3 Tips για να απαλλαγείς επιτέλους από τους διεσταλμένους πόρους

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
3 Tips για να απαλλαγείς επιτέλους από τους διεσταλμένους πόρους

Πρόσεχε όμως… Χρειάζεται επιμέλεια!

Οι διεσταλμένοι πόροι στο πρόσωπο θεωρούμε εδώ στο beauty department πως είναι από τους πιο μισητούς «εχθρούς» της ομορφιάς μας μαζί με τα σπυράκια και την κυτταρίτιδα. Σε αντίθεση όμως με τα σπυράκια και την κυτταρίτιδα που μπορούν να αντιμετωπιστούν και να εξαφανιστούν, οι διεσταλμένοι πόροι –αν τους έχεις- είναι κάτι που μένει μαζί σου για πάντα. Οι πόροι βλέπεις, είναι μέρος της κατασκευής του δέρματός μας και το μέγεθός τους εξαρτάται από τα γονίδιά μας. Μπορούν μάλιστα να πάρουν επικές διαστάσεις αν είναι μόνιμα φραγμένοι! Το να τους εξαφανίσεις λοιπόν είναι αδύνατον. Το να τους κάνεις να φαίνονται όσο το δυνατόν λιγότερο ωστόσο είναι εφικτό. Αν ακολουθήσεις με επιμέλεια τα παρακάτω βήματα μπορείς να τους βελτιώσεις δραματικά! Έχουμε και λέμε…

Tv2g4fI

Πρώτα πρέπει να γίνει απόφραξη
Μην γελάς! Αν δεν κάνεις καλό καθαρισμό και απολέπιση, τα νεκρά κύτταρα και τα υπολείμματα προϊόντων συσσωρεύονται στο χείλος των πόρων και τους κάνουν να φαίνονται περισσότερο. Πρέπει συνεπώς να είναι πολύ επιμελής με τον καθαρισμό σου και να επενδύσεις σε μία λοσιόν με οξέα. Τα οξέα διαλύουν τους δεσμούς ανάμεσα στα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται στην επιφάνεια του δέρματός σου και έτσι μπορείς να τα απομακρύνεις αποτελεσματικά. Ποιες λοσιόν να εμπιστευθείς; Εμείς λατρεύουμε την Glamglow, Supertoner Exfoliating Acid Solution και την επίσης καινούργια Alpha-A, Liquid Gold with Glycolic Acid. Την πρώτη μπορείς να την χρησιμοποιείς καθημερινά μετά τον βραδινό σου καθαρισμό και τη δεύτερη, επίσης βράδυ αλλά μέρα παρά μέρα.

ACIDS

Και περνάμε στη σύσφιγξη
Ναι, μπορεί να γίνει αλλά όχι 100%. Δεν θα αποκτήσεις δηλαδή δέρμα «χαρτί» αλλά δέρμα εμφανέστατα βελτιωμένο. Σε αυτό θα σε βοηθήσει η ρετινόλη! Το πανίσχυρο συστατικό που κάνει τα πάντα για το πρόσωπο μπορεί να βελτιώσει και την εμφάνιση των πόρων σου! Πως; Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου στην επιδερμίδα και παράλληλα μειώνει την παραγωγή της λιπαρότητας. Αυτά συνδυαστικά οδηγούν σε πιο λεία επιδερμίδα! Ποιες κρέμες με ρετινόλη να πάρεις; Εμείς ορκιζόμαστε στην La Roche-Posay, Redermic Retinol και την Frezyderm, Night Force A+E. Τις φοράς το βράδυ μετά τον καθαρισμό και τη λοσιόν σου μέρα παρά μέρα και το πρωί φοράς ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ αντηλιακό.

RETINOL

Τέλος και μιας που το έφερε η κουβέντα
ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ! ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ! ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ! Χειμώνα και καλοκαίρι! Ο ήλιος είναι ο χειρότερος εχθρός της επιδερμίδας και εντείνει το πρόβλημα των πόρων σου. Πως; Η ηλιακή ακτινοβολία διασπά το κολλαγόνο της επιδερμίδας και το κολλαγόνο είναι αυτό που διατηρεί το δέρμα σου σφριγηλό και τους πόρους σου σφιχτούς… Κατάλαβες; Φοράς λοιπόν καθημερινά αντηλιακό ακόμα και αν βρέχει έξω και αν είσαι λίγο τεμπέλα (όπως άλλωστε και εμείς) μπορείς να διαλέξεις ένα με χρώμα. Αγαπημένα μας είναι το Nivea Sun, UV Face BB SPF 50 και το Bioderma, Photoderm Max SPF 50+ Teintee.

SUNSCREEN

Όλα τα παραπάνω πραγματικά θα κάνουν διαφορά στο θέμα των πόρων σου όμως ΜΟΝΟ αν είσαι απόλυτα επιμελής! Η περιποίηση και η ομορφιά θέλουν θυσίες και στην συγκεκριμένη περίπτωση, η μόνη θυσία είναι ο χρόνος που θα αφιερώσεις στην περιποίησή σου… Do it!

Διάβασε ακόμα: Δεν θα πιστεύεις τι μπορεί το γάλα να κάνει για την επιδερμίδα σου