Το ελιξίριο ενός σπουδαίου αρωματοποιού

Το ελιξίριο ενός σπουδαίου αρωματοποιού

Μετά το λανσάρισμά του το 1971, το Aromatics Elixir άρχισε να καθιερώνει το δικό του μύθο που ισχύει μέχρι σήμερα.

Πνευματικό παιδί της συνιδρύτριας της Clinique, Carol Phillips, το Aromatics Elixir απέκτησε το δικό του όραμα να γίνει κάτι περισσότερο από μόνο ένα απλό άρωμα. Η Carol Phillips συνεργάστηκε με τον master IFF αρωματοποιό, Bernard Chant, για τη δημιουργία του. Και οι δύο μαζί στόχευαν να δημιουργήσουν ένα άρωμα που ήταν περισσότερο μια εμπειρία, ένα συναίσθημα, μια μεταμόρφωση παρά ένα άρωμα.

Το concept του Chant απαιτούσε την πιο φινετσάτη παλέτα συστατικών από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Αιτής, Βουλγαρίας, Ινδίας. Μετά από δύο χρόνια, παρουσίασε τη σύνθεση στην Carol Phillips που ενέκρινε το άρωμα αμέσως! Αυτό το πολύπλοκο και αισθησιακό άρωμα περιλαμβάνει εκατοντάδες συστατικά σαν ένα αρμονικό κονσέρτο σε 3 πράξεις.

Εισαγωγή γεμάτη λάμψη από ευτυχία: Ένα τρίπτυχο αρωματικών συστατικών όπως citrus-y Verbena, Clary Sage και θερμό Chamomile δημιουργούν μια άμεση αίσθηση ζεστασιάς, ενώ η αίσθηση Neroli αναδεικνύει ένα μπουκέτο από δροσερές και floral νότες στο ανσάμπλ.

Άρια με κομψότητα από λουλούδια: Τα πιο αγνά τριαντάφυλλα από τη Βουλγαρία σε συνδυασμό με Jasmine και Ylang-Ylang, διαχέουν τα ζεστά, βελούδινά πέταλά τους για μια γλυκιά αίσθηση θυληκότητας.

Επίλογος που ιντριγκάρει με νότες Chypre, η ρίζα του Florentine Iris, ένα από τα πιο ακριβά συστατικά στην αρωματοβιομηχανία δίνει στο κονσέρτο αυτό απαλές νότες για μια ρομαντική τόλμη. Το Patchouli μαγνητίζει και προσθέτει έναν τενόρο μυστηρίου και αισθησιασμού. Νότες από ρίζα Vetiver εμπλουτίζουν την έντονη αίσθησή του ακόμη περισσότερο. Αλλά το πραγματικό μυστικό του Aromatics Elixir μπορεί να βρεθεί στο Benzoin, ενός συστατικού που δημιουργεί εξάρτηση και δίνει την αίσθηση μιας ζεστής αγκαλιάς, αφήνοντας μια σταγόνα αισθησιασμού στο πέρασμά του.

Μέχρι και σήμερα, το Aromatics Elixir συνεχίζει να κερδίζει το θαυμασμό για τον Chant και αυτούς που τον διαδέχτηκαν στο έργο του. Εκείνη την εποχή η Clinique σχεδίαζε τάσεις και πολεμούσε έναντι του κομφορμισμού με το floral σχέδιο που είχε την υπογραφή του αρώματος με νότες από Τριαντάφυλλο, Πατσουλί , Σανδαλόξυλο και Χαμομήλι. Η επιτυχία του το καθορίζει καταλύτη για την μεγάλη δημοτικότητα της αίσθησης του floral-patchouli.