7 συμβουλές για τη φροντίδα της ευαίσθητης επιδερμίδας σας

7 συμβουλές για τη φροντίδα της ευαίσθητης επιδερμίδας σας

Η ευαίσθητη επιδερμίδα είναι από τους πιο δύσκολους τύπους επιδερμίδας για φροντίδα. Αυτό συμβαίνει επειδή το ευαίσθητο δέρμα μπορεί ν’ αντιδράσει έντονα σε ορισμένα προϊόντα π.χ. σ’ αυτά που περιέχουν οινόπνευμα. Ένα λάθος προϊόν ή μια λάθος κίνηση και το αψεγάδιαστο δέρμα σας, θα σας εγκαταλείψει.

Διαβάστε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στη φροντίδα της ευαίσθητης επιδερμίδα σας.

Καθαρισμός

Το ευαίσθητο δέρμα πρέπει να το διατηρείτε καθαρό σ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Όλοι οι τύποι δέρματος αντιδρούν άσχημα στους ρύπους αλλά η ευαίσθητη επιδερμίδα είναι επιρρεπής σε προβλήματα ακμής και δερματικές εξάρσεις. Γι’ αυτό είναι σημαντικό ν’ ακολουθείτε μια καθημερινή ρουτίνα καθαρισμού με τη χρήση ήπιων σαπουνιών ή απαλών καθαριστικών κατάλληλων για το ευαίσθητο δέρμα.

Ενυδάτωση προσώπου

Η επιδερμίδα του ευαίσθητου προσώπου σας πρέπει να διατηρείται συνεχώς ενυδατωμένη γιατί εκτίθεται συνεχώς στον ήλιο και στη μολυσμένη ατμόσφαιρα. Το αφυδατωμένο δέρμα προσώπου χρειάζεται συνεχή ενυδάτωση που θα βοηθήσει στην πρόληψη εμφάνισης ρυτίδων και γραμμών, που θα σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτεροι από ό,τι πραγματικά είστε.

H ενυδατική κρέμα προσώπου με υφή κρέμας-gel Aqualia Thermal της Vichy, χαρίζει εντατική ενυδάτωση προσώπου χρησιμοποιώντας 97% συστατικά φυσικής προέλευσης, όπως το Υαλουρονικό οξύ, το ενδυναμωτικό Ιαματικό Νερό της Vichy και το φυτικό σάκχαρο μανόζη. Η επιδερμίδα αποκτά άμεσα ενυδάτωση και φρεσκάδα ενώ παραμένει ενυδατωμένη μέχρι και 48 ώρες. Η κρέμα αυτή είναι απαλή και ασφαλής για κάθε τύπο επιδερμίδας και δερματολογικά ελεγμένη ακόμα και για 100% ευαίσθητο δέρμα.

Αντηλιακό

Ο ήλιος είναι η βασική αιτία για τις ρυτίδες και τα μαύρα στίγματα. Ο ήλιος μπορεί να καταστρέψει τη φυσική προστασία του δέρματός σας γι' αυτό είναι σημαντικό να βάζετε αντηλιακό κάθε μέρα, χειμώνα και καλοκαίρι. Οι γιατροί συνιστούν τη χρήση αντηλιακών με δείκτη προστασίας SP30+ για προστασία όλη την ημέρα.

Προσοχή περιποίησης

Εάν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα θα πρέπει να μάθετε να επιλέγετε τα προϊόντα περιποίησης προσώπου που θα χρησιμοποιείτε για να είστε σίγουρες ότι δεν θα υποφέρετε από αλλεργικές αντιδράσεις. Το ευαίσθητο δέρμα θ’ αντιδράσει σε προϊόντα που δεν του ταιριάζουν. Επίσης, θα πρέπει ν’ αποφεύγετε προϊόντα λείανσης της επιδερμίδας ή αυτά που δεν είναι κατάλληλα για ευαίσθητα δέρματα.

Υπάρχουν προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για ευαίσθητη επιδερμίδα και το δηλώνουν στην συσκευασία τους.

Μακιγιάζ

Τα προϊόντα μακιγιάζ που βάζετε, δίνουν λάμψη προσώπου αλλά μπορεί να δημιουργήσουν σπυράκια ή να προκαλέσουν έξαρση στα ήδη υπάρχοντα. Είναι καλύτερα να κάνετε ένα φυσικό μακιγιάζ για ν’ αφήσετε την επιδερμίδα σας ν’ αναπνέει όσο το δυνατόν περισσότερο. Να θυμάστε ότι είναι βασικός κανόνας, ν’ αφαιρείτε πάντα το μακιγιάζ πριν πάτε για ύπνο. Αν δεν το κάνετε, θα φράξουν οι πόροι σας και θα δημιουργηθεί ακμή.

Ξύσιμο ή άγγιγμα προσώπου

Η ευαίσθητη επιδερμίδα μαζεύει εύκολα τη βρωμιά και τη σκόνη και αντιδρά σ’ αυτές. Αποτρέψτε τον ερεθισμό ελαχιστοποιώντας το ξύσιμο και γενικότερα την επαφή των χεριών με το πρόσωπό σας, που είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή του σώματος.

Ισορροπημένη διατροφή

Η κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών μπορεί να βοηθήσει την επιδερμίδα να παραμείνει ελαστική και απαλή. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και Ε είναι απαραίτητες για το δέρμα γιατί χρησιμεύουν ως εξαιρετικά αντιοξειδωτικά.

Να θυμάστε ότι, για να λάμπει το ευαίσθητο πρόσωπό σας είναι απαραίτητη η καθημερινή ρουτίνα φροντίδας του!