Συνέντευξη: Ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ αποκαλύπτει τα έξυπνα tips του καλοκαιρινού μακιγιάζ

Συνέντευξη: Ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ αποκαλύπτει τα έξυπνα tips του καλοκαιρινού μακιγιάζ

Μας το ζητήσατε! Απλές και εύκολες συμβουλές για το make up των διακοπών σας

Στο πορτοφόλιο του θα βρεις συνεργασίες με τις ωραιότερες και διασημότερες Ελληνίδες. Η αγάπη του για τη γυναικεία ομορφιά τον κάνουν εξαιρετικά αγαπητό συνεργάτη των γυναικών και ο ίδιος έχει βάλει στόχο να μας κάνει όλες πιο όμορφες.

Ο διάσημος make up artists & hair stylist Κωνσταντίνος Εμμανουήλ από τη Μύκονο, όπου βρίσκεται για επαγγελματικές υποχρεώσεις, μας μίλησε αποκλειστικά και όσα μας αποκάλυψε πρέπει να γίνουν το καλοκαιρινό σου εγχειρίδιο για το μακιγιάζ των φετινών διακοπών.

Βάση: "Η τάση στο καλοκαιρινό μακιγιάζ παραμένει ίδια τα τελευταία χρόνια. Αυτό που θα πρέπει να προσέχει κάθε γυναίκα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι να δείχνει σχεδόν αμακιγιάριστη, αποκλείοντας τις μεγάλες ποσότητες make up ή της βάσης που επιλέγει να χρησιμοποιεί. Αν χρησιμοποιείτε υγρό make up καλό θα είναι να μειώσετε την ποσότητα και να την απλώνετε πολύ καλά. Αν επιλέγετε να φοράτε μόνο πούδρα προσέξτε και πάλι την ποσότητα. Αν η πούδρα σας δεν είναι compact, αλλά σε σκόνη απλώστε την με πινέλο. Το πιο συχνό λάθος των γυναικών στο μακιγιάζ στις διακοπές είναι το χρώμα του make up. Θα πρέπει να αγοράσετε ένα make up που να είναι κοντά στο μαύρισμά σας, Σίγουρα λοιπόν στο νεσεσέρ του καλοκαιριού θα χρειαστείτε πιο σκούρα βάση και πούδρα. Επίσης να έχετε πάντα στο νου σας πως δεν πρέπει να κάνετε διχρωμία με το σώμα. Το μαυρισμένο σώμα και το κατάλευκοπρόσωπο από το βαρύ μακιγιάζ είναι απαγορευτικό και δεν κολακεύει καμία".

Κονσίλερ: "Το μυστικό το καλοκαίρι δεν είναι να αποκλείσετε από το μακιγιάζ σας το θαυματουργό αυτό προϊόν, αλλά να το ελέγξετε την ποσότητα. Χρησιμοποιείστε κονσίλερ που θα είναι το πολύ δύο τόνους πιο ανοιχτό από το μαυρισμένο δέρμα σας για να δένει με την επιδερμίδα. Tip: Αν θέλετε να δείχνετε πιο λαμπερή μπορείτε να αγοράσετε από κάποιο beauty stores ένα προϊόν λάμψης το οποίο θα απλώσετε στα ζυγωματικά, στη μύτη και στο μέτωπο. Δίνει υπέροχο αποτέλεσμα και ανάλογα με τη μορφή που θα έχει μπορείτε να το απλώσετε με το χέρι ή το πινέλο".

Μάτια: "Μπορείτε να τα τονίσετε, αλλά χρησιμοποιείστε όσο πιο λίγη σκιά μπορείτε. Πείτε όχι στις χρωματιστές σκιές και επενδύστε σε bronze αποχρώσεις όπως και χρυσές, ειδικά στο καπάκι του ματιού που δίνουν λάμψη. Αποφύγετε σε κάθε περίσταση το μαύρο μολύβι, τη μαύρη σκιά, αλλά και τα σκούρες καφές αποχρώσεις. Είναι πολύ "σκοτεινμά" χρώματα για το καλοκαίρι για την μαυρισμένη επιδερμίδα σας. Η μάσκαρα είναι το μόνο προϊόν που δεν θα χρειαστεί να μειώσετε την ποσότητα. Χρησιμοποιείστε μια μάσκαρα για όγκο και μήκος και μην ξεχνάτε ότι η επιτυχία της γυριστής βλεφαρίδας είναι να απλώνετε τη μάσκαρα από τη ρίζα της τρίχας, ανασηκώνοντας ελαφρώς το καπάκι του ματιού. Μην "χαϊδεύετε" απλώς τις άκρες γιατί με αυτό τον τρόπο δεν επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν το μάτι σας είναι καθοδικό κάντε μια υποτιθέμενη γωνία με καφέ μολύβι και με φορά προς τα πάνω, που θα σβήσετε με ένα πινέλο.

Χείλη: Πλέον η Ελληνίδα το έχει εμπεδώσει. Αποφύγετε τα έντονα περιγράμματα χειλιών. Αν θέλετε να βάλετε οπωσδήποτε μολύβι επιλέξτε σε χρώμα ανοιχτό καφέ το οποίο και θα καλύψετε με το κραγιόν σας μετά. Τα πιο juicy καλοκαιρινά χρώματα παραμένουν τα απαλά, αθώα ροζ και τα αθώα κοραλλί. Προτιμήστε τα ματ κραγιόν και τοποθετήστε lip gloss στο κέντρο του κάτω χείλους σε ίδια απόχρωση που δίνει δροσιά και λάμψη"
.

Φρύδια: "Τα τελευταία χρόνια η μόδα επιβάλλει μεγάλα, φαρδιά φρύδια. Βέβαια, δεν πρέπει να το παρακάνετε γιατί διαφορετικά το αποτέλεσμα δείχνει αστείο. Σε λογικά πλαίσια τα αφήνετε να μακρύνουν και να φαρδύνουν. Το έντοντο φρύδι κάνει τη γυναίκα πιο επιβλητική και πιο νέα. Εγώ προτιμώ ίσια γραμμή από το να έχουν καμπύλη στο τελείωμα. Αν δεν έχετε φυσικά έντονο φρύδι χρησιμοποιήστε μολύβι κοντά στο φυσικό χρώμα των φρυδιών σας. Αποφύγετε τα μαύρα και πολύ σκούρα καφέ. Στην αγορά κυκλοφορούν σκιές φρυδιών που ζωγραφίζεις με πινελάκι, αλλά είναι πιο δύσκολο τεχνικά να πετύχεις το αποτέλεσμα".

Οι χρυσοί κανόνες του Κωνσταντίνου Εμμανουήλ

  • "Όλες οι γυναίκες κάθε εποχή του χρόνου πρέπει να κάνουν πολύ καλό καθαρισμό στο πρόσωπό τους με υγρά σαπούνια και με προϊόντα peeling. Mην φοβάστε ότι θα δεν θα ξεφλουδίσει η επιδερμίδα σας το καλοκαίρι. Εγώ προτείνω να πλένετε σχολαστικά το πρόσωπο σας κάθε βράδυ και δύο φορές την εβδομάδα να κάνετε peeling με λεμόνι και ζάχαρη και μάσκα με αβοκάντο και μέλι".
  • "Αγοράστε μια ενυδατική κρέμα με χρώμα για να αποφύγετε το make up. Ολοκληρώστε το μακιγιάζ με λίγη μάσκαρα, ελαφρύ lip gloss, λίγο ρουζ και μία λεπτή γραμμή καφέ πάνω από το μάτι". Αυτό είναι το ωραιότερο μακιγιάζ για τις διακοπές σας.

Διαβάστε ακόμη:

Καλώς τα 90s! 6 τάσεις στη γυναικεία ομορφιά που κάνουν δυναμική επιστροφή!