3 πανεύκολοι τρόποι για να αποκτήσετε πιο λαμπερό χαμόγελο!

3 πανεύκολοι τρόποι για να αποκτήσετε πιο λαμπερό χαμόγελο!

Μικρές καθημερινές συνήθειες που κάνουν τη διαφορά

Το μυστικό για λαμπερά, υγιή δόντια και ούλα είναι το σωστό και συστηματικό βούρτσισμα, σε συνδυασμό με τα απολύτως απαραίτητα "αξεσουάρ", το οδοντικό νήμα και τα μεσοδόντια βουρτσάκια, που μπορεί να φαινονται περιττα όμως είναι ο μονος τρόπος για να απομακρύνετε εντελώς τα κατάλοιπα των τροφών από τα δόντια- άρα και να αποφύγετε τη δημιουργία πέτρας.

Υπάρχουν όμως και κάποιες μικρές, καθημερινές συνήθειες που αν τις υιοθετήσετε θα εξασφαλίσετε πιο λευκά δόντια:

1. Μπορείτε να απομακρύνετε τους λεκέδες από την επιφάνεια των δοντιών με το βούρτσισμα, όμως πρέπει να δράσετε άμεσα. Το βούρτσισμα δυο φορές την ημέρα δεν είναι υπερβολή, αλλα ο καλύτερος τρόπος να διώξετε επιφανειακούς λεκέδες πριν απορροφηθούν. Ο καφές και το κόκκινο κρασί είναι οι χειρότεροι εχθροί ενος λαμπερού χαμόγελου. Το ιδανικό είναι να βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά αλλά επειδή αυτό δεν είναι και το πιο πρακτικό, απλά πάρτε μια μεγάλη γουλιά νερό και στριφογυρίστε τη στο στόμα σας- είναι ένας τροπος να προλάβετε τους λεκέδες.

2. Εκτός από τους συνήθεις υπόπτους, τον καφέ και το κρασί, υπάρχουν και τροφές που αφήνουν τα ίχνη τους πάνω στα δόντια, κυρίως σάλτσες όπως της ντομάτας, η σόγια σως, η σάλτσα για μπάρμπεκιου, αλλα και τα κόκκινα φρούτα, όπως τα μούρα και τα κεράσια. Αυτό συμβαίνει γιατί το σμάλτο των δοντιών είναι πορώδες και έχει την τάση να απορροφά τις χρωστικές που επικάθονται- και για αυτο ειναι σχεδον αδύνατον αυτοί οι λεκέδες να απομακρυνθούν με το βούρτσισμα από τη στιγμή που θα εισχωρησουν στο σμάλτο. Γιαυτό, καλό είναι να πλένετε τα δόντια σας αμέσως μετά από τέτοια φαγητά ή, αν δεν έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε, να προτιμήσετε πιάτα πιο "φιλικά" με τα δόντια σας.

3. Το σωστό βούρτσισμα, δύο φορές την ημέρα, παιζει τον πιο καθοριστικό ρόλο για υγιή ούλα και λευκά δόντια. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε την κλασική οδοντόβουρτσα ή ηλεκτρική, η οποία φτάνει πιο εύκολα σε δύσκολες περιοχές όπως το πίσω μέρος του σώματος- σε κάθε περίπτωση, μην ασκείτε υπερβολική πίεση προσπαθώντας να βουρτσίσετε καλά γιατί προκαλείται ευαισθησία στα ούλα.