Κρέμες νύχτας: Γιατί πρέπει να φοράμε οπωσδήποτε; Όσα πρέπει να ξέρεις...

Και... sweet dreams girl!

Εσύ κοιμάσαι και ...η  επιδερμίδα σου δουλεύει! Κι όμως δεν είναι ψέμματα. Οι ευεργετικές ιδιότητες του ύπνου είναι λίγο -πολύ γνωστές  σε όλες μας. Ξεκουράζει και αναζωογονεί σώμα και πνεύμα, επαναφορτίζοντας τις...μπαταρίες μας ώστε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτητικές υποχρεώσεις της ημέρας. Επιπλέον όμως ο νυχτερινός ύπνος μπορεί και μας ομορφαίνει, ειδικά αν τον ενισχύσουμε με τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης που δεν είναι άλλα από τις κρέμες και τα σέρουμ νύχτας.

Γιατί συμβαίνει αυτό?

Όταν  κοιμόμαστε  τα κύτταρα της επιδερμίδας μας “εργάζονται” πυρετωδώς για να επανορθώσουν τις φθορές που αυτή  έχει υποστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πιο συγκεκριμένα,  ξεκινά η διαδικασία αναδόμησης και ανάπλασης των κυττάρων και ενισχύεται η παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι η χρήση μιας κρέμα νύχτας πριν κοιμηθούμε θα προσφέρει πλούσια ενυδάτωση στην επιδερμίδα, θα εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες, θα ανανεώσει την κυτταρική λειτουργία και παράλληλα θα απαλύνει σημαντικά τυχόν δυσχρωμίες που υπάρχουν.

Ποια η διαφορά της κρέμας νύχτας με την ενυδατική κρέμα ημέρας?

Κατά τη διάρκεια της ημέρας το δέρμα εστιάζει περισσότερο σε λειτουργίες που συμβάλουν στην προστασία του από εξωτερικές επιθέσεις όπως είναι η υπεριώδης ακτινοβολία, η μόλυνση, η ξηρή ατμόσφαιρα, και η υψηλή θερμοκρασία. Αντίθετα το βράδυ διπλασιάζεται ο ρυθμός αναγέννησης των κυττάρων και ενισχύεται η παραγωγή κολλαγόνου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα μυστικά των celebrities! Θα σε μεταμορφώσουν και εσένα σε πραγματική σταρ...

 

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ