BEUTY ALERT: Αυτή είναι η απόλυτη σειρά «σύμμαχος», που θα γλιτώσει τα μαλλιά σου από τη ρύπανση!

BEUTY ALERT: Αυτή είναι η απόλυτη σειρά «σύμμαχος», που θα γλιτώσει τα μαλλιά σου από τη ρύπανση!

Δεν υπάρχει τίποτα εκνευριστικότερο από το να επιστρέφεις σπίτι από μία βραδινή έξοδο και να συνειδητοποιείς πως τα μαλλιά σου έχουν «ρουφήξει» κυριολεκτικά όλη την καπνίλα.

Με το χέρι στην καρδιά, δεν υπάρχει τίποτα εκνευριστικότερο από το να επιστρέφεις σπίτι από μία βραδινή έξοδο και να συνειδητοποιείς πως τα μαλλιά σου έχουν «ρουφήξει» κυριολεκτικά όλη την καπνίλα που υπήρχε το μαγαζί που βρισκόσουν. Το ακόμη χειρότερο είναι πως μερικές φορές, έπειτα από μία «χορταστική» βόλτα στο κέντρο της πόλης, παρατηρώ πως συμβαίνει περίπου το ίδιο. Ακόμη και αν έχω λουστεί λίγες ώρες πριν, τα μαλλιά μου έχουν χάσει τη φρεσκάδα και την ευχάριστη μυρωδιά τους, με αποτέλεσμα να μυρίζουν ανυπόφορα και να χρειάζονται δεύτερη φορά λούσιμο μέσα σε μία μέρα.

Η πιο δροσερή λύση

Μπορεί για κάποιο κορίτσι που δεν κινείται πολύ στο κέντρο, να φαντάζουν κάπως υπερβολικά όλα τα παραπάνω, όμως σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, η ρύπανση αποτελεί μία πραγματική απειλή για την ομορφιά και σαφώς την υγεία, τόσο τη δική μας και κατ’ επέκταση των μαλλιών μας. Η σκόνη, το καυσαέριο, η «σκληρή» ποιότητα νερού ακόμη και οι οσμές που αναδύονται από το μαγείρεμα, προκαλούν «ασφυξία» στο κεφάλι, θαμπώνουν και βαραίνουν την τρίχα και σε βάθος χρόνους επιταχύνουν την εμφάνιση του «γκρίζου» και τις τριχόπτωσης. Ωστόσο, υπάρχει μία δραστική «λύση» στο παραπάνω πρόβλημα, και αυτή είναι το «πανίσχυρο» φυτό Mentha Aquatica L., το οποίο βρίσκουμε στη σειρά περιποίησης μαλλιών κατά της ρύπανσης της Anti-Pollution της Klorane!

klorane

Όταν η φύση και η επιστήμη… μεγαλουργούν

Μετά από δύο χρόνια σχολαστικής έρευνας και μελέτης, οι βοτανολόγοι της Klorane αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τις ευεργετικές ιδιότητες του συγκεκριμένου υδάτινου φυτού, γνωστό και ως «βάλσαμο των ποταμών». Την υδάτινη μέντα, τη συναντάμε κυρίως σε υγρά εδάφη όπως είναι οι όχθες των ποταμών και παρουσιάζει ιδιαίτερη ανθοφορία τους μήνες μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου. Η αντισηπτικές, διεγερτικές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις της, την καθιστούν το ιδανικό φυσικό συστατικό για να προφυλάσσει τα μαλλιά μας από το «ανθυγιεινό» εξωτερικό περιβάλλον. Μέσω της κατοχυρωμένης εκχύλισης «Green Native Expression» και της θερμομηχανικής διαδικασίας που αποστάζει στο μέγιστο τα ωφέλιμα συστατικά του φυτού, παράχθηκε μία αποτελεσματική σύνθεση, μία «ανάσα» ζωής για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά μας. Με άλλα λόγια εξυγιάνει, οξυγονώνει και αποτοξινώνει το τριχωτό της κεφαλής από τους ρύπους, κρατώντας καθαρά τα μαλλιά και δίνοντάς τους μία επιπλέον «νότα» δροσιάς και φρεσκάδας στην υφή.

Μία καθημερινή «τελετουργία» προστασίας

Ακολουθώντας κατά το λούσιμο μία «τελετουργία» που περιλαμβάνει τα «θαυματουργά» προϊόντα Anti-Pollution της Klorane, να είσαι σίγουρη πως θα έχεις κάνει ένα αληθινό δώρο στον εαυτό σου. Δεν έχει σημασία αν τα μαλλιά σου είναι φυσικά, βαμμένα ή με ανταύγειες, η εφαρμογή του ισχυρού αλλά συνάμα «απαλού» σαμπουάν από δροσερό σύμπλεγμα με καμφορά, ευκάλυπτο, μέντα και μενθόλη, θα καθαρίσει και θα «ξεδιψάσει» σε βάθος τις ίνες της τρίχας, αφαιρώντας συγχρόνως κάθε ανεπιθύμητο κατάλοιπο. Στη συνέχεια, αρκεί μία μικρή ποσότητα (ανάλογη βέβαια και με το μάκρος των μαλλιών σου) από την καινοτόμα μαλακτική προστατευτική κρέμα με υδάτινη μέντα, για να ξεμπλεχτεί με μεγαλύτερη ευκολία η… ζούγκλα στο κεφάλι σου, να απαλλαγείς μία για πάντα από τον στατικό ηλεκτρισμό που χαλάει τη φόρμα των μαλλιών σου, να χαρίσεις στην κόμη σου ακόμη περισσότερη λάμψη και μία ακαταμάχητη «ασπίδα προστασίας» από τη ρύπανση.

Extra tip: Μη διστάσεις να αφήσεις το σαμπουάν λίγα παραπάνω λεπτά από το κανονικό στα μαλλιά σου πριν τα ξεβγάλεις. Το αποτέλεσμα θα σε αφήσει άναυδη!

anaudh

Η αναγκαία προσθήκη στην τσάντα σου

Παρόλα αυτά, το item της σειρά το οποίο προσωπικά λάτρεψα από την πρώτη κιόλας χρήση, είναι το μοναδικό καθαριστικό mist, το οποίο όχι μόνο με «σώζει» από το ενοχλητικό φριζάρισμα, αλλά καταφέρνει και εξουδετερώνει τις δυσάρεστες οσμές για έως και έξι ώρες! Πλέον, όσες φορές κι αν μπαινοβγαίνω στο μετρό την ημέρα, όσα λεπτά κι αν μετράω πάνω από το αναμμένο τηγάνι, όσα τσιγάρα κι αν σιγοκαίνε δίπλα μου, ακόμη κι αν γίνομαι μούσκεμα στον ιδρώτα έπειτα από ένα «σκληρό» workout, τα μαλλιά μου παραμένουν καθαρά και μυρωδάτα σαν… την πρώτη μέρα της άνοιξης! Είναι με άλλα λόγια, η προσθήκη στο ντουλάπι του μπάνιου ή την τσάντα, που χρειάζεται απαραίτητα κάθε αεικίνητο κορίτσι της πόλης. Μπορείς να το εφαρμόσεις όπου κι αν βρίσκεσαι, κάθε ώρα της ημέρας σε νωπά ή στεγνά μαλλιά. Εγώ πάντως να ξέρεις, πρώτα βάζω το mist από υδάτινη μέντα στο backpack μου και μετά το κινητό μου.

kinito

Το καλύτερο βέβαια δεν στο είπα ακόμη! Η σειρά Anti-Pollution με υδάτινη μέντα της Klorane, εκτός από πανίσχυρος «σύμμαχός» μας κατά της ρύπανσης, είναι και 100% οικολογικά υπεύθυνη, συμβαδίζοντας έτσι απόλυτα με τον eco friendly τρόπο ζωής που οι περισσότερες από εμάς έχουμε επιλέξει. Αυτό σημαίνει πως οι συσκευασίες παράγονται από ανακυκλωμένο πλαστικό, οι συνθέσεις που περιέχει είναι βιοδιασπώμενες, το βασικό συστατικό, δηλαδή η υδάτινη μέντα παράγεται με βιολογική καλλιέργεια σε εδάφη της Νότιας Γαλλίας και χάρη στην πράσινη χημεία που εφαρμόζει η Klorane, κατορθώνει έως και 72% μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.