Laser Alexandrite: Οι 5 λόγοι για να το βάλετε στη ζωή σας

Laser Alexandrite: Οι 5 λόγοι για να το βάλετε στη ζωή σας

Η αποτρίχωση σώματος και προσώπου με laser δίνει τέλος στην ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με τρόπο γρήγορο και ασφαλή.

Είναι μια μέθοδος αποτρίχωσης που δεν χρειάζεται χρόνο αποθεραπείας. Επιφέρει μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας σε ποσοστό 80% και μακροπρόθεσμα την εξάλειψή της, σε οποιαδήποτε περιοχή. Αντίθετα με άλλες παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης, η αποτρίχωση με laser προσφέρει άμεσα και μόνιμα αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία και το πιο σημαντικό χαρίζει βελούδινη επιδερμίδα.

Το πρώτο βήμα είναι να προσέξετε ποιο τύπο λέιζερ θα επιλέξετε, θα εφαρμόσετε και θα εμπιστευτείτε. Το laser Alexandrite αποτελεί την πλέον δημοφιλή και προηγμένη τεχνολογία στον τομέα της αποτρίχωσης, λόγω της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειάς του για πραγματικά ανώδυνη και πιο αποτελεσματική αποτρίχωση.

Οι ειδικοί δερματολόγοι των Δερματολογικών Κέντρων City Med εξηγούν αναλυτικά γιατί και αναφέρονται σε πέντε βασικούς λόγους για να εντάξετε το laser Alexandrite στη ζωή σας:

  1. Μόνιμα αποτελέσματα: Το laser Alexandrite αντιμετωπίζει ριζικά και αποτελεσματικά την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Απαιτεί τον ελάχιστο αριθμό συνεδριών και επιτυγχάνει μείωση της τριχοφυΐας έως και 50% από την 3η συνεδρία.
  2. Ασφάλεια: Η αποτρίχωση με laser Alexandrite θεωρείται απόλυτα ασφαλής και στις ευαίσθητες περιοχές, όπως το μπικίνι και οι μασχάλες, αρκεί να γίνεται με σωστό τρόπο και από επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό, ώστε να διασφαλίζεται η σωστή χρήση του laser και να τηρούνται τα πρωτόκολλα υγείας. Δεν προκαλεί ερεθισμούς ή τραυματισμούς και δεν δημιουργεί θυλακίτιδα σε σύγκριση με άλλες μεθόδους αποτρίχωσης.
  3. Αποτελεσματικότητα σε όλες τις περιοχές: Το laser Alexandrite είναι κατάλληλο για όλες τις περιοχές, τόσο του σώματος όσο και του προσώπου, ενώ συνιστάται ακόμη και για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Έχει πιστοποιηθεί ως ασφαλής και αποτελεσματική διαδικασία από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Ανάλογα με τον τύπο της τρίχας και τον τύπο του δέρματος γίνεται προσαρμογή των ρυθμίσεων.
  4. Άνεση και ευκολία: Η αποτρίχωση με laser Alexandrite είναι ανώδυνη σε σύγκριση με άλλες μεθόδους αποτρίχωσης. Επιπλέον, η διαδικασία είναι εξαιρετικά γρήγορη, καθιστώντας την βολική για πολυάσχολους. Με μέγιστη ταχύτητα εφαρμογής (5 παλμούς/δευτερόλεπτο), κάθε συνεδρία διαρκεί από λίγα λεπτά έως το πολύ μία ώρα, ανάλογα με την έκταση της περιοχής που εφαρμόζεται.
  5. Βελτίωση της εμφάνισης και της αυτοπεποίθησης: Με τη μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απολαύσουν μια λεία και απαλή επιδερμίδα χωρίς τον κόπο της καθημερινής αποτρίχωσης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση της αυτοπεποίθησης και την αύξηση της αίσθησης ευεξίας και άνεσης στην εμφάνιση τους.

Γιατί να επιλέξω αποτρίχωση με laser Alexandrite

Επίσημες μελέτες έχουν δείξει ότι η πλέον αποτελεσματική θεραπεία αποτρίχωσης διασφαλίζεται με το laser Alexandrite. Καθώς λειτουργεί σε μικρότερο μήκος κύματος (περίπου 755 nm), αποδίδει καλύτερα αποτελέσματα σε λευκόχρωμες ή ανοιχτόχρωμες μεσογειακές επιδερμίδες και σε σκουρόχρωμες τρίχες. H υψηλή ροή ενέργειας σε συνδυασμό με τον υψηλό ρυθμό επανάληψης κάνουν εφικτή την αποτρίχωση σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Αυτό έχει σαν συνέπεια να δρα το ίδιο αποτελεσματικά σε όλους τους τύπους δέρματος και τρίχας.

Τι σημαίνει ασφαλής τεχνολογία laser Alexandrite

Η τεχνολογία laser με την οποία είναι εξοπλισμένα τα Δερματολογικά Κέντρα City Med διασφαλίζει μεγαλύτερο βάθος διείσδυσης, ακόμα και αν ο θύλακας της τρίχας είναι βαθύτερα, στα όρια του δέρματος. Η ακίνδυνη δέσμη φωτός του laser Alexandrite απορροφάται επιλεκτικά μόνο από την μελανίνη της τρίχας, επιτυγχάνοντας τη σταδιακή θερμική καταστροφή στο στέλεχος και στο θύλακα της τρίχας, χωρίς να επηρεάζεται η επιδερμίδα και οι γύρω ιστοί. Έτσι, ο θύλακας καταστρέφεται και η σκούρα τελική τρίχα απομακρύνεται οριστικά. Είναι η μόνη κατάλληλη μέθοδος ακόμα και για τις μεγάλες περιοχές, όπως τα πόδια και η πλάτη.

Πότε μπορώ να ξεκινήσω αποτρίχωση με laser Alexandrite

Η άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της θεραπείας με λέιζερ, δεν επιτρέπεται η έκθεση στον ήλιο, καθώς η επιδερμίδα σας θα είναι πιο ευαίσθητη στις ακτίνες UV και υπάρχει ο κίνδυνος εγκαύματος αν είναι μαυρισμένη. Εάν πρέπει να βγείτε έξω, εφαρμόστε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με υψηλό δείκτη προστασίας και φορέστε προστατευτικά ρούχα. Αποφύγετε δραστηριότητες που προκαλούν υπερβολική ζέστη και εφίδρωση, όπως ζεστό ντους, σάουνα, ατμόλουτρα ή έντονες προπονήσεις. Η θερμότητα σε συνδυασμό με τη χρήση σκληρών απολεπιστικών μπορεί να ερεθίσει το υπό θεραπεία δέρμα και να αυξήσει τον κίνδυνο εγκαυμάτων.

Όσον αφορά την ηλικία, ποτέ δεν είναι αργά! Η αποτρίχωση μπορεί να ξεκινήσει σε διάφορες ηλικίες, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις κάθε ενδιαφερόμενου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποτρίχωση με laser Alexandrite είναι η πλέον αποτελεσματική σε άτομα που έχουν φυσιολογική ανάπτυξη τριχοφυΐας. Μάλιστα, αν εφαρμοστεί σε νεαρή ηλικία, καθώς καταστρέφει μόνιμα τον θύλακα της τρίχας, αποτρέπει την μελλοντική εμφάνιση των ανεπιθύμητων λευκών τριχών, ειδικά στην περιοχή του μπικίνι, όπου είναι πιο σύνηθες το πρόβλημα.

Είναι πολύ σημαντικό, ωστόσο, να συμβουλευτείτε έναν ειδικό σε δερματολογικά θέματα ή στην αποτρίχωση, για να αξιολογήσετε εάν η αποτρίχωση με λέιζερ είναι κατάλληλη για την περίπτωσή σας, ανεξάρτητα από την ηλικία σας. Οι έμπειροι και εξειδικευμένοι δερματολόγοι των City Med μπορούν να σας συμβουλεύσουν για να βρείτε την ιδανική λύση για εσάς και να γυρίσετε σελίδα στις αναμνήσεις της ενοχλητικής και αντιαισθητικής τριχοφυΐας, καθώς και για την αποφυγή πιθανών επιπλοκών ή επιδερμικών ερεθισμών.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε το ραντεβού σας στα Δερματολογικά Κέντρα City Med του Ομίλου Affidea, πατήστε εδώ.

www.facebook.com

www.instagram.com