Η τέχνη συνάντησε την ομορφιά στην έκθεση φωτογραφίας «The Artpit Collection By Dove»

Μαρία Ροδίτη
Η τέχνη συνάντησε την ομορφιά στην έκθεση φωτογραφίας «The Artpit Collection By Dove»
Dimitris Skordas Photography

Μια μοναδική έκθεση φωτογραφίας, με στόχο να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε καθημερινά το σώμα μας και με επίκεντρο το σημείο της μασχάλης, πραγματοποιήθηκε 1-3 Ιουλίου στον Εκθεσιακό Χώρο του Μετρό Συντάγματος.

Είναι το σημείο του σώματος που πολλές φορές ακόμα και σε συζητήσεις μάς φέρνει σε αμηχανία. Είναι η περιοχή του σώματος για την οποία μπορεί να έχουμε κάνει αρκετές θυσίες ώστε να νιώθουμε όμορφες, αλλά και την οποία συνήθως δύσκολα αποκαλούμε με το όνομά της. Μάλλον από ντροπή ή από ανασφάλεια. Ο λόγος για… την ευαίσθητη περιοχή της μασχάλης, η οποία συνοδεύεται πολλές φορές από διαφόρων ειδών στερεότυπα. Σκέψου απλά πόσες φορές έχεις ιδρώσει ή δεν έχεις προλάβει να κάνεις αποτρίχωση, το έχεις σκεφτεί, κι έχεις ντραπεί να σηκώσεις ψηλά τα χέρια σου.

1657278272338-290014682-image003.jpg

Αυτά κι άλλα, πολλά, στερεότυπα ήρθε να καταρρίψει το DOVE και η έκθεση φωτογραφίας «The Artpit Collection By Dove», η οποία πραγματοποιήθηκε από 1-3 Ιουλίου στον Εκθεσιακό Χώρο του Μετρό Συντάγματος. Η έκθεση προσέλκυσε πλήθος κόσμου, τόσο δημοσιογράφους και influencers, όσο και πολίτες που είτε περνώντας από τον χώρο του Μετρό θέλησαν να θαυμάσουν τα έργα τέχνης και να δουν με άλλο μάτι την ομορφιά, είτε ήρθαν επί τούτου για να ανακαλύψουν με τα μάτια τους πως μπορούμε να είμαστε όμορφες η κάθε μία με τον δικό της τρόπο.

1657278288232-354735303-image005.jpg

Το DOVE «βλέπει» την ομορφιά μέσα μας

Τα τελευταία 10 χρόνια το DOVE έχει βάλει στόχο να κάνει όλες τις γυναίκες να αγαπήσουν και να αποδεχθούν το σώμα τους και κάθε σημείο του, να πάψουν να ντρέπονται και να νιώθουν αυτοπεποίθηση. Να βλέπουν πρώτα την εσωτερική ομορφιά και έπειτα την εξωτερική. Να αφήσουν τα πρότυπα και τα ταμπού και να «αγκαλιάσουν» τη δική τους ομορφιά αναδεικνύοντάς τη με κάθε δυνατό τρόπο.

Και αυτό ακριβώς έγινε με την «The Artpit Collection By Dove», η οποία έβαλε στόχο να μας κάνει όλες να πάψουμε να νιώθουμε ανασφάλεια για τη μασχάλη μέσω 8 φωτογραφιών-έργων τέχνης.

image009.jpg

Οι Ιωάννα Ανδρεοπούλου, Κοσμάς Κουμιανός, Μαρία Κουτρουμπή, Νικόλας Μάστορας, Αιμιλία Μπαλάσκα, Κώστας Πήττας, Μαρία Σιάρμπα και Ηλίας Καμπουράκης ένωσαν τις «φωτογραφικές» δυνάμεις τους με την DOVE με σκοπό να αναδείξουν μέσα από τον φακό τους την ομορφιά της μασχάλης και της ιστορίας που «κρύβει» η κάθε μία από πίσω της.

image011.jpg

Στην υπέροχη αυτή έκθεση φωτογραφίας, λοιπόν, βρεθήκαμε κι εμείς, μαζί με τις bloggers του Queen.gr, Μαρία-Λουίζα Βούρου, Άννα Πρέλεβιτς και Μαρίζα Μπαϊρακτάρη. Όλες μαζί περιηγηθήκαμε στον χώρο, θαυμάσαμε τις υπέροχες φωτογραφίες, που είχαν ως επίκεντρο τη μασχάλη μέσα από διαφορετική οπτική και καλλιτεχνική ματιά, και καταφέραμε να αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο τον εαυτό μας και το σώμα μας έτσι ακριβώς όπως είναι.

image013.jpg

Γιατί το DOVE αυτό «ζητά» από όλες μας! Να ξεφύγουμε από τα «καλούπια», να πιστέψουμε στον εαυτό μας, να αφήσουμε στην άκρη όσα μας επιβάλλονται από την κοινωνία και να έχουμε αυτοπεποίθηση για αυτό που είμαστε.

image015.jpg

Η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας, η μασχάλη δεν είναι ένα σημείο που πρέπει να μας κάνει να ντρεπόμαστε και μόνο συνειδητοποιώντας το μπορούμε να έρθουμε πιο κοντά στην ευτυχία. Ευχαριστούμε DOVE!