Ενυδάτωση επιδερμίδας: Ποια ρουτίνα χρειάζεται ν’ ακολουθήσετε

Ενυδάτωση επιδερμίδας: Ποια ρουτίνα χρειάζεται ν’ ακολουθήσετε

Ενυδάτωση επιδερμίδας: Ποια ρουτίνα χρειάζεται ν’ ακολουθήσετε.

Η υγρασία της επιδερμίδας χάνεται λόγω του περιβάλλοντος, των καιρικών συνθηκών, του συχνού μπάνιου, των διαφόρων ιατρικών προβλημάτων ή της έλλειψης ενυδάτωσης. Όταν η επιδερμίδα χάνει την υγρασία που χρειάζεται, μπορεί να γίνει ξηρή ή τραχιά. Άλλες επιπτώσεις της έλλειψης ενυδάτωσης είναι:

  • Φαγούρα στην επιδερμίδα

  • Θαμπή και ξεφλουδισμένη επιδερμίδα, ειδικά αν κάνει κρύο

  • Επιδείνωση της ακμής

  • Δημιουργία περισσότερων ρυτίδων

  • Επιδείνωση της όψης των ήδη υπαρχόντων ρυτίδων

  • Μακιγιάζ με ψεγάδια

Η ενυδάτωση του προσώπου βοηθά στην προστασία του επιδερμικού φραγμού από ερεθισμούς, μειώνει την ξηρότητα και αναζωογονεί την επιδερμίδας σας.

Ας δούμε τα βήματα της σωστής ενυδάτωσης της επιδερμίδας σας:

L'-Oreal-Paris-Skin-Care-Febr23-(Enydatwsh-epidermidas-poia-roytina-xreiazetai-n'-akoloy8hsete)-Updated-(1)_html_566da5b6d147063a.jpg

Καθαρισμός προσώπου

Η ενυδάτωση επιδερμίδας προσώπου ξεκινά με τον καθαρισμό. Αφαιρέστε το μακιγιάζ και πλύνετε το πρόσωπό σας. Για ν’ απορροφηθούν σωστά τα συστατικά, χρειάζεται η επιδερμίδα σας να είναι εντελώς απαλλαγμένη από κάθε είδους ακαθαρσία.

Για την καλύτερη περιποίηση προσώπου υπάρχουν μάσκες καθαρισμούπου αφαιρούν τις ακαθαρσίες και τους ρύπους που φράζουν τους πόρους στην επιφάνεια της επιδερμίδας σας.

Απολέπιση

Η απολέπιση σας βοηθά ν’ αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπό σας, έτσι ώστε ο ενυδατικός ορός και η κρέμα να διεισδύσουν σ’ αυτό. Μπορείτε να κάνετε απολέπιση της επιδερμίδας σας, χρησιμοποιώντας ένα scrub δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα.

L'-Oreal-Paris-Skin-Care-Febr23-(Enydatwsh-epidermidas-poia-roytina-xreiazetai-n'-akoloy8hsete)-Updated-(1)_html_e9eb85aa826bcb26.jpg

Ορός

Οι οροί είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένα θρεπτικά συστατικά, που ενισχύουν την υγεία της επιδερμίδας σας, αμέσως μόλις τους εφαρμόσετε. Οποιοδήποτε τύπο επιδερμίδας και αν έχετε, χρησιμοποιείστε ορό με υαλουρονικό οξύ, που τον ενυδατώνει και συγκρατεί την υγρασία στο εσωτερικό του.

Ο αντιρυτιδικός ορός ενυδάτωσης προσώπου Revitalift Filler Dropper από τη L’Oreal Paris είναι εμπλουτισμένος με 1,5% καθαρό υαλουρονικό οξύ. Αναπληρώνει την υγρασία, προσφέρει σύσφιξη, ομοιομορφία και μείωση των ρυτίδων. Άμεσα, η επιδερμίδα ενυδατώνεται εντατικά, φαίνεται πιο ελαστική, συσφιγμένη και ομοιόμορφη. Σε 1 εβδομάδα, ξαναβρίσκει την ελαστικότητά της, φαίνεται πιο σφριγηλή και τονωμένη.

L'-Oreal-Paris-Skin-Care-Febr23-(Enydatwsh-epidermidas-poia-roytina-xreiazetai-n'-akoloy8hsete)-Updated-(1)_html_79fd5c3406126a20.png

Ο ορός Revitalift Filler Dropper είναι κατάλληλος για όλους τους τύπους επιδερμίδας, απορροφάται αμέσως, δεν αφήνει αίσθηση λιπαρότητας, και προσφέρει προοδευτική μείωση των ρυτίδων:

  • σε 2 εβδομάδες μείωση κατά 14%,

  • σε 4 εβδομάδες μείωση κατά 31%

  • σε 6 εβδομάδες μείωση κατά 47%

Επίσης, ο ορός προσώπου με ρετινόλη, πυροδοτεί την παραγωγή κολλαγόνου και την κυτταρική απολέπιση, κάνοντας την επιδερμίδα του προσώπου σας πιο φρέσκια, λεία με λιγότερες ρυτίδες.

Κρέμα ματιών

Η κρέμα ματιών ενυδατώνει την περιοχή κάτω από τα μάτια όπου η επιδερμίδα είναι πιο λεπτή. Η κρέμα ματιών είναι πιο ελαφριά από την ενυδατική κρέμα προσώπου, γι' αυτό πάντα πρέπει να την εφαρμόζετε πριν την ενυδατική σας.

L'-Oreal-Paris-Skin-Care-Febr23-(Enydatwsh-epidermidas-poia-roytina-xreiazetai-n'-akoloy8hsete)-Updated-(1)_html_506632fb0ab7823d.jpg

Ενυδατική κρέμα

Χρησιμοποιείτε πάντα την ενυδατική σας κρέμα δύο φορές την ημέρα, γιατί βοηθά στην απορρόφηση και την αποτελεσματική δράση όλων των συστατικών ενώ ενισχύει την ικανότητα της επιδερμίδας σας να συγκρατεί το νερό.

Επιπλέον, η ενυδατική κρέμα δημιουργεί ένα φράγμα μεταξύ της επιδερμίδας και του κλίματος, συμπεριλαμβανομένου του κρύου και του ξηρού αέρα που μπορεί να την στεγνώσει περαιτέρω.

Άλλοι τρόποι για να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας να διατηρήσει την υγρασία της είναι:

  • Κατανάλωση 2 λίτρων νερό την ημέρα

  • Περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ

  • Αποφυγή του μπάνιου ή του ντους με πολύ ζεστό νερό

  • Μείωση της πρόσληψης αλατιού στο φαγητό

  • Κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (μαρούλι, αγγούρι, ντομάτες, κλπ)

  • Συχνή άσκηση

  • Μείωση του άγχους