαντική βελτίωση στις λεπτές γραμμές και στις ρυτίδες. Οι ευεργετικές ιδιότητες της ρετινάλης δεν σταματούν εδώ, όμως!

Αυτό το παράγωγο της βιταμίνης Α είναι το μοναδικό ρετινοειδές που έχει και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, πράγμα που το καθιστά ιδανικό και για όσες επιδερμίδες έχουν τάση ακμής.

Τι να προσέξεις με τη ρετινάλη

Θα έχεις ακούσει πως – όταν το αποφασίσεις- θα πρέπει να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς σταδιακά τη ρετινόλη στη ρουτίνα ομορφιάς σου για να μη δημιουργηθούν ερεθισμοί στο δέρμα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τη ρετινάλη μιας και είναι πιο ισχυρό συστατικό από τη ρετινόλη.

Ξεκίνα, λοιπόν, με ένα προϊόν με χαμηλή περιεκτικότητα σε ρετινάλη και χρησιμοποίησέ το για αρχή 2 φορές την εβδομάδα για τις πρώτες 2 εβδομάδες. Συνέχισε τις επόμενες δύο εβδομάδες να χρησιμοποιείς ρετινάλη μέρα παρά μέρα και σιγά-σιγά έτσι θα μπορέσεις να τη χρησιμοποιείς και κάθε μέρα και σταδιακά να περάσεις σε πιο υψηλή περιεκτικότητα.

Για την ακρίβεια… Καλύτερα να τη χρησιμοποιείς νύχτα! Κι αυτό, γιατί προκαλεί κι αυτή – όπως η ρετινόλη- φωτοευαισθησία στην επιδερμίδα. Συνεπώς, είτε τη χρησιμοποιείς πρωί, είτε βράδυ, δεν πρέπει με τίποτα να ξεχνάς να φοράς αντηλιακό πριν φύγεις από το σπίτι. It's a must!