Επτά συμβουλές για το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής

Επτά συμβουλές για το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής

Ποια είναι τα βήματα και τα προϊόντα που αξίζουν μία θέση στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας.

Αν έχετε ευαίσθητο τριχωτό κεφαλής, μπορεί να εμφανίσετε ερεθισμό όταν το δέρμα σας έρχεται σε επαφή με ορισμένες ουσίες. Αυτή η επαφή μπορεί να κάνει ξηρό, κνησμώδη και κόκκινο το τριχωτό της κεφαλής σας. Μερικές αιτίες του ευαίσθητου τριχωτού της κεφαλής είναι τα ακατάλληλα και σκληρά προϊόντα περιποίησης μαλλιών, το ηλιακό έγκαυμα, η πιτυρίδα ή άλλα δερματικά προβλήματα.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που μπορείτε να δοκιμάσετε για να αντιμετωπίσετε αυτήν την ευαισθησία.

Χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης μαλλιών

Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων περιποίησης μαλλιών που έχουν SLS (σιλικόνες), parabens ή άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες. Η χρήση προϊόντων με σκληρές χημικές ουσίες οδηγεί σε συσσώρευση χημικών στο τριχωτό της κεφαλής σας, ξηρότητα, πτώση μαλλιών και φραγμένα θυλάκια τρίχας. Ελέγχετε τα συστατικά, προτού αγοράσετε οποιοδήποτε προϊόν περιποίησης μαλλιών.

Ειδικότερα αν το τριχωτό της κεφαλής σας είναι ευαίσθητο με τάση για πιτυρίδα, είναι απαραίτητο να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε μία ρουτίνα φροντίδας με τα επαγγελματικά προϊόντα μαλλιών της σειράς Symbiose της Kérastase που θα μεταμορφώσει και θα αναγεννήσει τα κύτταρα στο τριχωτό σας. Τα προϊόντα αυτά σας προσφέρουν μία μοναδική συμμαχία δύναμης, πολυτέλειας και περιποίησης μαλλιών, ομορφιάς και αποτελεσματικότητας. Η σειρά αυτή διαθέτει σαμπουάν, conditioner, μάσκα, serum και micro-peeling.

Βρείτε τη ρουτίνα Symbiose που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς. Είτε έχετε λιπαρό, είτε ξηρό τριχωτό, η Kérastase έχει την καλύτερη λύση για εσάς. Για πρώτη φορά στην επαγγελματική περιποίηση κατά της πιτυρίδας, δεν θα χρειαστεί να συμβιβαστείτε!

Picture2.jpg

Ενυδατώνετε το τριχωτό της κεφαλής σας

Ενυδατώστε το ευαίσθητο τριχωτό κεφαλής, 2 με 3 φορές την εβδομάδα με μία κατάλληλη μάσκα για να προστατεύσετε και να διατηρήσετε το τριχωτό της κεφαλής σας καθαρό και δυνατό.

Ξεβγάζετε περισσότερο

Η ξηρότητα και η λιπαρότητα του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να είναι οι λόγοι πίσω από την ευαισθησία του τριχωτού της κεφαλής. Τα επιπλέον ξεβγάλματα μαλλιών θα σας βοηθήσουν με οποιαδήποτε από αυτές τις καταστάσεις.

1685091784171-622899714-image005.jpg

Μειώνετε τη συχνότητα στο λούσιμο

Το υπερβολικό λούσιμο των μαλλιών σας, δηλαδή πάνω από 3 φορές την εβδομάδα, αφαιρεί από το τριχωτό της κεφαλής σας, τα φυσικά του έλαια και το κάνει να στεγνώνει και να ξεφλουδίζει. Πλένετε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό, αλλά αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό, γιατί μπορεί να ερεθίσει το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής σας. Επίσης, αποφύγετε να τρίβετε δυνατά το τριχωτό της κεφαλής σας με την πετσέτα για να το στεγνώσετε.

Προστατευτείτε από τον ήλιο

Δεδομένου ότι το τριχωτό της κεφαλής σας είναι επίσης δέρμα, είναι επιρρεπές σε ηλιακά εγκαύματα. Εάν έχετε ευαίσθητο τριχωτό κεφαλής, καλύψτε το όποτε βρίσκεστε έξω στον ήλο (καπέλο, μαντήλι, ομπρέλα), καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Κάνετε μασάζ κεφαλής

Το μασάζ θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα ενισχύσει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Επιπλέον, θα μειώσει την ένταση στο σώμα.

image007.jpg

Χαλαρώνετε

Το άγχος επιδεινώνει την ευαισθησία του τριχωτού της κεφαλής σας. Όταν οι μύες σας τεντώνονται, αναπτύσσεται πονοκέφαλος έντασης, που οδηγεί σε ευαισθησία στο τριχωτό της κεφαλής. Μειώστε τα επίπεδα του άγχους σας με μαθήματα διαλογισμού, γιόγκα και διακοπές.