Μπορείς να κάνεις αυτό το μανικιούρ ακόμα και αν τρως ΠΟΛΥ τα νύχια σου

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Μπορείς να κάνεις αυτό το μανικιούρ ακόμα και αν τρως ΠΟΛΥ τα νύχια σου

Είναι ό, τι πιο κομψό και εύκολο έχεις δει

Η συνήθεια του να τρως τα νύχια σου δεν έχει χαρακτηριστεί ως κακή χωρίς λόγο. Εκτός του ότι κάνει τα χέρια να δείχνουν άσχημα, οι πληγές που δημιουργούνται από το συνεχόμενο δάγκωμα μπορούν να μολυνθούν και να οδηγήσουν σε σημαντικότερα προβλήματα. Είναι ωστόσο μία συνήθεια που δεν κόβεται εύκολα και το ξέρω καλά μιας που και εγώ, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, τρώω τα νύχια μου (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη). Έχω προσπαθήσει να σταματήσω και τα καταφέρνω για λίγο, μόνο και μόνο για να τα ξαναφάω αργότερα και με μεγαλύτερη μανία.

Το αστείο είναι ωστόσο ότι λατρεύω τα μανικιούρ και τα nail art! Τα nail art και τα νύχια είναι τέχνη για εμένα και ένα «αξεσουάρ» που μπορείς να αλλάζεις καθημερινά αν το θέλεις. Τα φαγωμένα νύχια ωστόσο δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά ως… καμβάς για nail art. Αφενός δεν έχουν πολύ χώρο, αφετέρου, οι πληγωμένες παρωνυχίδες τα κάνουν να δείχνουν άσχημα αν δεν τις αφήσεις να ηρεμήσουν. Το nail art όμως είναι πολύ σημαντικό «ὀπλο» αν θέλεις να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου και θα σου εξηγήσω το γιατί.

Τα λυπάσαι! Δεν θέλεις να χαλάσεις το σχέδιο και, όσο άσχημα και αν φαίνονται, πληγωμένα και φαγωμένα, τα βλέπεις να ηρεμούν και να φτιάχνουν με κάθε μέρα που περνάει. Προτείνω λοιπόν ανεπιφύλακτα το nail art αν βρίσκεσαι στον «δρόμο προς την απεξάρτηση». Όπως είπα πιο πάνω ωστόσο, το nail art χρειάζεται χώρο και φυσικά χρήμα. Υπάρχει όμως ένα nail art που δεν χρειάζεται πολύ χώρο, μπορείς να το κάνεις μόνη σου πανεύκολα και θα σε βοηθήσει πολύ: Οι τελείες!

Είναι ένα από τα πιο κομψά σχέδια που μπορείς να κάνεις και οι χρωματικές σου επιλογές είναι άπειρες. Τα μοναδικά εργαλεία που θα χρειαστείς είναι ένα τσιμπιδάκι για τα μαλλιά και μία οδοντογλυφίδα και φυσικά τα βερνίκια σου. Μπορείς να βάψεις το νύχι σου με ένα χρώμα και να κάνεις μερικές τελείες, μπορείς να κάνεις μόνο μία, μπορείς ακόμη και να κάνεις την ή τις τελείες σου σε τελείως άβαφτο νύχι.

Ο χώρος που απαιτεί δεν είναι πολύς και θα μπορέσεις έτσι να έχεις fashionable μανικιούρ μέχρι να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου. Για να σε βοηθήσω λίγο παραπάνω, συγκέντρωσα παρακάτω μερικά από τα αγαπημένα μου μανικιούρ για να εμπνευστείς. Ρίξε μία ματιά και βγάλε το χέρι σου από το στόμα!

Διάβασε ακόμα: Αυτή την άνοιξη, τα νύχια θα είναι ρομαντικά και θα σου αρέσουν πολύ