Το ρακοκάζανο και τα Φυσικά Προϊόντα Κορρές

Το ρακοκάζανο και τα Φυσικά Προϊόντα Κορρές

Όταν σέβεσαι και τιμάς τις ρίζες σου και την οικογένεια σου, τότε δεν μπορεί παρά να αποτελέσουν κίνητρο και ώθηση για καινούρια πράγματα σε ότι κι αν κάνεις, ακόμη κι αν φαινομενικά είναι τελείως άσχετες από τις σημερινές σου δραστηριότητες.

Ο Γιώργος Κορρές, ο δημιουργός των Φυσικών Προϊόντων Κορρές, κατάγεται από τη Νάξο, όπου περνούσε τα καλοκαίρια του σαν παιδί, μαζί με τους συγγενείς που ήταν μόνιμοι κάτοικοι του νησιού. Μια αγαπημένη ανάμνηση από αυτά τα χρόνια, ήταν η στιγμή που τους παρακολουθούσε να φτιάχνουν ρακή. Το ρακοκάζανο, φάνταζε μεγαλειώδες στα παιδικά του μάτια -και συνεχίζει ακόμη και σήμερα-.

Όλη η διαδικασία αποτελεί μία τελετουργία που έχει εκλείψει με τα χρόνια αλλά τον έχει σημαδέψει με τη μεθοδικότητα, την αφοσίωση και την αγάπη που δίνανε οι δικοί του άνθρωποι στο προϊόν και κυρίως στην παρασκευή του. Αυτά χαρακτηρίζουν και τον ίδιο και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα προϊόντα της εταιρείας του. Κάνοντας, έτσι, ένα ανορθόδοξο πάντρεμα που όμως έχει πολύ βαθιές ρίζες, χρησιμοποιεί το ρακοκάζανο -όσο περίεργο κι αν ακούγεται- σαν σήμα πάνω σε προϊόντα, όπως τα σαπούνια, και όχι μόνο.

Άλλωστε, είναι απολύτως ελληνικό και χαρακτηριστικό της κουλτούρας μας, που μέσω των Φυσικών Προϊόντων Κορρές, ταξιδεύει ανά τον κόσμο και κάνει την Ελλάδα γνωστή.