Τα «βήματα» για μια αυθεντική εμπειρία περιποίησης των μαλλιών σου που θα σου αλλάξει τη ζωή

Πατούλια Κατερίνα
Τα «βήματα» για μια αυθεντική εμπειρία περιποίησης των μαλλιών σου που θα σου αλλάξει τη ζωή

«Πόσο εύκολο είναι να προσφέρω μία αυθεντική εμπειρία περιποίησης του τριχωτού της κεφαλής, χωρίς τη βοήθεια ειδικού;».

Λένε πως τα υγιή και λαμπερά μαλλιά είναι ο ευσεβής πόθος των περισσότερων γυναικών, ένα «μυστικό» ομορφιάς, που αν μη τι άλλο, θα μας χαρίσει την αυτοπεποίθηση που αναζητάμε σε κάθε περίσταση. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, για τον οποίο τα βήματα φροντίδας και οι συμβουλές που πρέπει να ακολουθούμε για να δώσουμε στα μαλλιά μας την πιο λαμπερή τους όψη, είναι πολλά: «Ποιο σαμπουάν πρέπει να χρησιμοποιώ;», «Κάθε πότε είναι σωστό να λούζομαι;», «Το καθημερινό styling βλάπτει τα μαλλιά μου;», «Τελικά η διατροφή έχει σχέση με τα λαμπερά και υγιή μαλλιά;».

Κάπου εδώ, βέβαια, προκύπτει και το εξής ερώτημα, που θα δώσει και την απάντηση σε όλα τα παραπάνω: «Πόσο εύκολο είναι να προσφέρω μία αυθεντική εμπειρία περιποίησης του τριχωτού της κεφαλής, χωρίς τη βοήθεια ειδικού;». Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν γυναίκες που έχουν από τη φύση τους πολύ υγιή και πλούσια μαλλιά, χωρίς ίχνος ατελειών και άλλες που προσπαθούν χρόνια να «επανορθώσουν» το τριχωτό της κεφαλής τους, με πολύ κόπο και πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα. Ωστόσο, υπάρχει ένα κοινό «μυστικό» για όλες, το οποίο μας επιτρέπει να ανακαλύπτουμε καθημερινά την πιο όμορφη πλευρά του εαυτού μας.

Ποιο είναι αυτό; Η εβδομαδιαία «ιεροτελεστία» της σωστής περιποίησης και φροντίδας του τριχωτού της κεφαλής μας, αλλά και των μαλλιών μας, που είναι ο «σύμμαχός» μας σε κάθε εμφάνιση! Ιδού, λοιπόν, οι συνήθειες που πρέπει να καθιερώσεις για να έχεις υγιή και λαμπερά μαλλιά.

#1 Πες «αντίο» στην καθημερινή χρήση συσκευών styling που λειτουργούν με θερμότητα

Μπορεί τα όμορφα και περιποιημένα μαλλιά να είναι το Α και το Ω για μία αξεπέραστη εμφάνιση, ωστόσο, η φροντίδα των μαλλιών σου δεν πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένη με συσκευές styling, όπως το ισιωτικό ή το ψαλίδι για μπούκλες και το πιστολάκι. O λόγος είναι η ευκολία με την οποία οι συγκεκριμένες συσκευές δημιουργούν ψαλίδα στα μαλλιά σου, φέρνοντας μακροπρόθεσμα το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Άλλωστε, ποια από εμάς θέλει άτονα και θαμπά μαλλιά; Τα εναλλακτικά χτενίσματα, χωρίς τη χρήση θερμότητας, επομένως, αποτελούν τη λύση, για εσένα που είσαι έτοιμη να τολμήσεις ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Δοκίμασέ το και θα δεις αμέσως τη διαφορά!

#2 Ακολούθησε μια υγιή και ισορροπημένη διατροφή

Μπορεί να είναι το τελευταίο tip που θα σου έρθει στο μυαλό, ωστόσο, η αλήθεια είναι πως η υγιής και ισορροπημένη διατροφή είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για λαμπερά μαλλιά, απαλλαγμένα από ανεπιθύμητες επιδράσεις. Μέσα από κάποιες τροφές, όπως τα πράσινα λαχανικά, το ψάρι, τους ξηρούς καρπούς και διάφορες άλλες που περιέχουν πρωτεΐνη, τα μαλλιά τροφοδοτούνται με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες A και C και άλλα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να είναι λαμπερά και υγιή. Εξίσου σημαντικός είναι και ο σίδηρος, που υπάρχει σε αρκετές τροφές. Τι θα έλεγες, αυτό το φθινόπωρο, να φροντίσεις τόσο τη διατροφή σου, όσο και την υγεία των μαλλιών σου;

image003.jpg

#3 Βρες το κατάλληλο σαμπουάν που ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες σου

Είσαι σίγουρη ότι χρησιμοποιείς τα σωστά προϊόντα περιποίησης μαλλιών, τα οποία συμφωνούν με τις ειδικότερες ανάγκες σου; Ναι αγαπητή Queenette, το τριχωτό της κεφαλής κάθε γυναίκας είναι διαφορετικό και έχει άλλες απαιτήσεις. Τι σημαίνει αυτό; Πως η επιλογή του σωστού σαμπουάν, που θα εξετάσει τις μοναδικές ανάγκες σου και θα προτείνει τις κατάλληλες λύσεις για εσένα και τα μαλλιά σου, είναι απαραίτητη. Εάν, λοιπόν, ανήκεις σε μία από αυτές τις δύο κατηγορίες, τότε υπάρχει η λύση: Ταλαιπωρείσαι από πιτυρίδα; Το FUNGORAL 2% Φαρμακευτικό Σαμπουάν είναι ένα φαρμακευτικό σαμπουάν που χρησιμοποιείται για τη θεραπευτική αγωγή και προφύλαξη του σοβαρού βαθμού πιτυρίασης του τριχωτού της κεφαλής (πιτυρίδα), η οποία εμφανίζεται ως ορατές άσπρες νιφάδες του ξηρού δέρματος του τριχωτού της κεφαλής. Δεν γνωρίζεις πώς να βάλεις «τέλος» στη φαγούρα; Το FUNGORAL 2% Φαρμακευτικό Σαμπουάν ανακουφίζει γρήγορα από την απολέπιση και τη φαγούρα που σχετίζονται με την πιτυρίδα και τις μολύνσεις του δέρματος του τριχωτού της κεφαλής από δερματόφυτα και ζυμομύκητες.

image005.jpg
image007.jpg

Όποια και εάν είναι η δική σου προσωπική ανάγκη, είναι πολύ σημαντικό να μείνεις πιστή στη συχνή χρήση και εφαρμογή του, ανάλογα με τις απαιτήσεις σου. Εάν αναζητάς μία θεραπευτική αγωγή, η συνιστώμενη δόση είναι δύο φορές την εβδομάδα επί 2 με 4 εβδομάδες, ενώ εάν θέλεις ένα φαρμακευτικό προϊόν που θα σε προφυλάξει, τότε η συνιστώμενη δόση είναι μία φορά κάθε 1 ή 2 εβδομάδες. Είσαι έτοιμη να το δοκιμάσεις και να αλλάξεις την καθημερινότητά σου; Τότε απλώς ακολούθησε τις οδηγίες χρήσης του και βρέξε τα μαλλιά σου, χρησιμοποίησε επαρκή ποσότητα σαμπουάν για να παραχθεί πλούσιος αφρός, κάνε ελαφρύ μασάζ σ’ όλη την έκταση του κεφαλιού και άφησε το σαμπουάν να δράσει στο τριχωτό ή στο δέρμα για 3 με 5 λεπτά, πλένοντας επιμελώς τις μολυσμένες περιοχές του τριχωτού ή του δέρματος, εάν υπάρχουν, και ξέπλυνε καλά τα μαλλιά σου!

FUNGORAL ΣΑΜΠΟΥΑΝ 2%, κετοκοναζόλη. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια. Να μη χρησιμοποιείται σε άτομα κάτω των 12 ετών. Με συμβουλή ιατρού επί μακροχρόνιας χρήσης και σε άτομα 12-15 ετών. Περιέχει λαουρυλοθειϊκό νάτριο. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛEYTΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ Η ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ. Διατίθεται αποκλειστικά στα φαρμακεία

FUNGORAL SHAMPOO: 01-FNG- 21GQ121-02