Έχεις συνάχι; Έχουμε τα tips που χρειάζεσαι για να καλύψεις και να ανακουφίσεις την κόκκινη μύτη σου

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Έχεις συνάχι; Έχουμε τα tips που χρειάζεσαι για να καλύψεις και να ανακουφίσεις την κόκκινη μύτη σου

Δεν χρειάζεται να κυκλοφορείς σαν τον Ρούντολφ εκτός εποχής

Με την γρίπη και όλες τις αρρώστιες να βρίσκονται στο ζενίθ τους, οι πιθανότητες να έχεις συνάχι και μία ερεθισμένη, κόκκινη μύτη που ξεφλουδίζει είναι τεράστιες! Το δέρμα γύρω από τη μύτη σου είναι τόσο σκασμένο που το να καλύψεις οτιδήποτε είναι μάταιο αλλά δεν θέλουμε να απελπίζεσαι, εμείς θα σου πούμε τι μπορείς να κάνεις.

Untitled

Πρώτα από όλα πρέπει να ενυδατώσεις την περιοχή και η απλή ενυδατική σου δεν αρκεί. Χρειάζεσαι heavy duty προϊόντα και εμείς έχουμε καταλήξει πως η καταλληλότερη κρέμα είναι η… Sudocrem. Ναι, η κρέμα για τα μωρά θα κάνει θαύματα για τη μύτη σου. Βάλε ελάχιστη ποσότητα μόνο στην ερεθισμένη περιοχή για να δημιουργήσεις έναν προστατευτικό φραγμό και να δώσεις πολύ βαθιά ενυδάτωση.

L Oreal Paris Infallible Anti Redness Primer

Έπειτα, πρέπει να διορθώσεις το χρώμα. Ναι, θα βάλεις κονσίλερ αλλά μετά. Πρώτα θα βάλεις λίγη πράσινη βάση που εξουδετερώνει τις κοκκινίλες. Εμείς λατρεύουμε την L' Oreal Paris, Infallible Anti-Redness Primer. Ταμπονάρισε απαλά με τα δάχτυλά σου επάνω από την κοκκινίλα και περίμενε λίγο να στεγνώσει.

Maybelline New York Instant Age Rewind Concealer

Έπειτα έρχεται η ώρα του κονσίλερ. Δεν θα βάλεις το πιο καλυπτικό-στόκο που έχεις στο νεσεσέρ σου. Θα χρησιμοποιήσεις ένα καλυπτικό μεν αλλά ενυδατικό δε κονσίλερ όπως το Maybelline New York, Instant Age Rewind Concealer. Έτσι, δεν θα ξεραθεί με τίποτα η περιοχή και θα παραμείνει λεία.

Max Factor Lasting Performance Setting Spray

Για να σταθεροποιήσεις τώρα την κάλυψη που «έχτισες» δεν θα βάλεις πούδρα σε καμία περίπτωση. Η πούδρα θα αφυδατώσει την περιοχή και θα είναι πολύ άσχημο το αποτέλεσμα. Αυτό που θα κάνεις είναι έναν μόλις ψεκασμό με ένα σπρέι για σταθεροποίηση του μακιγιάζ όπως το αγαπημένο μας Max Factor, Lasting Performance Setting Spray.

GUEST d6c6a7f3 02b5 42bb 94c6 21e874e99395

Τέλος, για να καταπραΰνεις και να επουλώσεις το δέρμα όσο κοιμάσαι θα βάζεις πριν τον ύπνο βαζελίνη! Ναι, η βαζελίνη θα σε σώσει από το πρώτο κιόλας βράδυ. Περαστικά!