Το μυστικό για λαμπερά μαλλιά κοστίζει (λιγότερο από) 1 ευρώ!

Το μυστικό για λαμπερά μαλλιά κοστίζει (λιγότερο από) 1 ευρώ!

Μας το αποκάλυψε ο διάσημος hair expert Sam McKnight- μαζί με το μοναδικό hair product που δεν αποχωρίζεται! 

Είναι ένας από τους experts που διαμορφώνουν τα trends κάθε νέας σεζόν. Το ταλέντο, η εμπειρία και η τεχνική του σφραγίζουν τα hair looks που προτείνουν οι μεγαλύτεροι οίκοι στα shows τους. Μια ματιά στην ατζέντα του αρκεί για να παρελάσουν μπροστά από τα μάτια μας τα πιο λαμπερά ονόματα της show biz.

Ο λόγος για τον Sam McKnight, τον hair expert που εκτός όλων των παραπάνω, είναι και Global Ambassador του Pantene Pro-V, δίνει δηλαδή creative ιδέες για τα επόμενα προϊόντα του brand, κάνει το styling των μαλλιών στις καμπάνιες του Pantene Pro-V, δοκιμάζει τις φόρμουλες backstage, δείχνει τρόπους για να μεταμορφώσουμε τα μαλλιά μας στο σπίτι σαν ειδικοί, με βασικά εργαλεία τα προϊόντα Pantene Pro-V!

Και εδώ ερχόμαστε σε αυτό που λέω με κάθε αφορμή: "I looooove my job!"- διότι σχεδόν αμέσως μετά το τέλος των fashion shows για τον Χειμωνα 2015, είχα την χαρά να κάνω μια σύντομη τηλεφωνική συνέντευξη με τον Sam McKnight, ο οποίος μεταξύ άλλων μου αποκάλυψε και την απόλυτη, πιο- budget- friendly-δεν-γίνεται, "συνταγή" για λαμπερά μαλλιά!

Οι τάσεις της σεζόν

"Είδαμε πολλές διαφορετικές προτάσεις πάνω στα catwalks, όμως αν μπορούσα να συνοψίσω όλες αυτές σε ένα βασικό trend, θα ήταν "casual,effortless chic", δηλαδή οποιοδήποτε χτένισμα είναι casual, χαλαρό αλλά κομψό. Δεν έχει σημασία αν είναι ponytail ή chignon, στόχος κάθε γυναίκας θα πρέπει να είναι να αποφύγει ο,τιδήποτε υπερβολικό και "στημένο" και να επιδιώξει τα μαλλιά της αν έχουν κίνηση, και κυρίως να είναι υγιή".

kloss

Ο Sam McKnight με την Karlie Kloss backstage στο show της Isabel Marant για τον Χειμώνα 2015 (photo via Vogue.co.uk)

Η "υφή" είναι μια λέξη που ακούμε πολύ τελευταία στο hair styling

"Η υφή της τρίχας, αυτό που λέμε "texture", πράγματι έχει να κάνει με το styling. Όμως η συμβουλή μου είναι να επικεντρωθείτε στη φυσικότητα των μαλλιών, μη φοβάστε το (επιμελώς) ατημέλητο look και κυρίως, φροντίστε να κρατάτε τα μαλλιά σας σε πολύ καλή κατάσταση."

Ποιες είναι οι βασικές τάσεις στα μαλλιά για τον Χειμώνα που έρχεται

"Θα δούμε πιο κοντά μαλλιά, τα μακριά μαλλιά θα έρθουν στο ύψος των ώμων, τα κοντά θα γίνουν πιο κοντά. Όσο για το χρώμα, θα δούμε πιο έντονους τονους, αλλά με κοινό παρονομαστή τη φυσικότητα."

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στα μαλλιά μας

"Είναι πως δεν τα φροντίζετε όσο χρειάζονται. Ταυτόχρονα, δε, τα ταλαιπωρείτε με τη θερμότητα και τα διάφορα εργαλεία styling, χωρίς να χρησιμοποιείτε προηγουμένως τις κατάλληλες φόρμουλες για την προστασία τους."

pantene

Ποιο είναι το μυστικό για πραγματικά υπέροχα μαλλιά;

"Τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Προσωπικό μου αγαπημένο προϊόν, που το έχω πάντα μαζί από τη στιγμή που ήρθε στα χέρια μου, και το οποίο σας προτείνω να χρησιμοποιείτε καθημερινά, είναι η BB Creme του Pantene Pro-V. Πάρτε μια μικρή ποσότητα και απλώστε τη σε όλο το μήκος και τις άκρες, ή μόνο στις άκρες, και θα έχετε φροντίδα, λάμψη και διαμόρφωση με μια κίνηση."

Αγαπημένη φυσική συνταγή του Sam McKnight για λαμπερά μαλλιά

"Το μυστικό είναι ένα: αφού φροντίσετε τα μαλλιά σας με τα κατάλληλα προϊόντα, και αφού ξεβγάλετε τη μάσκα, κάντε ένα τελευταίο ξέβγαλμα με παγωμένο νερό. Τα μαλλιά σας θα είναι... shiny, shiny,shiny!"