Ειδυλλιακά ντουέτα

Ειδυλλιακά ντουέτα

Η αγάπη για τη μουσική, οδήγησε τον Thierry Wasser στη δημιουργία του αρώματος Idylle Duet.

Ο αρωματοποιός Thierry Wasser, εμπνεύστηκε από το «Les Nuits d'ete», ένα πολύ γνωστό κύκλο έξι μελωδιών, γραμμένες από τον Hector Berlioz βασισμένα σε ποιήματα του Theophile Gautier.


Ένα από αυτά το «Le spectre de la rose», ήταν το αρχικό ερέθισμα για τη δημιουργία του αρώματος Idylle Duet Rose Patchouli του Guerlain. Η ιστορία ενός τριαντάφυλλου σε μία πανέμορφη συνάντηση που αφήνει το πιο συναρπαστικό των συναισθημάτων στο πέρασμά της, τη Αγάπη με το Α κεφαλαίο.


Ο Thierry Wasser, ήθελε να ακολουθήσει αυτή την αυθόρμητη αγάπη από το πρώτο βλέμμα με μία εγκεφαλική ερμηνεία χαμηλών τόνων. Για να το πετύχει η μελωδία επικεντρώνεται στις δύο βασικές νότες που συνδυάζονται με μαεστρία, το τριαντάφυλλο και το πατσουλί.


Όταν δημιουργεί αρώματα οι νότες είναι οι λέξεις του, οι μουσικές τους φράσεις οι προσωπικές τους νότες. Η αγάπη του για την κλασική μουσική και η ενασχόληση του μαζί της, είναι αναπόσπαστο στοιχείο της δημιουργίας αρωμάτων για τον ίδιο και αποτελεί το ένα συνέχεια του άλλου. Η πορεία του τον οδήγησε στο καταλληλότερο σημείο δημιουργίας αρωμάτων: τον οίκο Guerlain.