H L’ Oreal Hellas φροντίζει για τις γυναίκες στην επιστήμη και τιμά διακεκριμένες ερευνήτριες

H L’ Oreal Hellas φροντίζει για τις γυναίκες στην επιστήμη και τιμά διακεκριμένες ερευνήτριες

H L'Oreal Hellas και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UΝESCO στα πλαίσια της συνεργασίας τους που μετράει πέντε χρόνια, έχουν καθιερώσει τα «Ελληνικά Βραβεία L'Oreal-UNESCO: Για τις γυναίκες στην Επιστήμη».

Στην τελευταία βράβευση τρεις νεαρές διακεκριμένες Eρευνήτριες, η Δρ. Ελένη Μακαρώνα – Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», η Δρ. Χριστίνα Πιπέρη – Επίκουρη Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Δρ. Γεωργία Σαλαντή – Λέκτορας στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής σχολής του Παν/μιου Ιωαννίνων, τιμήθηκαν για το εξαιρετικό ερευνητικό τους έργο, για τις ικανότητές τους και για την αφοσίωσή τους στην Επιστήμη.

«Οι γυναίκες εξακολουθούν να αποτελούν μόλις το ένα τέταρτο των ερευνητών παγκοσμίως και είναι πολύ λίγες αυτές που δραστηριοποιούνται στα επίπεδα λήψης αποφάσεων ή καθορίζουν τα ερευνητικά προγράμματα. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να προβάλλονται μέσω της συνεργασίας L'Oreal – UNESCO», δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κρίσης Καθηγητής κύριος Νίκος Χατζηχρηστίδης.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κυρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα συμπλήρωσε: «Οι βραβευμένες αποτελούν έξοχα πρότυπα για μια νέα γενιά γυναικών επιστημόνων, μια γενιά που θα παίξει ρόλο στην προαγωγή της Επιστήμης και θα βελτιώσει την επιρροή των γυναικών στην Επιστήμη».

Το κάθε Διεθνές Βραβείο συνοδεύεται με χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί σε 100.000 δολάρια, ενώ η κάθε Διεθνής Υποτροφία σε 40.000 δολάρια για δύο χρόνια. Γιατί ο κόσμος χρειάζεται την επιστήμη και η επιστήμη χρειάζεται τις γυναίκες.