DIY time! Μάσκα μαλλιών με μπανάνα και αβοκάντο για λαμπερά μαλλιά

Ευαγγελία Αλπίδου
DIY time! Μάσκα μαλλιών με μπανάνα και αβοκάντο για λαμπερά μαλλιά

Το αβοκάντο και η μπανάνα διαθέτουν βιταμίνες Α και Ε που ενυδατώνουν τους θύλακες της τρίχας και απομακρύνουν την ξηρότητα από τις άκρες των μαλλιών.

DIY time! Επιτέλους, Σάββατο... Yeah! Μετά από μία ατέλειωτη εβδομάδα ήρθε η στιγμή να χαλαρώσεις από τους γρήγορους ρυθμούς και τις back to back υποχρεώσεις. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Αφού απολαύσεις πρώτα το αγαπημένο σου ρόφημα αναπαυτικά στον καναπέ σου, αφιέρωσε είκοσι λεπτά για την haircare routine σου. Αν έχεις κανονίσει night out έξοδο τότε επιβάλλεται να κάνεις αυτό το δώρο στον εαυτό σου.

Valentine’s Day: 10 μίνιμαλ manicure που θα θες να τα κάνεις ακόμα και αν είσαι single!

Haircare is the new skincare!

pexels-taryn-elliott-4144459.jpg

Αν, λοιπόν, θες λαμπερά μαλλιά τα οποία θα χαρίσουν ένα level up στα χτενίσματά σου του ΣΚ, τότε αξίζει να δοκιμάσεις την μάσκα μαλλιών που έχουμε ετοιμάσει αποκλειστικά για εσένα. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μία μπανάνα και ένα αβοκάντο. Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

Το αβοκάντο και η μπανάνα διαθέτουν βιταμίνες Α και Ε, καθώς και υγιείς υδατάνθρακες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ενυδατώνουν τους θύλακες της τρίχας και να απομακρύνουν την ξηρότητα από τις άκρες των μαλλιών.

pexels-alleksana-4114144.jpg

Συστατικά:

  • 1 μπανάνα
  • 1 αβοκάντο
  • 1 κ. γ ελαιόλαδο

Αφού κάνεις πουρέ το αβοκάντο και την μπανάνα, πρόσθεσέ τα μαζί με το ελαιόλαδο όλα σε ένα μπωλ και ανακάτεψέ τα μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μείγμα. Στην συνέχεια, εφάρμοσε το μείγμα επάνω στα μαλλιά και άφησε τη μάσκα να δράσει για 20 λεπτά. Αφού περάσει η ώρα, ξέπλυνε με άφθονο νερό και χρησιμοποίησε το σαμπουάν σου. Είσαι έτοιμη! Τα μαλλιά σου θα δείχνουν λαμπερά και μεταξένια.

Haircare routine! 6 λάδια μαλλιών για να μακρύνουν υγιή τα μαλλιά σου

Τη συγκεκριμένη μάσκα μαλλιών με αβοκάντο και μπανάνα μπορείς να την κάνεις μία φορά την εβδομάδα. Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή τα μαλλιά σου θα σφύζουν από υγεία και λάμψη.

Προσοχή! Αν έχεις ευαίσθητο τριχωτό κεφαλής καλό θα ήταν πριν χρησιμοποιήσεις την μάσκα μαλλιών να συμβουλευτείς πρώτα τον δερματολόγο ή τον hair expert σου.