Το skincare προϊόν που δεν πρέπει να παίρνεις ποτέ μαζί σου στα ταξίδια

Μαρία Ροδίτη
Το skincare προϊόν που δεν πρέπει να παίρνεις ποτέ μαζί σου στα ταξίδια

Υπάρχει ένα skincare προϊόν που όχι μόνο δεν χρειάζεσαι όταν ταξιδεύεις, αλλά που μπορεί να βλάψει και την επιδερμίδα σου αν το χρησιμοποιείς στις διακοπές σου.

Η skincare routine είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας κάθε γυναίκας. Όλες μας, άλλωστε, θέλουμε να έχουμε περιποιημένο δέρμα όλη μέρα και κάθε εποχή του χρόνου. Πόσο μάλλον στις καλοκαιρινές διακοπές, που η επιδερμίδα ταλαιπωρείται περισσότερο από τον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας.

Σε αυτήν την περίπτωση, λοιπόν, των καλοκαιρινών διακοπών θα πρέπει να είσαι προσεκτική στο ποια skincare προϊόντα επιλέγεις να βάλεις στο νεσεσέρ σου και να χρησιμοποιείς στη ρουτίνα ομορφιάς σου. Ναι! Όταν πας ταξίδι δεν χρειάζεσαι όλα τα skincare προϊόντα και σίγουρα δεν πρέπει να πάρεις μαζί σου τη ρετινόλη. Αυτό επισημαίνουν οι ειδικοί!

Οι don’ts συνδυασμοί skincare συστατικών που ποτέ δεν πρέπει να κάνεις

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείς ρετινόλη στα ταξίδια σου

Όπως ίσως να γνωρίζεις η ρετινόλη προκαλεί φωτοευαισθησία, πράγμα που σημαίνει πως αν την έχεις χρησιμοποιήσει και βγεις στον ήλιο χωρίς αντηλιακό… κάηκες. Στην κυριολεξία! Το δέρμα σου θα εμφανίσει ερεθισμούς και μετά θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις.

https://www.instagram.com/p/CbNjXtegIsx

Πού κολλάει τώρα η αποφυγή της ρετινόλης στα ταξίδια; Κολλάει και πολύ μάλιστα. Η λογική λέει ότι όταν πας καλοκαιρινές διακοπές είσαι για ώρες σε μια ξαπλώστρα και μπορεί να ξεχάσεις να ανανεώσεις το αντηλιακό σου. Αλλά και σε μια πόλη του κόσμου να πας, θα χρειαστεί να περπατάς για ώρες για να ανακαλύψεις τα αξιοθέατα. Κι εκεί, λοιπόν, ίσως ξεχάσεις να φορέσεις αντηλιακό. Οπότε… αν χρησιμοποιείς στη ρουτίνα σου ρετινόλη, πάλι θα έχεις πρόβλημα.

Οι ειδικοί, ωστόσο, επισημαίνουν και κάτι ακόμα. Όχι μόνο στα ταξίδι σου δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιείς ρετινόλη, αλλά καλό είναι να έχεις σταματήσει τη χρήση της 1-2 εβδομάδες πριν ταξιδέψεις για να είσαι απολύτως ασφαλής. Επίσης, δεν είναι μόνο ο ήλιος που σε συνδυασμό με τη ρετινόλη μπορεί να σε βλάψει. Είναι και το νερό της περιοχής που θα επισκεφθείς, που μπορεί να έχει άλατα, ή ο αέρας να είναι ξηρός, οπότε σε συνδυασμό με τη ρετινόλη -που έτσι κι αλλιώς ερεθίζει την επιδερμίδα-, να δημιουργηθεί… ένα «εκρηκτικό» μείγμα για το δέρμα του προσώπου σου.

Τα skincare προϊόντα που πρέπει πάντα να έχεις μαζί σου στα ταξίδια

Αδιαμφισβήτητα, το αντηλιακό είναι το must have και #1 προϊόν που πρέπει να έχεις πάντα και παντού μαζί σου. Και στην πόλη και στην εξοχή! Τι άλλο χρειάζεται το νεσεσέρ των διακοπών σου; Οπωσδήποτε καθαριστικό προσώπου για να απομακρύνεις ρύπους και μακιγιάζ και να έχεις πάντα καθαρή επιδερμίδα, αλλά και ενυδατική κρέμα για να μη χάνει λεπτό την υγρασία του το δέρμα σου.

Λίγο πριν φύγεις, λοιπόν, για τις καλοκαιρινές διακοπές σου (ξέρω, έχεις αρχίσει το countdown μέχρι την άδειά σου), συγκέντρωσα σε gallery τις top ενυδατικές κρέμες και τα top καθαριστικά προσώπου που αξίζει να δοκιμάσεις έστω και μία φορά. Καλά ψώνια και να έχεις ένα υπέροχο καλοκαίρι, girl!