Πώς θα βρεις το τέλειο foundation για τον χειμώνα

Ευαγγελία Αλπίδου
Πώς θα βρεις το τέλειο foundation για τον χειμώνα

Το foundation μπορεί να είναι σε μορφή πούδρας, κρεμώδες, compact… Δεν ταιριάζουν όλα σε όλες όμως.

Το foundation είναι το Α και το Ω για ένα αψεγάδιαστο μακιγιάζ. Είναι αυτό που θα δημιουργήσει την τέλεια βάση και θα γίνει ένα με την απόχρωση της επιδερμίδας. Το καλοκαίρι τα καλλυντικά ήταν όλα σε σκούρες αποχρώσεις, οι οποίες τώρα είναι δύσκολο να προσαρμοστούν στους τόνους της επιδερμίδας σου. Επιπλέον, κάθε εποχή οι ανάγκες της επιδερμίδας είναι διαφορετικές. Για παράδειγμα, τους κρύους μήνες, το δέρμα γίνεται πιο ξηρό και επιρρεπές στο ξεφλούδισμα. Γι' αυτό είναι σημαντικό να επιλέξεις μία βάση, η οποία θα σου προσφέρει περισσότερη ενυδάτωση.

Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να πετύχεις την ιδανική επιδερμίδα για ένα super λαμπερό μακιγιάζ. Υπάρχουν δύο tips τα οποία αν τα ακολουθήσεις, θα καταφέρεις να βρεις το foundation το οποίο θα σε συντροφεύσει αυτή τη σεζόν.

Yudashkin-clp-HC-F23-015.jpg

Παρατήρησε τις ανάγκες της επιδερμίδας σου

Όπως ανέφερα και παραπάνω είναι σημαντικό να γνωρίζεις τις ανάγκες τους δέρματός σου. Το χειμώνα με τις χαμηλές θερμοκρασίες, η επιδερμίδα είναι πιο επιρρεπής στην ξηροδερμία και στους ερεθισμούς. Επίλεξε, ένα κρεμώδες foundation το οποίο θα σου χαρίσει άμεση ενυδάτωση η οποία θα διαρκεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το foundation μπορεί να είναι σε μορφή πούδρας, κρεμώδες, compact… Δεν ταιριάζουν όλα σε όλες όμως. Για ένα φυσικό αποτέλεσμα, πρέπει να διαλέξεις τη σύσταση που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα σου ταιριάζουν τα πιο ξηρά foundation, όπως για παράδειγμα η πούδρα. Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, χρειάζεσαι μία πιο ενυδατική φόρμουλα, άρα σου ταιριάζουν τα υγρά foundations.

Διάλεξε σωστή απόχρωση

Η λάθος απόχρωση foundation μπορεί να είναι το απόλυτο deal breaker. Για να βρεις τη σωστή απόχρωση, πρέπει να βρεις ποιος είναι ο τόνος της επιδερμίδας σου. Πρέπει λοιπόν να βρεις αν έχεις θερμό, ψυχρό ή ουδέτερο τόνο επιδερμίδας. Για να το καταφέρεις, κοίτα τις φλέβες στον καρπό σου. Αν φαίνονται πιο γαλάζιες έχεις ψυχρό τόνο επιδερμίδας, ενώ αν φαίνονται σχετικά πράσινες, έχεις θερμό. Αν δεν μπορείς ακριβώς να καταλάβεις, τότε έχεις ουδέτερο τόνο επιδερμίδας.

Ακολούθησε τα παραπάνω tips και να είσαι σίγουρη ότι θα καταφέρεις να βρεις την ιδανική απόχρωση foundation που ψάχνεις.

H Ελένη Φουρέιρα έγινε ξανθιά και ο κομμωτής Χρύσανθος Σμυρναίος μας αποκάλυψε τις λεπτομέρειες