Οι ανάγκες της επιδερμίδας για λάμψη και νεανικότητα απαιτούν ολοκληρωμένη φροντίδα

Οι ανάγκες της επιδερμίδας για λάμψη και νεανικότητα απαιτούν ολοκληρωμένη φροντίδα

Ο τομέας της Δερματολογίας, Κοσμητολογίας και Αισθητικής Ιατρικής είναι ένας συνεχώς εξελισσόμενος τομέας που χάρη στην έρευνα, την πρόοδο και τις επιστημονικές ανακαλύψεις βελτιώνει συνεχώς τις τεχνικές και τις θεραπείες για τη βέλτιστη αποκατάσταση και λειτουργικότητα της επιδερμίδας.

Οι θεραπείες αισθητικής ιατρικής απαιτούν ασφαλείς, ολοκληρωμένες και καινοτόμες προτάσεις που βοηθούν τους ειδικούς από το χώρο της ομορφιάς να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, με εγγυημένο αποτέλεσμα.

Η BeautyMed είναι μια ταχύτατα εξελισσόμενη εταιρεία στον τομέα της Αισθητικής Ιατρικής και μέσα από τις στρατηγικές συνεργασίες που έχει συνάψει, προτείνει ολοκληρωμένες λύσεις και θεραπείες αισθητικής και κλινικής αποκατάστασης του δέρματος προσαρμοσμένες στις ανάγκες του επαγγελματία, δερματολόγου, πλαστικού χειρουργού και αισθητικού. Όπως τονίζει και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Άγγελος Παπαγγελόπουλος, «η εταιρεία μας αποτελείται από δυναμικά στελέχη με πολυετή πείρα, που επιδιώκουν να ενημερώνουν, να εκπαιδεύουν και να προτείνουν ολοκληρωμένες λύσεις και θεραπείες, πάντα προσαρμοσμένες στις ανάγκες του επαγγελματία».

Η BeautyMed, πιστεύοντας στις συνεργασίες που «αντέχουν στον χρόνο» έχει καλλιεργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους επαγγελματίες ιατρούς και αισθητικούς, που συνεργάζεται, παρέχοντάς τους αξιόπιστες λύσεις, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Για τον λόγο αυτό, έχει επενδύσει στην ποιότητα και την καινοτομία, επιλέγοντας με ιδιαίτερη προσοχή τις συνεργασίες της στον χώρο των ιατρικών και φαρμακοκαλλυντικών προϊόντων με επώνυμους οίκους του εσωτερικού και εξωτερικού. Σε αυτό το πλαίσιο, αποτελεί αντιπρόσωπο της ισπανικής εταιρείας Mesoestetic® στην Ελλάδα.

Θεραπείες για τη φροντίδα της επιδερμίδας

Στον τομέα της αισθητικής δερματολογίας σημαντική θέση έχουν σήμερα θεραπείες αντιγήρανσης, όπως τα ενέσιμα εμφυτεύματα (fillers), η μεσοθεραπεία και το χημικό peeling, ενώ ιδιαίτερα διαδεδομένες είναι και οι θεραπείες αντιμετώπισης του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας. Τέλος, η γενικότερη και ολοκληρωμένη περιποίηση της επιδερμίδας περιλαμβάνει θεραπείες καθαρισμού και αντιμετώπισης της ακμής και δυσχρωμιών. Στο σύνολό τους, οι θεραπείες είναι σήμερα ελάχιστα επεμβατικές. Η αποτελεσματικότητά τους βασίζεται στις ενδεδειγμένες φόρμουλες που επιλέγονται και στην ενεργή δράση των συστατικών που χρησιμοποιούν.

Ανάγκες της επιδερμίδας και ολοκληρωμένη περιποίηση

Ακμή

Η ακμή είναι μία χρόνια νόσος που εμφανίζεται κατά κύριο λόγο στην εφηβική ηλικία προκαλώντας ποικίλες δερματικές βλάβες όπως κύστες, οζίδια και ουλές κυρίως στο πρόσωπο αλλά και το σώμα. Όσο πιο έντονη είναι η φλεγμονή τόσο μεγαλύτερη είναι και η πιθανότητα παραμονής των ουλών κατά την υποχώρηση των ενεργών βλαβών της ακμής.

Για την αντιμετώπιση της ακμής και των ουλών που αφήνει στην επιδερμίδα υπάρχει ανάγκη για προϊόντα που καθαρίζουν σε βάθος τους πόρους του δέρματος, καταπολεμούν τα βακτήρια και βελτιώνουν την υφή του δέρματος. Η πολυεπίπεδη φόρμουλα m.acne complex™ δρα ενάντια στους παράγοντες που προκαλούν την ακμή, προσφέροντας ολοκληρωμένη αποκατάσταση του ακνεϊκού και σμηγματορροϊκού δέρματος. Η φόρμουλα περιέχει σαλικυλικό οξύ, μανδελικό οξύ και sodium lepargilate, τα οποία όταν συνδυάζονται με το μοναδικό bexaretinyl complex δημιουργούν μια μοναδική συνεργική δράση, που επιτρέπει τον βαθύ καθαρισμό και την ανανέωση των ακνεϊκών και σμηγματορροϊκών δερμάτων.

Δυσχρωμίες - υπερμελάγχρωση

Η εμφάνιση υπερμελάχρωσης στην επιδερμίδα μπορεί να έχει πολλές αιτίες. Η σωστή αποκωδικοποίηση του προβλήματος θα βοηθήσει και στην καλύτερη αντιμετώπισή του. Οφείλεται σε κάποια δερματοπάθεια; Έχει ορμονολογική αιτία; Οι τελευταίες ιατρικές-επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της υπερμελάγχρωσης επέτρεψαν τον εντοπισμό νέων μοριακών στόχων που ευθύνονται για τη νόσο, οδηγώντας στην ανάπτυξη στοχευμένων θεραπειών που βοηθούν στην επιτάχυνση της διαδικασίας κυτταρικής ανανέωσης και στην εξάλειψη των εναποθέσεων μελανίνης, που συσσωρεύονται στο δέρμα.

Μια αποτελεσματική φόρμουλα για την υπερμελάγχρωση θα πρέπει να περιλαμβάνει διπλή δράση: επανορθωτική και ρυθμιστική. Πιο συγκεκριμένα, η προστατευτική δράση εμποδίζει την αποδόμηση του δερματικού – επιδερμικού φραγμού, αποτρέπει τη δημιουργία μελάσματος, αναστέλλοντας παράλληλα τους κύριους μοριακούς μηχανισμούς, που πυροδοτούν την υπερδιέγερση των μελανοκυττάρων και που σχετίζονται με τη φλεγμονώδη, αγγειακή και ορμονική αιτία. Η ρυθμιστική δράση ελέγχει τους διάφορους μηχανισμούς μελάγχρωσης, μειώνοντας τη σύνθεση μελανίνης, αναστέλλει τη μεταφορά μελανοκυττάρων – κερατινοκυττάρων και βοηθάει στην αναγέννηση των κυττάρων, αφαιρώντας τις εναποθέσεις μελανίνης που συσσωρεύονται στην κεράτινη στιβάδα.

Αντιγήρανση (πρόσωπο – περιοφθαλμική περιοχή)

Η ηλικία, αλλά και διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες αποτελούν την αιτία για τη γήρανση της επιδερμίδας, επηρεάζοντας συγκεκριμένα σημεία του προσώπου με την εμφάνιση ρυτίδων.

Στις θεραπείες αντιγήρανσης συγκαταλέγονται και οι φόρμουλες που βασίζονται στην επιστήμη της Επιγενετικής, η οποία μπορεί να σβήσει τα σημάδια της γήρανσης, αντιστρέφοντας τους δείκτες στη γενετική έκφραση. Πρόκειται για μια καινοτομία που καταπολεμά όλες τις ενδείξεις γήρανσης, με σκοπό την ενίσχυση της λάμψης και σφριγηλότητας και την εξάλειψη των ρυτίδων και των γραμμών έκφρασης.

Το γενετικό υλικό της επιδερμίδας επηρεάζεται όχι μόνο από την ηλικία, αλλά και εξωτερικούς παράγοντες, όπως η ηλιακή ακτινοβολία. Για να βελτιωθεί η κυτταρική βλάβη απαιτούνται φόρμουλες με υψηλή συγκέντρωση ενεργών συστατικών με αποχρωματιστικές, αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες, προσφέροντας στην επιδερμίδα όλα τα απαραίτητα στοιχεία για άμεση και μακροχρόνια αναζωογόνηση της επιδερμίδας.

Η γήρανση της επιδερμίδας δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και την περιοχή γύρω από τα μάτια. Το περίγραμμα των ματιών είναι μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή, καθώς η επιδερμίδα στην περιοχή αυτή είναι 5 φορές πιο λεπτή από το υπόλοιπο πρόσωπο, με πολλά αγγεία και μικρά τριχοειδή. Συνεπώς, η θεραπεία για την περιοφθαλμική περιοχή θα πρέπει να είναι στοχευμένη με ειδικές φόρμουλες και εξειδικευμένη δράση.

Επισκεφτείτε έναν εξειδικευμένο επαγγελματικό χώρο Δερματολογίας, Κοσμητολογίας και Αισθητικής Ιατρικής από το δίκτυο συνεργατών της BeautyMed και ανακαλύψτε τα οφέλη που συνεπάγεται για τη φροντίδα της επιδερμίδας σας, η επένδυση σε καινοτόμες φόρμουλες και θεραπείες με την υπογραφή κορυφαίων εταιρειών.

Ακολουθήστε την BeautyMed σε Instagram & Facebook