Ρουτίνα περιποίησης αδύναμων μαλλιών που σπάνε

Ρουτίνα περιποίησης αδύναμων μαλλιών που σπάνε

Αν η βούρτσα σας γεμίζει τρίχες κάθε φθινόπωρο, μην ανησυχείτε. Η ήπια τριχόπτωση αυτήν την εποχή είναι φυσιολογική και τα αδύναμα μαλλιά που σπάνε χρειάζονται ειδική φροντίδα για ν’ αποκτήσουν και πάλι τη δύναμή τους.

Μπορείτε ν’ ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για να προστατεύσετε ή και ν΄ αποφύγετε το σπάσιμο των μαλλιών σας:

  1. Προσαρμόστε τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας δίνοντας έμφαση στην ενδυνάμωσή τους.
  2. Κάντε μασάζ στο κεφάλι σας, θ΄ αυξήσει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής σας.
  3. Βουρτσίστε απαλά τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα.
  4. Στεγνώστε τα μαλλιά σας τυλίγοντάς τα σε μια πετσέτα χωρίς να τα τρίψετε ή αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά.
  5. Κουρευτείτε συχνά (κάθε 4-6 εβδομάδες).
  6. Περιορίστε τη χρήση εργαλείων styling (πιστολάκι, ισιωτικό, λαβίδες για μπούκλες).
  7. Μειώστε τη συχνότητα της βαφής, της περμανάντ, κλπ.
  8. Φορέστε σκουφάκι κολύμβησης στην πισίνα για την προστασία των μαλλιών σας από το χλώριο και άλλες χημικές ουσίες.
  9. Περιορίστε το άγχος και φροντίστε να βρίσκετε χρόνο καθημερινά να χαλαρώνετε.
  10. Ακολουθείστε μια ισορροπημένη διατροφή, καθώς τόσο το σώμα σας όσο και τα μαλλιά σας πρέπει να προσλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά! Προτιμήστε τροφές με άφθονη πρωτεΐνη, ωμέγα-3, σίδηρο, βιοτίνη και ψευδάργυρο.

Σωστή ρουτίνα φροντίδας των αδύναμων μαλλιών που σπάνε

Τα μαλλιά είναι σημαντικά για την εμφάνισή σας και, αν είναι αδύναμα, πρέπει να έχουν ειδική περιποίηση με τα κατάλληλα προϊόντα για ν’ αποκτήσουν και πάλι τη δύναμη και τη λάμψη τους. Όλα ξεκινάνε από τη χρήση μιας ολοκληρωμένης φροντίδας ενδυνάμωσης με τη σειρά Elvive Full Resist της LOreal Paris που περιέχει έναν τονωτικό συνδυασμό συστατικών με:

  • Βιοτίνη που ενισχύει τα μήκη των μαλλιών και τα κάνει υγιή και δυνατά
  • Βιταμίνη Β5 που θρέφει και ενδυναμώνει τα μαλλιά
  • Αργινίνη που μειώνει την απώλεια τριχών και ενδυναμώνει το εσωτερικό της τρίχας

Με τα προϊόντα της σειράς Elvive Full Resist, μέρα με τη μέρα, το τριχωτό θα έχει πιο υγιή όψη και τα μαλλιά σας θα γίνουν δυνατά ξανά. Η σειρά αυτή θα σας προσφέρει 2 φορές λιγότερο σπάσιμο και 2 φορές μικρότερη απώλεια τριχών κατά το βούρτσισμα. Αναλυτικά :

  • Χρησιμοποιήστε το σαμπουάν Elvive Full Resist που ενδυναμώνει τα μαλλιά και τους δίνει πίσω την υγιή τους όψη. Κάνετε massage με το σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής για ν΄ αυξήσετε τη ροή του αίματος. Ξεβγάζετε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό γιατί το πολύ ζεστό νερό θα τα καταστρέψει.
  • Εφαρμόζετε πάντα το conditioner Elvive Full Resist μετά το λούσιμο, για να ξεμπερδέψετε απαλά τα μαλλιά σας και ν’ αποφύγετε το καθημερινό σπάσιμο της τρίχας. Με τη συνεχή χρήση, τα μαλλιά σας γίνονται πιο δυνατά & ανθεκτικά στους εξωτερικούς παράγοντες.
  • Ακολουθείτε τακτικά θεραπεία ενδυνάμωσης με τη μάσκα Elvive Full Resist που ενυδατώνει και χαρίζει απαλή υφή και λάμψη στα μαλλιά σας. Είναι μάσκα μαλλιών πολλαπλών χρήσεων, για χρήση στο τριχωτό, στα μήκη, σαν μάσκα που ξεβγάζεται ή σαν μάσκα leave in που εφαρμόζεται χωρίς ξέβγαλμα.
  • Τέλος, χρησιμοποιώντας την κρέμα μαλλιών Εlvive Full Resist Brush Proof δεν χρειάζεται ν’ ανησυχείτε για το σπάσιμο της τρίχας, το τράβηγμα και την τριβή γιατί δρα σαν ασπίδα, προστατεύοντας τα μαλλιά σας. Βουρτσίστε τα, μπερδέψτε τα, εφαρμόστε styling, τραβήξτε τα… αυτά θ’ αντιστέκονται!