Η KÉRASTASE διοργάνωσε το δεύτερο ετήσιο «POWER TALKS» στο Παρίσι

Η KÉRASTASE διοργάνωσε το δεύτερο ετήσιο «POWER TALKS» στο Παρίσι
Saywho

Το event ήταν μέρος της πρωτοβουλίας «Power Talks», μέσω της οποίας η Kérastase παρέχει καθοδήγηση και περιεχόμενο σχετικά με τη γυναικεία αυτοπεποίθηση.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ PALAIS DE TOKYO, ΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ EMILY RATAJKOWSKI,

ΤΗΝ EBONEE DAVIS, ΤΗ RUPI KAUR, ΤΗΝ AMELIA DIMOLDENBERG, ΤΗ STEFANIE SWORD-WILLIAMS

ΚΑΙ ΤΗΝ GAELLE DREVET ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ SARA SHAKEEL.

ΤΟ «POWER TALKS» ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ KÉRASTASE.

Η ΜΑΡΚΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ,

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ.

Photo : Stephane Sby Balmy
Photo : Stephane Sby BalmyPhoto : Stephane Sby Balmy

Επιφανείς και καταξιωμένες γυναίκες συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι την Τρίτη, 24 Οκτωβρίου, για τον δεύτερο κύκλο του «Power Talks» –του πρωτοποριακού διεθνούς event που δημιούργησε η μάρκα πολυτελούς περιποίησης μαλλιών Kérastase και το οποίο αντανακλά τις προσπάθειες της μάρκας να υποστηρίξει, σε παγκόσμιο επίπεδο, τη φωνή και την επιδραστικότητα των γυναικών γεφυρώνοντας το χάσμα αυτοπεποίθησης μεταξύ γυναικών και ανδρών. Το event ήταν μέρος της πρωτοβουλίας «Power Talks», μέσω της οποίας η Kérastase παρέχει καθοδήγηση και περιεχόμενο σχετικά με τη γυναικεία αυτοπεποίθηση. Επίσης, σε συνεργασία με τοπικές ΜΚΟ, η μάρκα προάγει και χρηματοδοτεί σεμινάρια καθοδήγησης για νεαρές γυναίκες σε στιγμές καθοριστικές για τη ζωή τους, με στόχο τη διεύρυνση των δυνατοτήτων των γυναικών και του ρόλου τους στο μέλλον του κόσμου.

395678028_845899983676927_8199625879740758258_n.jpg

Μια Αστραφτερή Καλλιτεχνική Δημιουργία που Συμβολίζει τη Σύνδεση

Οι καλεσμένοι ξεκίνησαν τη μέρα τους στο Palais de Tokyo, όπου η Kérastase επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή της στην τέχνη παρουσιάζοντας το έργο που δημιούργησε ειδικά για την εκδήλωση η Sara Shakeel. Η βραβευμένη καλλιτέχνιδα, γνωστή για τα κρύσταλλα με τα οποία διακοσμεί τις δημιουργίες της, θάμπωσε τους πάντες στο Power Talks με την έκθεση με τίτλο Shes Light Years Ahead που απεικονίζει τα γυναικεία μαλλιά ως δύναμη ένωσης. Με τέσσερα μοντέλα διαφορετικής εξωτερικής εμφάνισης και σιλουέτας, συνδεδεμένα μεταξύ τους με χίλια μέτρα αστραφτερών μαλλιών, το έργο αποτυπώνει μια καθολική κατανόηση βασισμένη στις κοινές εμπειρίες των γυναικών.

Επιφανείς Γυναίκες Μοιράζονται τις Ιστορίες τους

Photo : Stephane Sby Balmy
Photo : Stephane Sby BalmyPhoto : Stephane Sby Balmy

Το «Power Talks», το επίκεντρο της όλης εκδήλωσης, συγκέντρωσε μια πλειάδα γυναικών-πρότυπο, με καθεμιά τους να δίνει τη δική της ερμηνεία για το τι σημαίνει αυτοπεποίθηση. Το άκρως συναρπαστικό και εκπαιδευτικό αυτό μέρος της εκδήλωσης άνοιξε η Πρόεδρος της Kérastase Rosa Carriço μιλώντας για την αποστολή της μάρκας. Τη σκυτάλη πήρε η Πρέσβειρα της Kérastase Ebonee Davis, η οποία διάβασε αποσπάσματα από το νέο της βιβλίο Daughter: The Soul Journey of a Black Woman in America Having a Human Experience.

Αμέσως μετά, το κοινό –αποτελούμενο από λάτρεις της ομορφιάς και της μόδας– παρακολούθησε μια συνέντευξη με τη Γαλλοαμερικανίδα Gaëlle Drevet, ιδρύτρια του The Frankie Shop, σχετικά με την αλλαγή καριέρας αλλά και τις δυσκολίες και τις επιτυχίες του να χτίζεις μια δική σου εταιρεία πληροφορικής.

1698760255102-594047222-395678028_845899983676927_8199625879740758258_n.jpg

Στη συνέχεια, η Rupi Kaur, πασίγνωστη ποιήτρια, ερμηνεύτρια, και #1 εμπορική συγγραφέας στη λίστα των New York Times, παρουσίασε μια προσαρμοσμένη εκδοχή της sold-out περιοδείας της. Έπειτα, μίλησε στη Stefanie Sword-Williams του F**ck Being Humble για το πώς γνώρισε επιτυχία και για την αποστολή της να ενθαρρύνει τις νεαρές γυναίκες να αγαπήσουν τον εαυτό τους.

Το «Power Talks» ολοκληρώθηκε με μια πολυαναμενόμενη συζήτηση ανάμεσα στην Αmbassandor της Kérastase Emily Ratajkowski και στην εκπληκτική παρουσιάστρια και κωμικό Amelia Dimoldenberg, οι οποίες κουβέντιασαν για την αυτοπεποίθηση, για το πώς μπορείς να αφήσεις πίσω σου τις όποιες αποτυχίες, και για τη σημασία του να στηρίζουν οι γυναίκες τις γυναίκες.

Αυτή η συναρπαστική μέρα ήταν μια εμπειρία ενδυνάμωσης για τις γυναίκες που παρευρέθηκαν, δίνοντάς τους την ευκαιρία να μοιραστούν ιστορίες και να στηρίξουν η μια την άλλη στις προκλήσεις της σύγχρονης ζωής.

H Aθηνά Οικονομάκου στο Global Event της Kérastase “Power Talks”!

Photo : Stephane Sby Balmy
Photo : Stephane Sby BalmyPhoto : Stephane Sby Balmy

Η Αθηνά Οικονομάκου, καλεσμένη της ελληνικής ομάδας της KÉRASTASE, παρευρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο Global event της μάρκας «Power Talks». Η ίδια παρακολούθησε τις ομιλίες του «Power Talks» ενώ είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά ομιλήτριες & ambassadors της μάρκας από διάφορες χώρες που συμμετείχαν και να συζητήσουν για θέματα που αφορούν την ενδυνάμωση των γυναικών. Ταυτόχρονα, η Αθηνά Οικονομάκου είχε την ευκαιρία να μάθει πρώτη τα νέα της μάρκας για το 2024 καθώς η Kérastase παρουσίασε στο event δύο σημαντικές νέες καινοτομίες, την νέα σειρά περιποίησης που θα λανσαριστεί το νέο έτος αλλά και το νέο διαγνωστικό εργαλείο K-SCAN, το οποίο και η ίδια δοκίμασε κάνοντας της διάγνωση στο τριχωτό ένας Kérastase PRO Expert. Tα “Power Talks” ολοκληρώθηκαν με ένα μοναδικό πάρτυ στο Bonnie club στο οποίο η Αθηνά Oικονομάκου έκλεψε τα βλέμματα με την μοναδική της εμφάνιση!

Για όλες τις όμορφες στιγμές της στο Παρίσι μαζί με την KÉRASTASE η ίδια ενημέρωνε τους Followers της δημιουργώντας περιεχόμενο το οποίο δημοσίευε στο προσωπικό της Instagram Account @athιnao1konomakou!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «POWER TALKS» ΤΗΣ KÉRASTASE

Άλλη μια επιδημία: το χάσμα αυτοπεποίθησης για τις νεαρές γυναίκες

Νεαρές γυναίκες σε όλον τον κόσμο υποτιμούν τις ικανότητες και τις επιδόσεις τους σε σύγκριση με τους άνδρες.

Πάνω από 1 στις 2 γυναίκες λέει ότι έχει λιγότερη αυτοπεποίθηση από ό,τι οι άνδρες*.

Τα τελευταία χρόνια, η Kérastase πραγματοποίησε έρευνες και μελέτες με στόχο να κατανοήσει καλύτερα το θέμα της αυτοπεποίθησης των γυναικών. Αυτή τη στιγμή, σε όλον τον κόσμο, η αυτοπεποίθηση των γυναικών βρίσκεται σε κρίση. Το 74% των γυναικών πιστεύουν ότι στερούνται αυτοπεποίθησης σε στιγμές καθοριστικές για την καριέρα τους*, και ότι υπάρχει μεγάλο χάσμα στον τρόπο με τον οποίον οι γυναίκες βλέπουν τις ικανότητες, τις εργασιακές σχέσεις και τις μελλοντικές δυνατότητές τους σε σύγκριση με τους άνδρες. Πάνω από 1 στις 2 γυναίκες παραδέχεται ότι έχει διστάσει να δείξει διεκδικητικότητα λόγω περιοριστικών πεποιθήσεων*.

KERASTASE-POWER-TALKS-ROSA-CARRICO-CREDIT-PHOTO-SAY-WHO-ASTRID-STAED-4.jpg

«Ως ηγετική μάρκα στην περιποίηση των μαλλιών με δέσμευσή μας να διευρύνουμε τις προοπτικές των γυναικών, θέλουμε να βοηθήσουμε τις γυναίκες να βρουν τη δύναμη να τολμούν», λέει η Rosa Carriço, Πρόεδρος της Kérastase. «Πιστεύουμε ότι αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε συμβάλλοντας στη γεφύρωση του χάσματος αυτοπεποίθησης. Μέσα από την αποστολή μας, δημιουργούμε συνδέσεις καθοδήγησης με πραγματικό αντίκτυπο για τις νέες γυναίκες που βιώνουν αυτό το χάσμα.»

Το 2023, η Kérastase λάνσαρε το πρόγραμμα «Power Talks»: ένα πρόγραμμα τριών πυλώνων, το οποίο εστιάζει στον αντίκτυπο και σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τις νεαρές γυναίκες να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, να αναπτύξουν δεξιότητες αυτοπροβολής, να αξιοποιήσουν χρήσιμα δίκτυα, και να στηρίξουν άλλες γυναίκες στο περιβάλλον τους. Η πρωτοβουλία της Kérastase θα επικεντρωθεί στην υποστήριξη τοπικών προγραμμάτων γυναικείας καθοδήγησης μέσω συνεργασιών με ΜΚΟ (όπως το Step Up στις ΗΠΑ) υιοθετώντας την προσέγγιση της «άμεσης καθοδήγησης» (flash mentorship), με βάση την ιδέα ότι μια δυνατή συζήτηση μπορεί να έχει βαθύ και μακροχρόνιο αντίκτυπο. Αυτή η μορφή καθοδήγησης θα επιτρέψει τόσο στις καθοδηγήτριες όσο και στις καθοδηγούμενες να εξοικειωθούν πιο γρήγορα με τις εμπειρίες που χτίζουν αυτοπεποίθηση.

394963023_1026946775309638_2537289281927052121_n.jpg

Η Kérastase παρέχει επίσης περιεχόμενο για την ενημέρωση και την υποστήριξη των γυναικών σε κάθε στάδιο της ζωής τους, με στόχο την ενίσχυση της αυτοπροβολής, την τόνωση της αυτοεκτίμησης και την καταπολέμηση του «συνδρόμου των απατεώνων». Μέσα από αυτό το περιεχόμενο, γυναίκες-πρότυπο από την κοινότητα πολυμορφίας της Kérastase θα μοιραστούν τη δική τους οπτική και το δικό τους ταξίδι προς την αυτοπεποίθηση και την ενδυνάμωση, καθώς και πρακτικές συμβουλές και σκέψεις που θα εμπνεύσουν κι άλλες γυναίκες να πιστέψουν στον εαυτό τους και να μην διστάζουν να εκφράζουν τη φιλοδοξία τους. Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με ειδικούς από το LeanIn.Org, θα παρασχεθεί σε όλους τους εργαζομένους της Kérastase εσωτερική εκπαίδευση πάνω στην ασυνείδητη προκατάληψη για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης στον εργασιακό τους χώρο.

Σχετικά με την Kérastase

Η Kérastase είναι η κορυφαία επαγγελματική μάρκα πολυτελούς περιποίησης μαλλιών στον κόσμο. Από το 1964, η μάρκα προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα και εξατομικευμένες τελετουργίες στο κομμωτήριο, με θεμέλιο τις επιστημονικές γνώσεις και την επαγγελματική εμπειρογνωμοσύνη. Σήμερα, η Kérastase έχει παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες, με μια κοινότητα σχεδόν 150.000 κομμωτών. Η μάρκα υιοθετεί μια φιλοσοφία που εστιάζει πρώτα απ’ όλα στη φροντίδα και εκτείνεται πέρα από τα προϊόντα: η Kérastase φροντίζει κάθε τύπο μαλλιών, κάθε άνθρωπο, αλλά και τον κόσμο στον οποίον ζούμε.