Η Stella McCartney λανσάρει vegan & clean σειρά περιποίησης της επιδερμίδας

Μαρία Ροδίτη
Η Stella McCartney λανσάρει vegan & clean σειρά περιποίησης της επιδερμίδας

AP Photo/Luca Bruno

Η Stella McCartney για ακόμη μια φορά μέσα από τη δουλειά της δείχνει σεβασμό προς το περιβάλλον και υιοθετεί οικολογικές πρακτικές. Η σειρά 3 ολιστικών, vegan και φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων έρχεται πολύ σύντομα.

Ακόμα ένα new entry στον κόσμο της ομορφιάς! Μετά την Kate Moss που ανακοίνωσε ότι την 1η Σεπτεμβρίου θα λανσάρει το beauty brand της, Cosmoss, τώρα έρχεται η Stella McCartney με ένα νέο launching.

Η 51χρονη vegan σχεδιάστρια μόδας, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, το περιβάλλον και τη φύση θα κυκλοφορήσει τη δική της σειρά περιποίησης της επιδερμίδας. Η κόρη του Paul McCartney δουλεύει για αυτό το εγχείρημα εδώ και περίπου 3 χρόνια, αλλά παραδέχεται ότι η ιδέα τής ήρθε το 2005, όταν γεννήθηκε ο γιος της. Εκείνη την εποχή, περιποιούταν το δέρμα της μόνο με ελαιόλαδο, καθώς δεν εμπιστευόταν τις καλλυντικές φόρμουλες που έβρισκε στην αγορά.

Το skincare προϊόν που δεν πρέπει να παίρνεις ποτέ μαζί σου στα ταξίδια

Η πρώτη απόπειρα της Stella McCartney στον κόσμο του beauty

Η ανάγκη για δημιουργία σειρών ομορφιάς που να ανταποκρίνονται σε όλες τις απαιτήσεις όσον αφορά την ασφάλεια για το δέρμα και τον σεβασμό προς το περιβάλλον είναι αισθητή εδώ και πολύ καιρό. Και η Stella McCartney, η οποία τηρεί όλα τα guidelines για φιλικά προς το περιβάλλον fashion items, το ξέρει καλά αυτό. Ωστόσο, της πήρε χρόνια για να αναπτύξει φόρμουλες που να την κάνουν να αισθάνεται ότι τηρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

https://www.instagram.com/p/Cg7DNBjsCLI

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Stella McCartney μπαίνει στον κόσμο των καλλυντικών. Εκτός από ένα άρωμα που κυκλοφόρησε το 2003, το 2006 είχε δημιουργήσει τη σειρά Care με την Yves Saint Laurent Beauty, πάντα με μια «πράσινη» και φυσική προσέγγιση. Η σειρά, ωστόσο, ήταν ίσως πολύ μπροστά από την εποχή της και δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία εκείνη τη στιγμή. Σήμερα, όμως, έχει καταφέρει να τελειοποιήσει το έργο της.

Μια σειρά με 3 «πράσινα» προϊόντα για κάθε τύπο επιδερμίδας

Στο νέο της project συνεργάτης της είναι η LVMH και, σε αντίθεση με την πρώτη της συλλογή, αυτή η σειρά περιλαμβάνει μόνο 3 προϊόντα: το καθαριστικό Reset, τον ορό Alter-Care και την κρέμα Restore. Η σειρά είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες, και περιέχει μόνο clean, δίκαιου εμπορίου και ανακυκλωμένα συστατικά. Οι φόρμουλες είναι εντελώς απαλλαγμένες από: πετροχημικά, σιλικόνες και χημικά συντηρητικά, συμπεριλαμβανομένων των parabens. Μεγάλη προσοχή δίνεται, επίσης, και στη συσκευασία μιας και όλα είναι κατασκευασμένα από φιλικά προς το περιβάλλον, ανακυκλώσιμα και refillable υλικά.

Εκτός από αυτήν την καθαρή προσέγγιση, η σειρά περιποίησης της επιδερμίδας της Stella McCartney προσφέρει μια ολιστική φροντίδα. Με άλλα λόγια, τα προϊόντα δεν έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να λύσουν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα ή για έναν συγκεκριμένο τύπο δέρματος. Στόχος είναι η επίτευξη υγιούς δέρματος. Και το υγιές δέρμα, φυσικά, γερνάει καλύτερα μένοντας τονωμένο και ελαστικό για όσο το δυνατόν περισσότερο. Χωρίς πολλές υποσχέσεις, χωρίς μη ρεαλιστικούς ισχυρισμούς, η σειρά της Stella McCartney είναι ένα σετ περιποίησης δέρματος που εστιάζει στην ειλικρίνεια και την ασφάλεια των συστατικών που περιέχει κάθε προϊόν.

2019 WWD Honors

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

©2019 Evan Agostini

Τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος του μήνα σε ιστότοπο που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Stay tuned!