7 συμβουλές για την αποτελεσματική χρήση της ενυδατικής σας κρέμας

7 συμβουλές για την αποτελεσματική χρήση της ενυδατικής σας κρέμας

Η τακτική ενυδάτωση της επιδερμίδας σας, είναι ζωτικής σημασίας για να τη διατηρείτε νεανική, λεία και υγιής. Η ενυδάτωση βοηθά στην πρόληψη προβλημάτων που σχετίζονται με το αφυδατωμένο δέρμα. Ο τρόπος εφαρμογής της ενυδατικής κρέμας μπορεί να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν ν’ αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των ενυδατικών προϊόντων που χρησιμοποιείτε:

  1. Χρησιμοποιείστε την τακτικά

Προτείνεται να εφαρμόζετε την ενυδατική σας κρέμα στην πρωινή και βραδινή περιποίηση της επιδερμίδας σας. Είναι καλύτερα, αν κάνετε επάλειψη σε καθαρό δέρμα.

  1. Εφαρμόστε την σε βρεγμένο δέρμα

Οι ενυδατικές κρέμες αποδίδουν καλύτερα σε βρεγμένο δέρμα γιατί η υγρασία, επιτρέπει στα συστατικά τους να διεισδύουν βαθύτερα στην επιδερμίδα και να σφραγίζουν αποτελεσματικά την ενυδάτωση που προσφέρουν. Μετά το ντους ή το μπάνιο, μην στεγνώνετε εντελώς το δέρμα σας πριν την εφαρμογή της ενυδατικής σας κρέμας.

  1. Αφήστε την ν’ απορροφηθεί

Περιμένετε τουλάχιστον 5 λεπτά, πριν απλώσετε οποιοδήποτε άλλο προϊόν πάνω από την ενυδατική κρέμα. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται και η διάρκεια του μακιγιάζ.

  1. Επιλέξτε προσεκτικά

Δεδομένου ότι οι ενυδατικές κρέμες σώματος είναι απαραίτητες για την επιδερμίδα σας, είναι σημαντικό να επιλέγετε το κατάλληλο προϊόν.

Η CeraVe, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με δερματολόγους, δημιούργησε την ενυδατική κρέμα σώματος CeraVe Moisturising Cream που περιέχει τρία ceramides, όμοια σε δομή με αυτά του δέρματος, για να διατηρεί την υγρασία στην επιδερμίδα και να συμβάλλει στην αποκατάσταση και διατήρηση του επιδερμιδικού φραγμού. Επιπλέον, με τη μοναδική τεχνολογία σταδιακής απελευθέρωσης MVE Technology, ενυδατώνει σταδιακά την επιδερμίδα και εξασφαλίζει 24ωρη ενυδάτωση ενώ με το υαλουρονικό οξύ συγκρατεί την υγρασία και τη διατηρεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η κρέμα σώματος CeraVe Moisturising Cream έχει σχεδιαστεί ειδικά για πολύ ξηρή και ξηρή επιδερμίδα.

3337875597388_CeraVe-Global_MoisturizingCream_16oz-Jar_GP1_FRONT.jpg
  1. Ενυδατώστε ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας

Πολλοί άνθρωποι με λιπαρό δέρμα αποφεύγουν να χρησιμοποιούν ενυδατική κρέμα, γιατί πιστεύουν ότι το λιπαρό δέρμα δεν χρειάζεται ενυδάτωση. Ωστόσο, όλοι οι τύποι επιδερμίδας έχουν ανάγκη από ενυδάτωση με την κατάλληλη ενυδατική κρέμα, για τον κάθε τύπο δέρματος.

  1. Εφαρμόστε την σ’ όλο το σώμα

Ολόκληρο το σώμα σας απαιτεί ενυδάτωση, γι’ αυτό μην ξεχνάτε εκτός από το πρόσωπο και τον κορμό σας, να ενυδατώνετε και τα χέρια, τα πόδια, το λαιμό και το στήθος σας.

  1. Εφαρμόστε επαρκή ποσότητα

Η σωστή ποσότητα ενυδατικής κρέμας βοηθά το δέρμα σας να ενυδατωθεί σωστά χωρίς τον κίνδυνο κάποια σημεία να είναι πολύ λιπαρά ή ξηρά για αρκετές ώρες.

  1. Εβδομαδιαία απολέπιση

Η απολέπιση της επιδερμίδας, σας μία με δύο φορές την εβδομάδα για ν’ αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα, είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές. Αυτό όχι μόνο αποτρέπει τη θαμπή όψη, αλλά επιτρέπει επίσης στα συστατικά της ενυδατικής κρέμας να διεισδύσουν πιο εύκολα στο δέρμα. Ωστόσο, αποφύγετε την υπερβολική απολέπιση ή την σκληρή απολέπιση για να διατηρήσετε τη δομή του επιδερμιδικού φραγμού του δέρματος.

Το καλά ενυδατωμένο δέρμα είναι υγιές ενώ φαίνεται νεανικό, λείο, ελαστικό και λαμπερό. Για ν’ αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη για την επιδερμίδα σας, χρησιμοποιείστε καθημερινά και σωστά τις CeraVe κρέμες ενυδάτωσης.