Ο Mr. de la Renta και η κόρη του Eliza

Ο Mr. de la Renta και η κόρη του Eliza

«Το πιο σημαντικό για το στυλ μιας γυναίκας είναι η προσωπικότητά της» λέει ο Oscar de la Renta.

O Oscar de la Renta σπούδασε ζωγραφική στην Ακαδημία του Σαν Φερνάντο στη Μαδρίτη, αλλά γρήγορα τον μαγνήτισε η μόδα και ο κόσμος του σχεδίου, όπου τον ανακάλυψε και τον πήρε στην ομάδα βοηθών του ο Balenciaga. Συνεργάστηκε με τον Antonio Castillo σαν βοηθός ραπτικής στον οίκο Lanvin στο Παρίσι. Το 1963, σχεδίαζε φορέματα για την Elizabeth Arden και παπούτσια και αξεσουάρ για το pret-a-porter του Christian Dior στη Νέα Υόρκη. Δύο χρόνια μετά λάνσαρε τη δική του φίρμα.

Έχει βραβευθεί το 2000 και το 2008 με το μεγάλο βραβείο Σχεδιαστή Γυναικείας Μόδας και ανακηρύχθηκε δύο φορές νικητής του Βραβείου των Αμερικανών Κριτικών Μόδας. Τα cocktail φορέματα και οι princess τουαλέτες του, αποδίδουν το κομψό και αριστοκρατικό του ύφος. Ενώ τα νυφικά του έχουν γράψει ιστορία, όπως και τα αρώματα του.

Πάνω από τριάντα έτη πριν, ο Oscar de la Renta ονειρεύτηκε τη δημιουργία ενός αρώματος που θα περιέκλειε τη χαρά και τη λεπτότητα των σχεδίων μόδας του. Δημιουργεί αρώματα από το 1977, που δημιούργησε το κλασικό άρωμα-υπογραφή Oscar, υμνώντας τη διαχρονική θηλυκότητα.

Σήμερα, ο Oscar de la Renta παρουσιάζει το Esprit d'Oscar Eau de Parfum, μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού αρώματος, που εμπνέεται από τις κομψές και πολύπλευρες γυναίκες της νέας εποχής. Για να συλλάβει την αληθινή ουσία που μια σύγχρονη γυναίκα επιθυμεί από το άρωμά της, ο Oscar απευθύνθηκε στην κόρη του Eliza για να δημιουργήσει το Esprit d'Oscar, ένα αδιαμφισβήτητα θηλυκό floral-ανατολίτικο άρωμα.