Επτά συμβουλές για τη διατήρηση του χρώματος στα μαλλιά σας

Επτά συμβουλές για τη διατήρηση του χρώματος στα μαλλιά σας

Οι επαγγελματίες του χώρου μοιράζονται τα tips τους.

Όταν βάφετε τα μαλλιά σας, γνωρίζετε ότι χρειάζονται επιπλέον φροντίδα, αν θέλετε το χρώμα τους να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Σκεφτείτε ότι ξοδεύετε αρκετό χρόνο και χρήμα στο κομμωτήριό σας, για να έχετε το πιο μοντέρνο χρώμα στην απόχρωση που σας ταιριάζει. Δεν είναι κρίμα το χρώμα αυτό να ξεθωριάζει σε μία εβδομάδα, επειδή δεν το περιποιείστε;

Παρακάτω, θα βρείτε συμβουλές για την περιποίηση των βαμμένων μαλλιών σας, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του χώρου.

Μετά τη βαφή περιμένετε 72 ώρες πριν λουστείτε

Όταν βάφετε τα μαλλιά σας, ο φλοιός της τρίχας ανοίγει, διευκολύνοντας το χρώμα να διεισδύσει στον άξονα της. Χρειάζονται έως και τρεις ημέρες για να κλείσει τελείως ο φλοιός της τρίχας. Οπότε όσο περισσότερο περιμένετε για να λούσετε τα μαλλιά σας μετά τη βαφή, τόσο το χρώμα θα διαρκέσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Χρησιμοποιήστε απαλά προϊόντα περιποίησης

Το σκληρά σαμπουάν και μαλακτικά, αφαιρούν από τα μαλλιά σας, τα φυσικά έλαια, την υγρασία και το χρώμα. Δοκιμάστε απαλά μαλακτικά και σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά, ώστε να μην ξεθωριάζει το χρώμα των μαλλιών σας. Τα προϊόντα περιποίησης της σειράς Chroma Absolu της Kérastase, προστατεύουν το χρώμα, χαρίζουν θρέψη, ενυδάτωση και ενδυνάμωση σε κάθε τύπο ευαισθητοποιημένων ή ταλαιπωρημένων βαμμένων μαλλιών.

1685607003244-807889252-1.KER_Chroma-Absolu_Product-Page-LPS_Bain-Chroma-Respect_Carousel_05-(3).jpg

Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό

Το πολύ ζεστό νερό ανοίγει τον φλοιό της τρίχας, επιτρέποντας στο χρώμα να ξεπλυθεί κατά το λούσιμο. Λουστείτε με χλιαρό νερό που θα επιτρέψει στο σαμπουάν και το μαλακτικό να διεισδύσουν και να καθαρίσουν. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό που θα συγκρατήσει την υγρασία από το μαλακτικό σας, ενώ θα αποτρέψει το ξεθώριασμα του χρώματος.

Λούζετε τα μαλλιά σας λιγότερο συχνά

Μην λούζετε τα μαλλιά σας καθημερινά γιατί ξεπλένετε τα φυσικά έλαια που ενυδατώνουν και κρατούν το χρώμα των μαλλιών σας φρέσκο. Για προστασία χρώματος μαλλιών, λούζεστε 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

Εφαρμόζετε υπηρεσίες, ειδικές για τις ανάγκες των δικών σας μαλλιών

Η εξατομικευμένη τελετουργία περιποίησης βαμμένων μαλλιών Fusio-Dose της Kérastase βοηθά στην επανόρθωση των μαλλιών, προσφέροντας την ιδανική περιποίηση που τα μαλλιά σας χρειάζονται.

Ο κομμωτής σας θα κάνει μία πλήρη επαγγελματική διάγνωση των μαλλιών σας, ώστε να εντοπίσει την κύρια ανάγκη τους. Στη συνέχεια, θα συζητήσετε τους στόχους για τα μαλλιά σας. Εκείνος, θα σας προτείνει τον ιδανικό συνδυασμό Fusio-Dose με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες των μαλλιών σας (30 διαφορετικοί συνδυασμοί), θα εφαρμόσει την προσωποποιημένη περιποίηση και τα μαλλιά σας θα μεταμορφωθούν σε 5 λεπτά! Με το Fusio-Dose της Kérastase θα καλύψετε τη βασική και τη δευτερεύουσα ανάγκη των μαλλιών σας, μόνο σε μία υπηρεσία που διαρκεί.

Για παράδειγμα, με το συνδυασμό Chroma Absolu + Reconstruction τα βαμμένα μαλλιά ενυδατώνονται και αποκτούν τη χαμένη τους λάμψη, ενώ παράλληλα η επιφανειακή φθορά της τρίχας μειώνεται προστατεύοντάς τα από το σπάσιμο.

Αποφύγετε το χλώριο

Το χλώριο της πισίνας αφαιρεί ή αλλάζει το χρώμα των μαλλιών σας, όταν κολυμπάτε. Για προστασία χρώματος μαλλιών, προσθέστε conditioner μετά το λούσιμο και φορέστε σκουφάκι. Αυτό θα δημιουργήσει ένα φράγμα στο στέλεχος της τρίχας.

Ανανεώνετε τις άκρες

Φροντίστε να κόβετε τις άκρες των μαλλιών σας κάθε 6 με 8 εβδομάδες, ώστε το χρώμα σας να φαίνεται φρέσκο ​​από τη ρίζα μέχρι τις άκρες.