Αν θέλεις να έχεις όμορφα χέρια και νύχια διάβασε αυτό…

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Αν θέλεις να έχεις όμορφα χέρια και νύχια διάβασε αυτό…

Τα do’s & don’ts των χεριών

Κάνεις συχνά μανικιούρ, βάζεις κρέμα, γενικά περιποιείσαι τα χέρια σου αλλά βρίσκεις πως δεν είναι πάντα όπως τα θέλεις. Τα νύχια σου σπάνε, ξεφλουδίζουν, είναι θαμπά και το δέρμα σου δεν είναι πάντα μαλακό. Ξέρεις πως φταις ως ένα βαθμό αλλά τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις για να γίνουν τα χέρια σου πραγματικά όμορφα; Θα σου πούμε εμείς!

brenda godinez CrK843Pl9a4 unsplash

#1 Πρόσεχε τι τρως
Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, όπως ξέρεις, για την καλή λειτουργία και ομορφιά του σώματος και φυσικά αυτό ισχύει και για τα χέρια. Για να έχεις δυνατά νύχια και όμορφο δέρμα χρειάζεσαι σίδηρο. Θα το βρεις στις φακές και το κρέας αλλά και στα συμπληρώματα διατροφής. Αν λοιπόν θέλεις όμορφα χέρια πρέπει να ξεκινήσεις από τη διατροφή σου.

rebecca grant 9yKVYelj7HA unsplash

#2 Πρόσεχε τι κάνεις
Όσο χρησιμοποιείς τα νύχια σου για να ξεκολλάς αυτοκόλλητα, για να ανοίγεις κουτάκια αναψυκτικών και γενικά για δουλειές, δεν χρειάζεται να απορείς για΄τι τα νύχια σου και τα χέρια σου δεν είναι στα καλύτερά τους…

kris atomic Xa8fX8bQCgs unsplash

#3 Απόφυγε το ημιμόνιμο μανικιούρ
Το ημιμόνιμο μανικιούρ εξασθενεί τα νύχια και τα ταλαιπωρεί και αν κάνεις πολύ συχνά, τότε τα νύχια σου δεν προλαβαίνουν να δυναμώσουν. Αραίωσε το ημιμόνιμο και διάλεξε μία κρέμα χεριών με θρεπτικά συστατικά για εντατική θεραπεία.

catt liu hQOHDAibf6A unsplash

#4 Φόρα γάντια
Κάνε όσο περισσότερες δουλειές μπορείς φορώντας γάντια για να προστατεύσεις το δέρμα και τα νύχια σου. Μην τα μουλιάζεις στο νερό με το πλύσιμο των πιάτων απροστάτευτα. Μην καθαρίζεις με απορρυπαντικά χωρίς προστασία. Φρόντισέ τα όπως φροντίζεις κάθε άλλο σημείο του σώματός σου.

Διάβασε ακόμα: DΙΥ Time! Δες τη συνταγή που θα κάνει τα μαλλιά σου να λάμπουν από υγεία ακόμα και στο camping