Friday beauty tip: Αν έχεις καθοδικά μάτια αυτό είναι το trick για να εφαρμόσεις σωστά το eyeliner

Ευαγγελία Αλπίδου
Friday beauty tip: Αν έχεις καθοδικά μάτια αυτό είναι το trick για να εφαρμόσεις σωστά το eyeliner

Στα καθοδικά μάτια, λοιπόν, οι εξωτερικές γωνίες του ματιού είναι κατεβασμένες με αποτέλεσμα να δείχνουν κάπως θλιμμένα.

Το eyeliner είναι το beauty item που μπορεί με μία μόνο κίνηση να αναδείξει το βλέμμα μας. Βέβαια, με τον ίδιο τρόπο μπορεί να δημιουργήσει το αντίθετο επιθυμητό αποτέλεσμα και να κάνει το βλέμμα μας να φαίνεται μουτζουρωμένο.

Δεν έχουν όλα τα μάτια το ίδιο σχήμα, γι' αυτό η σχεδίαση της γραμμής είναι λίγο περίπλοκη. Εκεί που έχεις δημιουργήσει το τέλειο cat eye look, ξαφνικά, συνειδητοποιείς ότι έχεις λερωθεί σε όλο το κινητό βλέφαρο. Μάλλον, κάτι δεν κάνεις σωστά... Μην ανησυχείς, δεν χρειάζεται να έχεις γνώσεις επαγγελματία makeup artist για να πετύχεις την τέλεια γραμμή eyeliner. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσεις τα σωστά βήματα που ταιριάζουν με το σχήμα των ματιών σου.

3 σημεία που μπορείς να εφαρμόσεις το ρουζ για πιο νεανική όψη της επιδερμίδας

Ανορθωμένο βλέμμα σε χρόνο dt!

Dolce-Gabbana-clp-S24-003.jpg

Αν έχεις παρατηρήσει, ότι μουτζουρώνεσαι με το eyeliner επάνω στο κινητό βλέφαρο, μάλλον, έχεις καθοδικά μάτια. Και τι σημαίνει αυτό; Στα καθοδικά μάτια, λοιπόν, οι εξωτερικές γωνίες του ματιού είναι κατεβασμένες με αποτέλεσμα να δείχνουν κάπως θλιμμένα. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση ενός ανοδικού εφέ που θα κάνει το βλέμμα να φαίνεται πιο ανοιχτό. Η γραμμή του eyeliner πρέπει να είναι λεπτή και να εφαρμόζεται επάνω στο βλέφαρο καθώς τα μάτια σου είναι ανοιχτά. Με το να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά θα βλέπεις ακριβώς το αποτέλεσμα του wing που σχεδιάζεις. Σήμερα, έχουμε να σου παρουσιάσουμε ένα εύκολο trick για να εφαρμόσεις σωστά το eyeliner, εσύ που έχεις καθοδικά μάτια.

Το καφέ μολύβι είναι το νέο μαύρο! 3 tips για να το χρησιμοποιήσεις στο μακιγιάζ σου

Επιπλέον, για να πετύχεις το τέλειο cat eye look, πρόσθεσε στην εσωτερική κόγχη του ματιού λίγο eyeliner. Αυτό το tip θα κάνει το βλέμμα σου ακόμα πιο σχιστό και διαπεραστικό. Για να καταλάβεις καλύτερα τι ακριβώς εννοούμε, δες ένα-ένα τα βήματα στο παρακάτω TikTok video:

Στην παρακάτω gallery έχουμε συγκεντρώσει μερικά eyeliners τα οποία είναι εύκολα στη χρήση τους και χαρίζουν ένα έντονο αποτέλεσμα που διαρκεί. Ρίξε μία ματιά...